📢 WINACTIE: Doe mee en maak kans op een Neato D8 robotstofzuiger

Dé grootste stofzuiger vergelijkingssite van Nederland!

Rowenta Silence Force RO7691 review

In dit testrapport behandelen we de Rowenta Silence Froce RO7691. Check onze bevindingen in deze review.
8.1/10 (Expert Score)
Product is rated as #2 in category Reviews
8.1Expert Score
Onwijs stille zakloze stofzuiger

De Rowenta Silence Force RO7691 is een super stille zakloze stofzuiger. Het gaat om een krachtige stofzuiger die ook goed gebruikt kan worden voor het verwijderen van dierenharen.

Zuigprestatie
8
Accessoires
8.2
Wendbaarheid
7
Gebruiksgemak
9
Pluspunten
 • Compacte stofzuiger
 • Voor veel vloertypen & toepassingen
 • Zonder zak
Minpunten
 • Zware stofzuiger
 • Kort snoer
 • Toch niet zo heel stil

De Rowenta Silence Force RO7691 is een stofzuiger die in veel van onze onderzoeken naar voren komt. Niet voor niets, gezien deze stofzuiger voor veel vloertypen een krachtige keuze is. Toch heeft deze stofzuiger ook wat minpuntjes.

Zuigkracht

Zuigprestaties van de Rowenta Silence Force RO7691

Het is een van de eerste factoren die wij bij Stofzuigerzone onder de loep houden: de zuigkracht van een stofzuiger. Als we inzoomen op de zuigprestaties van deze Rowenta zakloze stofzuiger, blijkt dat deze voor veel vloertypen erg geschikt is. Dit is met name te danken aan de verschillende zuigborstels die erbij geleverd worden (we zetten deze straks op een rij). Het is goed om te weten dat we hier te maken hebben met een zakloze stofzuiger: dus ook als het stofreservoir wat voller raakt, blijft er sprake van een goede zuigkracht.

In onderstaande video zien we goed hoe deze Rowenta Silence Force Cyclonic werkt.

Deze zakloze stofzuiger is geschikt voor de volgende vloertypen:

 • Harde vloeren
 • Kwetsbare vloeren
 • Hoogpolige en laagpolige tapijten
 • Zachte vloeren (vloerkleden)

Deze stofzuiger komt ook naar voren in ons uitgebreide onderzoek naar de beste stofzuiger voor harde vloeren.

Accessoires

Welke zuigborstels krijg je geleverd bij deze stofzuiger?

Het is en blijft belangrijk om goed te letten op de zuigborstels (mondstukken) die je bij een stofzuiger geleverd krijgt. Zo krijg je bij de ene stofzuiger wel een turboborstel om bijvoorbeeld kattenharen te verwijderen, terwijl dit bij een ander weer niet het geval is. Bij deze Rowenta Silence Force Ro7691 ontdekken we de volgende zuigborstels in de verpakking:

Combizuigmond
Kleine zuigmond
Meubelzuigmond
Parketzuigmond
Turbozuigmond

Naast bovenstaande zuigborstels ontdekken we uiteraard de stofzuiger zelf en een telescopische stofzuigerstang in de verpakking. Opvallend is dat er in de stofzuigerstang een zachte afstofborstel verwerkt is.

De zuigborstels die je bij de Rowenta RO7691 krijgt © Rowenta Nederland

Wendbaarheid

Hoe wendbaar is de Rowenta RO7691?

Je hebt vast wel eens gehoord van de stofzuigeractieradius: dit is de totale lengte van de stekker tot en met de zuigmond. Het is een belangrijk gegeven, gezien dit bepaald wat jouw werkbereik is met de stofzuiger. Hoe kleiner de actieradius, hoe vaker je de stekker moet verwisselen. Dit is een van de belangrijke factoren van de wendbaarheid van de stofzuiger.

Bij de Rowenta RO7691 zijn we wat minder enthousiast over de wendbaarheid. Dit heeft met name te maken met de snoerlengte: met slechts 8.4 meter is er sprake van een kleine actieradius. Prima voor een kleine woonkamer, maar je zult merken dat je wat vaker de stekker moet verwisselen in het stopcontact.

Ook is de stofzuiger een wat minder goede keuze als je hem vaker op wil tillen: met 9,8 kilogram hebben we te maken met een wat zwaardere stofzuiger. Qua afmetingen van de stofzuiger zelf zit het wel weer goed: het is een krachtige kleine stofzuiger, zoals we vaker zien bij Rowenta. Dit komt met name doordat de stofbak vertical is vormgegeven, waardoor de stofzuiger wel wat hoger is.

De verticale stofbak zorgt voor een compactere stofzuiger. © Rowenta

Gebruiksgemak

Hoe fijn stofzuigt deze Rowenta stofzuiger?

Wat natuurlijk niet vergeten mag worden is hoe fijn het eigenlijk stofzuigen is met een stofzuiger. Rijdt hij gemakkelijk, kun je gemakkelijk zuigborstels verwisselen en hoe eenvoudig kunnen we het stofreservoir legen? Bij de Rowenta Silence Force Cyclonic zit het wel goed: de stofbak is er zeer eenvoudig uit te klikken, waarna je hem gemakkelijk boven de prullenbak kunt legen.

Hoewel er in de naam van het model ‘silence’ te vinden is, blijkt de stofzuiger zeker niet de stilste stofzuiger op de markt te zijn. Met 67 decibel is hij gemiddeld op het gebied van geluidsniveau (ongeveer hetzelfde als gemeten in de Philips Performer Silent FC8780/09 review): wij zijn van mening dat de naam dus een vertekenend beeld creëert. Je kunt beter kiezen voor de ÖKO, een AEG stille stofzuiger, als je het geluidsniveau hoog in het vaandel staat.

Op het gebied van bediening zit het wel weer goed: bovenop, aan de achterzijde van de stofzuiger, zitten grote knoppen die je gemakkelijk met je voet kunt bedienen. Daarbij vinden we aan de bovenzijde van de stofzuiger een groot handvat, waarmee je deze (dus zware) stofzuiger op kunt tillen.

Rowenta Silence Force Cyclonic RO7691. © Rowenta

Specificaties

Alle kenmerken in een overzicht

Bekijk in onderstaande tabel alle gegevens uit het testrapport van de Rowenta Silence Force Cyclonic RO7691

Kenmerken
Type stofzuigerZakloze stofzuiger
VloertypenZachte vloeren en harde vloeren
Filter
Geluidsniveau67 decibel
Snoerlengte8,4 meter
Actieradius12 meter
Gewicht8,8 kilogram
Afmeting (b x d x h)33,3 x 30 x 43,5 cenitmeter

Stofzuigerzone.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart