📢 WINACTIE: Doe mee en maak kans op een Neato D8 robotstofzuiger

DĂ© grootste stofzuiger vergelijkingssite van Nederland!

“Webshops communiceren vaak actieradius in plaats van snoerlengte”

Uit onderzoek van Stofzuigerzone blijkt dat veel grote webshops waar stofzuigers verkocht worden verkeerde informatie delen. Zo zijn we erachter gekomen dat in veel gevallen de actieradius van de stofzuiger vermeld staat bij de snoerlengte. Dit is een dusdanig grove fout dat we besloten hebben om hier nader onderzoek naar te doen.

Verschil stofzuiger actieradius en snoerlengte

Het is goed om even stil te staan bij de verschillende termen. Want, wat is nu het verschil tussen de stofzuigeractieradius en de snoerlengte? De actieradius van de stofzuiger is eigenlijk het maximale werkbereik. Met andere woorden: de complete afstand vanaf het stopcontact tot en met de zuigmond.

De snoerlengte is precies wat het is: de totale lengte van een uitgerold snoer van de stofzuiger. Deze is dus altijd kleiner dan de maximale stofzuiger actieradius, gezien het een onderdeel van de totale lengte is.

Waarom je goed op moet letten

Het is misschien wel een van de belangrijkste zaken bij onder meer stofzuigers met zak vergelijken: de stofzuiger actieradius. Hiermee kom je er namelijk achter of desbetreffende stofzuiger wel een voldoende werkbereik heeft voor jouw woning en kamers. Koop je een stofzuiger met een te kleine actieradius, dan heb je de kans dat je heel vaak de stekker moet verwisselen.

Als een webshop de actieradius vermeldt bij de snoerlengte kom je dus bedrogen uit: de snoerlengte is veel korter. Een goed voorbeeld ontdekten we bij de AEG VX6-2-ECO: hoewel deze stofzuiger een snoerlengte heeft van slechts 6 meter, staat er bij menig webshop vermeld dat dit 9 meter zou zijn. Maar, het gaat daar dus om de actieradius.

Nemen we een kijkje bij een van de grootse elektronicazaken in Nederland, zien we het volgende in de product omschrijving staan: “Het snoer is 9 meter lang, je stofzuigt daarmee meerdere kamers voor je van stopcontact moet wisselen. Tenslotte heeft het snoer van de VX6-2-ECO een snoerlengte van 9 meter lang en 2 parkeerstanden“.

Kijken we op dezelfde pagina in de specificaties, zien wen bij de stofzuigeractieradius 9 meter staan en bij de snoerlengte 6 meter. Kortom: hou het goed in de gaten en vergelijk stofzuigers op de juiste wijze.

Stofzuigerzone.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart