📢 WINACTIE: Doe mee en maak kans op een Neato D8 robotstofzuiger

DĂ© grootste stofzuiger vergelijkingssite van Nederland!

Parketstofzuiger: alles wat je moet weten!

Bij Stofzuigerzone kunnen we het vaak genoeg benadrukken: kijk altijd goed naar de geschiktheid voor vloertypen van stofzuigers die jij voor ogen hebt. Heb jij veelal laminaat of parket op de vloer liggen? Ga dan op zoek naar een parketstofzuiger. Maar hoe herken je zo’n stofzuiger voor parket en waaraan moet hij minimaal voldoen?

Een stofzuiger met een zachte parketborstel

Een parketstofzuiger is een stofzuiger die – je raadt het al – speciaal geschikt is voor een parketvloer. Maar niet alleen parket: ook andere kwetsbare vloeren, denk aan PVC vloeren of vinyl, wat de laatste tijd een trend is in vloerenland.

Zo’n parketstofzuiger heeft in veel gevallen een sterke zuigkracht op harde vloerentypen en is voorzien van een parketborstel.

Wat is een parketborstel?

Een parketborstel is een zuigmond wat je veelal meegeleverd krijgt bij een stofzuiger. De zuigborstel is voorzien van extra lange haren, zodat kwetsbare vloeren goed beschermd blijven. Daarbij zorgt dit type borstel er ook voor dat er een ruimte blijft tussen de zuigmond en de vloer, zodat je hij hem niet vastzuigt op de vloer. Wat vaak terug te vinden is bij parketborstels zijn kleine rubberen wieltjes: deze minimaliseren de kans op krassen en strepen op je parketvloer.

Tegenwoordig zijn veel stofzuigers ook uitgerust met een zogeheten combi-zuigmond. Deze kun je vaak met de voet bedienen, waarmee je de stofzuiger geschikt maakt voor verschillende vloertypen. Vaak heeft zo’n combi-zuigmond drie verschillende standen:

  • Harde vloeren
  • Parket
  • Tapijt en vloerkleden

Wij zijn zelf minder fan van dit type zuigborstel, omdat de kans bestaat dat je hem vergeet om te zetten. Wanneer je dan vanaf tapijt naar parket gaat met stofzuigen, is een kras snel gemaakt. Bekijk hieronder een interessante video over parketborstels.

Zo herken je een goede parketstofzuiger

De wereld van stofzuigers gaat snel: er verschijnen om de zoveel tijd een rits nieuwe modellen op de markt. Als je nog helemaal geen idee hebt welke stofzuiger het beste bij jou past, is het slim om ons artikel over een stofzuiger kiezen door te nemen.

Een parketstofzuiger is er in verschillende soorten: zo heb je een slede stofzuiger voor parket, maar zijn er ook parketsteelstofzuigers. Zelfs robotstofzuigers zijn tegenwoordig uitgerust met zachte haren om je parketvloer te beschermen. Neem een kijkje bij ons onderzoek naar de beste stofzuiger voor harde vloeren om de beste keuze per model te ontdekken.

Herkenningspunten

Er zijn een aantal factoren waaraan jij een goede parketstofzuiger kunt herkennen. We zetten ze op een rij:

  • Wordt geleverd met een zachte parketborstel
  • Heeft ‘Parquet’ of soortgelijks in de naam
  • Rubberen wielen (bij sledestofzuigers)
  • Goede zuigkracht op harde vloeren
  • Lichtgewicht stofzuiger

Natuurlijk kunnen bovenstaande herkenningspunten ook wat verschillen bij diverse modellen. We raden ja aan om het wel als een checklistje ernaast te houden.

De beste parketstofzuiger op dit moment

Er zijn op dit moment ontzettend veel stofzuigers te vinden die gelabeld worden als parketstofzuiger. Wat de beste parketstofzuiger op dit moment is? Dat is een grote vraag, waar wij gelukkig het antwoord op hebben. De Philips Performer Silent FC8780/09 is de beste stofzuiger met zak voor kwetsbare vloeren. Liever een zakloze parketstofzuiger? Dan maak je de beste keuze met de Rowenta Silence Force RO7691.

Stofzuigerzone.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart