📢 WINACTIE: Doe mee en maak kans op een Neato D8 robotstofzuiger

Dé grootste stofzuiger vergelijkingssite van Nederland!

Top 3: Beste stofzuiger voor parket en laminaat

Wanneer je een nieuwe stofzuiger wilt kopen, dan zijn er diverse zaken om op te letten. Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende soorten stofzuigers te koop, dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Zo moet je eerst kiezen voor het model. Dit lijkt misschien niet belangrijk, want het maakt je misschien helemaal niet uit wat het design van een stofzuiger is. Toch is dit belangrijk, want het kan van invloed zijn op de gebruikte techniek. De klassieke stofzuiger is vaak een sledemodel. Dit model heeft wieltjes en trek je aan de stofzuigerslang achter je aan. Helemaal trendy zijn tegenwoordig de steelstofzuigers.

De steelstofzuiger is meestal niet meer voorzien van een snoer en wordt opgeladen door middel van een accu. Daarna kom je al snel bij de volgende keuze die je moet maken: met stofzuigerzak of zonder stofzuigerzak. Ook de klassieke sledestofzuiger is tegenwoordig zonder stofzuigerzak te verkrijgen en bij steelstofzuigers is dit altijd van toepassing. Je hoeft dan nooit meer stofzuigerzakken aan te schaffen, je hoeft enkel na de stofzuigerbeurt het reservoir te ledigen. Hierdoor heb je altijd een schone en frisse stofzuiger. Het vermogen van de stofzuiger is ook belangrijk en dit is vooral afhankelijk van welke vloeren je hebt. Voor harde vloeren hoeft je stofzuiger lang niet zoveel vermogen te hebben als wanneer je tapijt op je vloer hebt. Immers, stof kan van harde vloeren veel gemakkelijker opgezogen worden. Ook het gebruikte mondstuk levert een effectieve bijdrage aan het vermogen van een stofzuiger.

Klik hier voor de laatste stofzuiger voor huisdieren deals & nog meer reviews van gebruikers!

[wp-compear id=”626″]

Waar voldoet een goede stofzuiger voor harde vloeren aan?

Harde vloeren, zoals laminaat en parket zijn erg populair. Een van de belangrijkste redenen om voor een dergelijke vloer te kiezen is het onderhoud. Je hoeft je niet door tapijt te worstelen, maar met een goede harde vloeren stofzuiger is stof en vuil zo verdwenen. Maar een goede laminaat stofzuiger of een goede parket stofzuiger moeten wel aan enkele eisen voldoen, want harde vloeren kunnen gevoelig zijn voor krassen.

Daarbij is het belangrijk dat de je bij de stofzuiger de zuigkracht zelf kunt instellen. Bij harde vloeren, zoals laminaat, plavuizen of parket is een harde zuigkracht geen probleem. Maar andere harde vloeren, zoals zeil en linoleum kunnen beschadigd raken door een hoge zuigkracht. Het opzetstuk is ook belangrijk. Een goede stofzuiger voor harde vloeren is dan ook altijd voorzien van een stofzuiger parketborstel. Deze borstel heeft langere en zachtere haren zodat je de harde vloer niet beschadigd.

Dyson V11 Absolute: beste stofzuiger voor harde vloeren

Deze hypermoderne steelstofzuiger is speciaal bedoeld voor harde vloeren. Naast een parketborstel heeft deze stofzuiger een Torque-zuigmond. Deze zuigmond kan de ondergrond die je aan het zuigen bent herkennen en past hier automatisch de zuigkracht op aan. Op het aanwezige Lcd-scherm kun je de zuigkracht aflezen, maar ook of de accu nog vol genoeg is of als de stofbak vol is. Ook foutmeldingen worden op het scherm weergegeven, alsmede waar het probleem zich bevindt. Door de innovatieve luchtstroom blijf je altijd een constante zuigkracht houden, ook als de stofbak vol is. Stofzuigen met de Dyson V11 Aboslute wordt een geheel nieuwe ervaring.

Voordelen

• Een zeer fraai en modern design.
• Met de Torque-zuigmond hoef je niet bij elk vloertype de zuigmond te verwisselen. De zuigmond herkend de soort vloer.
• Voor kwetsbare houten vloeren wordt er een handige parketborstel bijgeleverd.
• Geen snoer meer, dus je kunt volledig draadloos stofzuigen.

Nadelen

• Ondanks dat de stofzuiger voorzien is van veel accessoires, is er geen houder om alle opzetstukken in op te bergen.
• De stofzuiger is behoorlijk prijzig.
• Om te stofzuigen moet je wel constant de powerknop ingedrukt houden.

Vind hier de beste prijs en nog meer reviews van de Dyson V11 Absolute!

Philips FC9745/09 PowerPro Expert: stofzuiger voor laminaat

Deze Philips stofzuiger heeft het design van de klassieke stofzuiger, maar is voorzien van de modernste technieken. Er worden veel hulpstukken bijgeleverd, zoals een parketborstel, een tapijtborstel en een Triactive combiborstel. Deze laatste borstel gebruik je als je zowel een laminaatvloer als tapijt hebt en niet telkens van borstel wilt wisselen. Er wordt ook een turboborstel bijgeleverd, Dit is een ideale borstel voor als je huisdieren hebt. Hiermee kun je heel efficiënt dierenharen opzuigen. Ook voor hoogpolig tapijt is deze borstel zeer geschikt, terwijl je de tapijtborstel het beste bij laagpolig tapijt gebruikt. De stofzuiger is zakloos, waardoor je na het ledigen en reinigen van de stofbak weer met een frisse stofzuiger kunt stofzuigen.

Voordelen

• Bij de stofzuiger krijg je erg veel hulpstukken geleverd.
• Haren van huisdieren zijn zeer gemakkelijk te verwijderen.
• De stofzuiger heeft een lang snoer en ook de stofzuigerstang is lang, zodat je niet diep hoeft te bukken.

Nadelen

• Helaas wordt er bij de stofzuiger geen op houder geleverd om alle hulpstukken op te bergen.
• Met meer dan 76 decibel maakt deze stofzuiger behoorlijk veel lawaai.
• De filter moet regelmatig schoongemaakt worden, maar het duurt wel een tijdje voordat de filter weer droog is.

Vind hier de beste prijs en nog meer reviews van de Philips FC9745/09 PowerPro Expert!

AEG VX7-2-EB-C: Stofzuiger voor parket

AEG staat bekend om haar stofzuigers van hoge kwaliteit. Ook deze mooie en compacte stofzuiger is de meest handige stofzuiger voor als je huisdieren hebt. Met de handige turbozuiger kost het je geen enkele moeite meer om dierenharen uit het tapijt, je meubels of van je parketvloer te zuigen. Met de speciale parketborstel zuig je onbezorgd over je parket, zonder dat je bang hoeft te zijn dat de vloer beschadigd raakt. De combiborstel gebruik je als je parketvloer overgaat naar een vloer met tapijt en voorkomt dat je van hulpstuk moet wisselen. Deze AEG stofzuiger garandeert je vele jaren stofzuigplezier voor een goede prijs.

Voordelen

• De stofzuiger weeg nog geen vijf kilogram. Hierdoor is de stofzuiger gemakkelijk te dragen bij het stofzuigen van de trap.
• De stofzuiger heeft een snoer van maar liefst 9 meter. Hierdoor hoef je nog maar zelden van stopcontact te wisselen.
• De AEG stofzuiger produceert maar weinig geluid, waardoor je stil kunt stofzuigen.
• Zeer goed geprijsd.

Nadelen

• De stofzuiger heeft geen opbergvak om de hulpstukken in op te bergen.
• Met een maximaal vermogen van 650 watt heeft deze stofzuiger niet enorm veel vermogen.
• Je hebt voor deze stofzuiger nog wel stofzuigerzakken nodig.

Vind hier de beste prijs en nog meer reviews van de AEG VX7-2-EB-C!

Conclusie: welke stofzuiger is het beste voor jouw harde vloer?

Met een harde vloer van laminaat of parket vraag je je natuurlijk af wat de beste stofzuiger voor laminaat en parket is? Veel hangt ook af van welke eisen jezelf stelt aan een goede harde vloeren stofzuiger. Alle stofzuigers zijn tegenwoordig voorzien van voldoende hulpstukken, zodat je de stofzuiger niet alleen voor je harde vloer kunt gebruiken, maar ook voor tapijt. Een voorwaarde die je moet stellen als je op zoek bent naar de beste stofzuiger voor harde vloeren, is dat er een parketborstel bijgeleverd wordt. Stofzuigers zonder deze borstel vallen al af. Een goede all-in-one stofzuiger is de Dyson V11 Absolute. Dit is een zeer gebruiksvriendelijke stofzuiger met een mooi design. Hier kun je zowel je laminaat, parket en tapijt mee stofzuigen.

Ook de Philips FC9745/09 PowerPro Expert is een goede stofzuiger die zowel je harde vloeren als tapijt stofzuigt. In tegenstelling tot de Dyson is deze stofzuiger veel gunstiger geprijsd en zuig je met het klassieke model stofzuiger, maar wel zonder een stofzak. Wil je voor duurzame kwaliteit gaan en klassiek zuigen met een stofzuiger met stofzuigerzak, kies dan de AEG VX7-2-EB-C. Dit is een goede parket stofzuiger waarmee je het laminaat en tapijt goed schoon krijgt. In principe zijn alle stofzuigers met een parketborstel geschikt voor je harde vloeren. Het is enkel afhankelijk van jouw budget en wensen welke stofzuiger voor jou de beste keuze is.

Wil je terug naar de homepagina? Klik hier…

Stofzuigerzone.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart