­čôó WINACTIE: Doe mee en maak kans op een Neato D8 robotstofzuiger

D├ę grootste stofzuiger vergelijkingssite van Nederland!

Beste Miele stofzuiger – top 4

Miele is in Nederland erg bekend en een veel gebruikte merk van verschillende huishoudelijk apparatuur. Een Miele stofzuiger is dan ook wel een bekende stofzuiger in de Nederlandse huishoudens. De stofzuigers van Miele staan bekend als betrouwbaar, een stofzuiger die tegen een stootje kan en eentje met een standaard design. Toch heeft Miele flink gesleuteld aan de authentieke stofzuigers en deze modellen flink verbetert. Op deze pagina vind je dan ook de beste Miele stofzuiger in vorm van een top 4. Een top 4 omdat Miele vier verschillende modellen heeft, stofzuiger met zak, zonder zak, steelstofzuiger en een robotstofzuiger.

“Kies voor de Duitse kwaliteit van Miele. Om de kwaliteit van Miele te waarborgen bieden ze standaard 5 jaar motorgarantie aan op de stofzuigers.”

Top 4 met de beste Miele stofzuigers

Miele heeft vier verschillende modellen en deze modellen hebben weer verschillende series. Om het voor jou wat makkelijker te maken hebben we per model gekeken wat de beste keuze is, hieronder zie vind je dan ook onze top 4 met beste Miele stofzuigers. Wil je meer weten over een bepaald model, scrol dan verder naar beneden. Per model onderbouwen we namelijk waarom dit de juiste keuze is en wat de pluspunten van het model zijn.

Miele stofzuiger met zak – Miele Complete C3 Powerline

miele stofzuiger met zak
De Miele Complete C3 Powerline is geschikt voor elke vloertype.

De stofzuigers met zak van Miele zijn onder te verdelen in drie categorie├źn: Classic, Compact en Complete. De stofzuigers uit de Complete serie zijn het meest geavanceerd en worden geleverd met alles wat je nodig hebt. Ook liggen de prijzen van deze series dicht bij elkaar. Daarnaast zijn de stofzuigers ook nog onder te verdelen in C1, C2 en C3, ook hierbij zit het verschil in de meest basis model (C1) tot het meest geavanceerde model (C3). Hoewel de C1 modellen slecht leverbaar zijn gaat ook hierbij onze voorkeur uit naar de C3 modellen.

Kijken we vervolgens weer naar de C3 modellen dan heb je weer de keuze uit tientallen andere modellen, het belangrijkste verschil hier tussen is vooral de kleur en de opzetstukken van de stofzuiger. De opzetstukken die je bij de stofzuiger krijgt bepalen of de stofzuiger geschikt is voor een bepaalde vloertype of ondergrond. Onze keuze gaat hierbij uit naar de Miele C3 PowerLine Cat&Dog, dit model is namelijk geschikt voor alle vloertypes en wordt ook geleverd met een handige turboborstel. Met een turboborstel kun je eenvoudig dierenharen verwijderen, dit maakt de stofzuiger daarom ook nog eens geschikt voor het zuigen van dierenharen.

Pluspunten Miele stofzuiger met zak Complete C3:

 • Krachtige motor: de stofzuiger heeft een nieuwe Power Efficiency Motor dat zorgt voor hoge zuigkracht. Dit is een nieuwe motor dat zorgt voor een beter rendement dan vorige modellen.
 • Universele zuigmond: de stofzuiger wordt geleverd met een universele zuigmond die geschikt is voor elke vloertype, hierdoor hoef je niet steeds van zuigmond te wisselen.
 • Verschillende zuigmodus: de stofzuiger heeft verschillende zuigmodus, denk hierbij aan een turbostand of een stille modus waardoor de stofzuiger minder geluid produceert.
 • Verstelbare telescoopbuis: de stofzuiger wordt geleverd met een handige in hoogte verstelbare comfort-telescoopbuis. Doordat je de buis kunt verstellen kun je de juiste hoogte bepalen en dit zorgt voor meer comfort tijdens het zugien.
 • Grote actieradius: de stofzuiger heeft een actieradius van maar liefst 12 meter, dit wordt mede mogelijk gemaakt door een 9 meter lange snoer.

miele complete c3 catdog

Miele Complete C3 PowerLine Cat&Dog

De Miele Complete C3 PowerLine Cat&Dog is een krachtige stofzuiger van Miele die geschikt is voor elke vloertype. Ook krijg je bij dit model een handige turboborstel waardoor de stofzuiger ook geschikt is voor het zuigen van dierenharen.


Beste Miele stofzuiger zonder zak – Miele Blizzard CX1 PowerLine

beste miele stofzuiger zonder zak
Bespaar kosten door voor een zakloze stofzuiger te kiezen, Miele Blizzard CX1 PowerLine.

Het aanbod van de stofzuigers zonder zak van Miele is een stuk compacter. Zo bestaat het assortiment van Miele stofzuigers zonder zak uit slechts ├ę├ęn serie, de CX1. Deze serie heeft wel weer verschillende modellen en hierbij zit het verschil ook weer in de kleur van de stofzuiger (niet heel relevant) en de stofzuigermonden die de stofzuiger geschikt maakt voor een ondergrond. Het standaard model is de Miele Blizzard CX1 PowerLine, dit is het instapmodel.

Mocht je zelf een parketvloer hebben dan is het belangrijkst dat je kiest voor een stofzuiger met een parketborstel: Miele Blizzard CX1 Parquet, dit model is geschikt voor kwetsbare vloeren en ook voor allergie├źn. Heb je huisdieren en veel dierenharen in huis, dan kun je kiezen voor de Miele Blizzard CX1 PowerLine Cat&Dog. Deze stofzuiger is speciaal voor het zuigen van dierenharen, tapijt en geschikt voor allergie├źn.

Pluspunten Miele Blizzard CX1 Powerline stofzuigers zonder zak:

 • Geen zak: het voordeel van een stofzuiger zonder zak is dat je geen extra kosten kwijt bent aan stofzuigerzakken.
 • Hoge zuigkracht: deze stofzuigers zonder zak van Miele hebben erg veel zuigkracht. De motor van de stofzuiger werkt met een zogeheten Vortex-technologie, hierdoor ontstaat er een enorme stroomsnelheid van meer dan 100 km/u.
 • Goede filters: de stofzuigers zijn voor zien van goede HEPA filters die zorgen voor een goede luchthygi├źne. Ook zijn de filters wasbaar en daardoor erg lang te gebruiken.
 • Erg wendbare stofzuiger: de stofzuiger is voor zien van DynamicDrive zwenkwielen, hierdoor rijdt de stofzuiger goed over de vloer.

miele blizzard cx1 powerline

Miele Blizzard CX1 PowerLine

Dit is het instapmodel van de Miele stofzuigers zonder zak. De Miele Blizzard CX1 Powerline is geschikt voor elke vloertype, maar voor specifieke doeleinde zijn er ook andere modellen beschikbaar. Deze zijn dan voorzien van een parketborstel of een truboborstel.


Goede steelstofzuiger van Miele – Miele Triflex HX1 Power Cashmere

goede steelstofzuiger van miele
De Miele Triflex HX1 Power is geschikt voor elke vloertype

Liever een steelstofzuiger van Miele? Dan heb je keuze uit slechts ├ę├ęn serie, de Triflex HX1. Deze HX1 lijn bestaat wel weer uit verschillende modellen. Deze modellen hebben verschillende accessoires en daardoor geschikt voor bepaalde vloertypes. Onze voorkeur gaat uit naar de HX1 Power Cashmere. Dit model heeft een extra lange accuduur van maar liefst 120 minuten, dat is voor een steelstofzuiger erg lang. De lange accuduur wordt mede mogelijk gemaakt door een extra accu die je bij dit model krijgt. Ook krijg je bij dit model een handige turboborstel met een ronddraaiende borstel, hiermee verwijder je eenvoudig dierenharen uit bijvoorbeeld een tapijt.

Pluspunten Miele steelstofzuiger Triflex HX1 Power:

 • Innovatieve 3-in-1 functie: dit is een unieke steelstofzuiger doordat je de motor van de stofzuiger kunt verplaatsen. Plaats de motor hoog en de stofzuiger is erg flexibel, zo kun je met de stofzuiger ook onder meubels zuigen. Plaats je de motor laag, dan verplaatst je het gewicht van de stofzuiger naar beneden, hierdoor is de stofzuiger erg ligt in de hand. Ook kun je de stofzuiger gebruiken als een kruimeldief.
 • Sterke accu die ook verwisselbaar is: de gebruiksduur is vaak een minpunt van een steelstofzuiger, want je bent toch afhankelijk van een accu. Dit model heeft standaard een accu die de stofzuiger voorziet van 60 minuten gebruiksduur. Ook is de accu te verwisselen, met twee accu’s heb je dus een gebruiksduur van 120 minuten.
 • Goede filters: ook deze Miele stofzuiger heeft goede filters, deze filters filteren het fijnstof uit de lucht en blazen dit niet terug in de lucht. Verder zijn de filters ook gewoon te wassen dus je kunt erg lang gebruik maken van de filters.
 • Brede stofzuigermond: de Triflex HX1 Power wordt standaard geleverd met een stofzuigermond die extra breed is en voorzien is van een draaiende borstel. Ook is deze stofzuigermond geschikt voor elke vloertype.

miele triflex hx1 power

Miele Triflex HX1 Power

De Miele Triflex HX1 Power wordt geleverd met extra accu, hierdoor is deze steelstofzuiger lang te gebruiken. Ook is de stofzuiger geschikt voor elke vloertype en heeft de stofzuiger een brede stofzuigermond met roterende borstel.


Robotstofzuiger van Miele – Scout RX2 Home Vision

Ook Miele heeft goede robotstofzuigers, waaronder de Miele RX2 een hele goede keuze is. Dit model is voorzien van de nieuwste functies, denk aan het bedienen of automatiseren in de app wat zorgt voor gemak, maar ook functies die ervoor zorgen dat de stofzuiger effici├źnt en goed schoonmaakt. Hieronder de specificaties van de robotstofzuiger van Miele:

 • Corner Brush: de robotstofzuiger is voorzien van zwenkbare zijborstels die ervoor zorgen dat de stofzuiger ook in hoeken en moeilijk bereikbare plekken zuigt.
 • Quattro Cleaning Power: effici├źnt zuigsysteem dat geschikt is voor elke vloertype, zowel vloerbedekking als harde vloeren. Ook heeft robotstofzuiger vier verschillende reinigingsmodi.
 • 3D Smart Navigation: de robotstofzuiger heeft 2 cameraÔÇÖs die nauwkeurig 3D herkenning hebben en objecten kunnen herkennen.
 • MobileControl: de robotstofzuiger is via je mobiel te besturen en te bewaken. Ook kun je buitenshuis de robotstofzuiger monitoren of activeren.
 • Home Vision: met deze functie kun je live meekijken met de stofzuiger, vooral een leuke functie om bijvoorbeeld huisdieren in de gaten te houden.
 • Non-stop 120 minuten: de stofzuiger heeft een gebruiksduur van 120 minuten. Mocht dit niet genoeg zijn dan rijdt de stofzuiger automatisch terug naar het basisstation om weer op te laden. Accu vol dan gaat de robotstofzuiger gewoon weer verder waar deze gestopt was en vervolgt vervolgens zijn schoonmaakroute.
 • Ook afstandsbediening: mocht je de stofzuiger niet via de app willen bedienen, dan kun je de stofzuiger ook bedienen via de bijgeleverde afstandsbediening.
 • Gebiedsafbakening via magneetbanden: je kunt de robotstofzuiger ook uitsluiten van gebieden. Met de bijgeleverde magneetbanden kun je het gebied dan uitsluiten van de schoonmaakroute.

miele scout rx2 home vision

Miele Scout RX2 Home Vision

De Miele Scout RX2 Home Vision is een erg goede robotstofzuiger van Miele. Dit model heeft veel handige functies en de stofzuiger kan zelfstandig te werk gaan.


Welke Miele stofzuiger kopen?

Bij het kopen van een stofzuiger is het altijd belangrijk om eerst te kijken naar verschillende modellen. Wil je een stofzuiger met zak, zonder zak, een steelstofzuiger of een robotstofzuiger? Elke stofzuiger heeft daarin weer zijn eigen voor- en nadelen, zo kan een robotstofzuiger alleen de vloer zuigen op een bepaalde verdieping en niet het gehele huis. Extra gemak is dan de motivatie om een robotstofzuiger te kopen, maar je zult alsnog een ander model moeten kopen voor het zuigen van meubels of op andere plekken in het huis. Hieronder hebben we een opsomming gemaakt van de verschillende modellen en daarbij leggen we uit wanneer een model een goede keuze is:

 • Stofzuiger met zak: een stofzuiger met zak is vaak een standaard keuze. De stofzuiger is voorzien van een stofzuigerzak die het opgezogen stof opvangt en vasthoudt. De stofzuiger met zak is ook vaak voorzien van goede filters en heeft vaak het meeste zuigkracht. In combinatie met goede HEPA filters en stof dat vast gehouden wordt in een stofzuiger zak is dit model een goede keuze voor mensen met allergie├źn.
 • Stofzuiger zonder zak: een stofzuiger zonder zak heeft geen stofzuiger zak maar een stofreservoir die het stof opvangt. Het voordeel hiervan is dat je geen extra kosten hebt voor stofzuigerzakken. Het nadeel is dat je bij het legen van het reservoir vaak veel stof vrijkomt en dit is voor mensen met allergie├źn niet prettig. Ook zijn stofzuiger zonder zak vaak een goedkopere keuze.
 • Steelstofzuiger: steelstofzuigers zijn vaak een stuk duurder dan de twee bovenstaande modellen en heeft bijna altijd een accu. Nadeel van een accu is dat je rekening moet houden met de accuduur en dat de stofzuiger leeg kan raken. Wel kun je met een steelstofzuiger vrij bewegen en heb je geen gedoe met snoeren. Gelukkig zijn de accu’s van tegenwoordig erg goed en is er een Miele steelstofzuiger die zelfs 120 minuten lang kan zuigen.
 • Robotstofzuiger: een robotstofzuiger zorgt vooral voor gemak. Doordat de stofzuiger automatisch de vloer zuigt hoef je zelf minder te zuigen. Helaas vervangt de robotstofzuiger niet de gewone stofzuiger want je moet ook nog op meubels zuigen of op de trap of op de zolder.
Stofzuigerzone.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart