­čôó WINACTIE: Doe mee en maak kans op een Neato D8 robotstofzuiger

D├ę grootste stofzuiger vergelijkingssite van Nederland!

Philips Performer Silent FC8780/09 review

In dit testrapport ontdek je alles wat je moet weten over de Philips Performer Silent FC8780/09. Check ons oordeel.
8.9/10 (Expert Score)
Product is rated as #1 in category Reviews
8.9Expert Score
Zeer krachtige stofzuiger met zak

De Philips Performer Silent FC8780/09 is een zeer krachtige stofzuiger die voor veel vloeren gebruikt kan worden. Ondanks zijn vermogen een zeer stille stofzuiger.

Zuigprestatie
9.5
Accessoires
8.5
Wendbaarheid
8.5
Gebruiksgemak
9
Pluspunten
  • Geschikt voor veel vloertypen
  • Diverse zuigborstels
  • Zeer stil
Minpunten
  • Met stofzuigerzakken
  • Geen turboborstel
  • Geen berging voor accessoires

De Philips Performer Silent FC8780/09 is een populaire stofzuiger. Deze stofzuiger komt in veel van onze testen als beste keuze naar voren, maar waarom? In deze uitgebreide review lichten wij onze bevindingen toen en staan we stil bij de verschillende kenmerken van deze traditionele sledestofzuiger.

Zuigkracht

Prestaties van de Philips Performer Silent FC8780/09

Een van de belangrijkste factoren van een stofzuiger is de zuigkracht. Bij het kopen van een stofzuiger wordt vaak vermeld hoe het gesteld is met de zuigprestatie op specifieke vloertypen. De Philips Performer Silent FC8780/09 wordt bij diverse webshops gekenmerkt als de beste stofzuiger voor harde of houten vloeren. Dit is met name te wijten aan de meegeleverde zuigborstels (waar we straks op terugkomen).

Het gaat hier om een stofzuiger met zak: naarmate de zak voller raakt verliest de stofzuiger zijn zuigkracht. Hoe deze stofzuiger precies werkt ontdek je in onderstaande video van Philips.

Niet alleen de zuigkracht van de stofzuiger speelt bij de prestaties van de stofzuiger: ook de filtering. Zoals we in bovenstaande video al ontdekten is er sprake van een anti-allergiefilter die meer dan 99,99% van de stof en allergenen opvangt. Hiermee is de stofzuiger ook een topper mensen met een stofallergie. Er is sprake van een HEPA 13 filter.

Accessoires

Welke zuigborstels krijg je er allemaal bij?

Zoals we daarnet al aangaven worden er verschillende zuigborstels geleverd bij deze Philips Performer Silent FC8780/09. In de verpakking ontdekken we de volgende zuigmonden:

TriActive Pro combiborstel
Parketborstel
Kierenzuigmond
Meubelzuigmond
Zachte afstofborstel

Hiermee wordt ook gelijk duidelijk waarom deze stofzuiger zeer geschikt is voor houten vloeren, harde vloeren of laagpolige tapijten. Helaas missen we hier wel een turboborstel bij, die het opzuigen van dierenharen uit vloerkleden en van stoffen meubels makkelijker zou maken.

Wendbaarheid

Hoe wendbaar is deze Philips Performer Silent FC8780/09?

Een stofzuiger met een te kort snoer kan ervoor zorgen dat je constant de stekker moet verwisselen. Hoe zit dat met deze Philips Performer Silent FC8780/09? Deze sledestofzuiger heeft een snoerlengte van 9 meter. Dat is een stuk langer dan de gemiddelde stofzuiger op dit moment. De complete actieradius van deze stofzuiger (van zuigmond tot stekker) bedraagt maar liefst 12 meter.

Het gewicht van de stofzuiger is 5,4 kilogram. Voor een stofzuiger op wielen m├ęt zak is dat best licht, maar er zijn nog veel lichtere stofzuigers op de markt. Wel moeten we hierbij vermelden dat de stofzuiger eenvoudig op te tillen is. Hij daarnaast op twee manieren neergezet worden: plat of verticaal, waarna de stofzuigerbuis in de stofzuiger geschoven kan worden. Het is een compacte stofzuiger (32x28x47 centimeter).

Onder de stofzuiger ontdekken we grotere rubberen wielen, die de kans op krassen op kwetsbare vloeren verminderen. Deze stofzuiger komt dan ook als beste stofzuiger voor harde vloeren naar voren in het actuele onderzoek.

Gebruiksgemak

Hoe makkelijk kun je stofzuigen met deze Philips?

We hebben hier te maken met een zeer stille stofzuiger, zoals de naam ‘Performer Silent’ natuurlijk al doet vermoeden. Met een geluidsniveau van slechts 66 decibel is hij stukken stiller dan andere stofzuigers met zak. Ook hoeven we ons geen zorgen te maken over het constant moeten vervangen van de stofzuigerzakken: er is sprake van een stofcapaciteit van 4 liter. Hiermee kun je een aardige tijd stofzuigen.

Wat erg fijn is van deze stofzuiger is dat er sprake is van grote knoppen aan de bovenzijde van de stofzuiger. Deze kun je eenvoudig bedienen met je voeten, zodat je niet hoeft te bukken. In de stofzuigerstang ontdekken we daarbij een geïntegreerde meubelzuiger: door de stofzuigerstang eraf te halen en de borstel naar voren te drukken kun je gemakkelijk kleine hoekjes en meubel stofzuigen.

┬ę Philips

Specificaties

Alle kenmerken op een rijtje

In onderstaand overzicht zetten we alle kenmerken van deze Philips Performer Silent FC8780/09 op een rij.

Kenmerken
Type stofzuiger Stofzuiger met zak (traditionele sledestofzuiger)
Vloertypen Harde vloeren, houten vloeren en laagpolig tapijt
FilterHEPA 13 (99,99 filtering%)
Geluidsniveau66 decibel
Snoerlengte9 meter
Actieradius12 meter
Gewicht5,4 kilogram
Afmeting (b x d x h)32 x 28 x 47 centimeter

Stofzuigerzone.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart