📢 WINACTIE: Doe mee en maak kans op een Neato D8 robotstofzuiger

Dé grootste stofzuiger vergelijkingssite van Nederland!

Robotstofzuiger voor verschillende verdiepingen: heeft Dyson dé oplossing?

Wanneer je gebruik maakt van een robotstofzuiger, zul je in eerste instantie willen dat hij meerdere kamers kan stofzuigen. Door goed te letten op de maximale drempelhoogte kun je voorkomen dat de robotstofzuiger vastloopt bij het passeren van drempels. Wil je echter een robotstofzuiger voor verschillende verdiepingen, dan heb je een probleempje. Want, een robotstofzuiger die de trap op kan lopen, is er niet. Of komt daar binnenkort verandering in?

Dyson vraagt patent aan op robot die trap kan lopen

Wanneer je nu een robotstofzuiger voor verschillende verdiepingen aan de slag wil zetten, zul je hem op moeten tillen en hem zelf via de trap omlaag of omhoog moeten lopen. Dit zorgt voor vaak niet voor grote problemen: meerdere robotstofzuigers zijn namelijk al in staat om verschillende verdiepingen te kunnen onthouden.

Maar, het feit dat een robotstofzuiger opgetild moet worden en handmatig naar een andere verdieping verplaatst moet worden doet natuurlijk een beetje afbreuk van de voordelen van een automatische stofzuiger. Er is dan ook een grote behoefte aan robotstofzuigers die zelfstandig van verdieping naar verdieping kunnen gaan.

Echter lijkt Dyson deze grote vraag mogelijk te willen beantwoorden. The Verge ontdekte namelijk dat Dyson nieuwe patenten heeft aangevraagd voor een robot die de trap kan beklimmen. Sterker nog: hij ook lades kunnen opmaken. Of het hier écht gaat om een robotstofzuiger blijft nog de grote vraag, maar in onze ogen zou het raar zijn als dit niet gecombineerd zou worden. Helemaal voor een Dyson, die reeds een robotstofzuiger – de Dyson Heurist 360 – op de markt heeft geïntroduceerd.

Robotstofzuiger kan straks niet meer ‘een extraatje’

Op het moment van schrijven wordt de robotstofzuiger nog steeds gezien als extra stofzuiger. En dat is niet gek, want deze automatische stofzuiger schiet op veel punten toch echt nog te kort. Als we robotstofzuigers vergelijken, kijken we op dit moment enkel naar zaken als de maximale drempelhoogte, de compabiliteit met smart home platformen én factoren als de prijs.

Mogelijk komt daar strakjes de mogelijkheid bij om hem ze te vergelijken op de mogelijkheid om trap te lopen…

Stofzuigerzone.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart