📢 WINACTIE: Doe mee en maak kans op een Neato D8 robotstofzuiger

DĂ© grootste stofzuiger vergelijkingssite van Nederland!

Beste Dyson stofzuiger top 5

Dyson stofzuigers zijn erg populair en vooral bekend van de opvallende steelstofzuigers. De stofzuigers van Dyson staan niet alleen bekend door het mooie design, maar ook door de hoge zuigkracht en een lange accuduur. Op deze pagina vind je een top 5 met de beste Dysons stofzuigers van dit moment. Dyson heeft geen stofzuigers met zak, maar wel veel verschillende modellen en voor elke klus is er weer een beste Dyson stofzuiger.

“De kracht van een stofzuiger komt van de motor, maar de accu speelt daar ook een belangrijke rol in.”

Top 5 met de beste Dyson stofzuigers

Bekijk hieronder in het kort onze top 5 met de beste Dyson stofzuigers, wil je meer informatie over een bepaald model scrol dan verder naar beneden. Dyson heeft veel verschillende modellen en series, daarom is er niet Ă©Ă©n beste keuze. Het ligt vooral waarvoor je de stofzuiger wilt gebruiken, hieronder vind je vijf verschillende modellen die ieder een eigen specialiteit hebben.

 1. Steelstofzuiger met veel zuigkracht – Dyson V15 Detect
 2. Lichte steelstofzuiger voor harde vloeren – Dyson Omni-Glide (Nieuw)
 3. Goedkopere keuze voor snelle dagelijkse reiniging – Dyson V8 Absolute+
 4. Stofzuiger met snoer van Dyson – Dyson Cinetic Big Ball Absolute 2
 5. Kies voor gemak met een Dyson robotstofzuiger – Dyson Heurist 360

Steelstofzuiger met veel zuigkracht – Dyson V15 Detect

beste dyson stofzuiger
De laser van de Dyson V15 detect Absolute maakt stofdeeltjes zichtbaar

De stofzuigers van Dyson staan bekend om de hoge zuigkracht en lange accuduur, hierbij zijn de sterkste modellen de V11 en de nieuwe V15 modellen. De nieuwe V15 modellen hebben zelfs nog iets meer zuigkracht (240 AW) en een paar nieuwe gave functies, waaronder een unieke functie waarbij een laser het stof op de grond zichtbaar maakt. Ook heeft de stofzuiger een nieuwe sensor die fijnstof meet tijdens het zuigen, hierdoor wordt inzichtelijk wat er allemaal precies opgezogen wordt. Hoewel de prijzen van de V11 en V15 dicht bij elkaar liggen, gaat onze voorkeur uit naar de nieuwe Dyson V15 Detect Absolute. Deze nieuwe stofzuiger heeft naast de beste zuigkracht en beste accu de volgende pluspunten:

 • Laser maakt microscopisch stof zichtbaar: de nieuwe V15 wordt geleverd met een nieuwe unieke stofzuigermond die aan de voorzijde een groene laser heeft. Deze laser schijnt op de grond en maakt het stof op de grond zichtbaar, hierdoor wordt voor jou het vuil beter zichtbaar.
 • Piezo-sensor: de nieuwe Piezo-sensor telt en meet stofdeeltjes die je opzuigt. De sensor meet en telt zo’n 15.000 stofdeeltjes per seconden, mocht het nodig zijn om de zuigkracht te verhogen dan zal de stofzuiger dit automatisch aanpassen.
 • HEPA filtratiesysteem: de V15 stofzuigers hebben een nieuwe HEPA Post Motor filter, deze is ontwikkeld voor de meest geavanceerde filtratie.
 • LSD scherm: net zoals de V11 heeft de V15 een LSD scherm, echter krijg je bij dit nieuwe model meer inzichten. Zo lees je op het scherm wat de grootte en de hoeveelheid van het opgezogen vuil is. De stofzuiger meet het aantal pollen, microscopisch stof en huidschilfers , stofmijten en zand en zelfs suiker en vlooien.
dyson piezo senor meet microscopisch stof
De Dyson V15 detect maakt inzichtelijk wat voor microscopisch vuil je opzuigt.
 • Lange accuduur: de accuduur van de Dyson V15 is zo’n 60 minuten (eco-stand). Je kunt de accu heel eenvoudig verwijderen en er een andere accu in klikken. Doordat je een extra accu bij dit model krijgt is de gebruiksduur enorm te verlengen.
 • Nieuwe High Torque vloerzuigmond: deze nieuwe vloerzuigmond heeft een anti-klit technologie en zuigt hiermee haren van allerlei soorten vloeren. De borstel heeft 56 tandjes van polycarbonaat, hierdoor blijven haren niet vastzitten en wordt het haar efficiĂ«nt verwijderd.
 • Extra accessoires: verder krijg je bij dit model extra accessoires, waaronder een nieuwe schroefvormige klitvrije borstel, hiermee kun je dierenharen makkelijk opzuigen. Ook krijg je extra opzetstukjes voor andere werkzaamheden.

De Dyson V15 is te verkrijgbaar in een zilverkleurige stofzuiger en in een goudkleurige variant. Het goudkleurige model is alleen te verkrijgen via de webshop van Dyson, daarnaast krijg je bij dit model een handige ingebouwde stof-en kierenzuiger. Ook een handig vrijstaand oplaadstation, een goudkleurige torque zuigmond en nog meer andere accessoires. Bekijk hier de goudkleurige Dyson V15 Detect Complete Extra.


dyson v15 detect absolute

Dyson V15 Detect Absolute

De Dyson V15 is de nieuwste steelstofzuiger van Dyson. Dit model heeft iets meer zuigkracht dan de V11 series en heeft een paar nieuwe handige functies. Denk bijvoorbeeld aan een laser die stof zichtbaar maakt en sensoren die meten wat je precies opzuigt.


Lichte steelstofzuiger voor harde vloeren – Dyson Omni-Glide

lichte steelstofzuiger dyson
De Dyson Omni-Glide is erg wendbaar en super licht

Naast de nieuwe Dyson V15 is er een geheel nieuwe steelstofzuiger, de Dyson Omni-Glide. Deze steelstofzuiger is een stuk lichter dan de V11 modellen en weeg slechts 1,9 kg. Daarbij heeft de steelstofzuiger een unieke fluffy borstel die een draaihoek van 360 graden heeft. Ideaal voor het manoeuvreren rond obstakels en voor het zuigen in smalle openingen. Het is een echte stofzuiger voor houten vloeren en harde vloeren, de stofzuiger glijd eenvoudig over de vloer en zuigt zowel voor de zuigmond als achter de zuigmond, je kunt dus heen en weer gaan. Wel is het belangrijk om te weten wat je met dit model geen tapijten of een zachte vloer kunt zuigen, hierop loopt de stofzuiger namelijk vast. De pluspunten van deze Dyson Omni-Glide hebben we hieronder opgesomd:

 • Unieke nieuwe zuigmond: de zuigmond van de Omni-Glide is voorzien van twee fluffy borstels en daardoor goed voor een kwetsbare vloer. Beide borstels zijn gemotoriseerd en zijn daardoor in staat fijnstof op te vegen, maar ook groter vuil. Doordat de borstels aan de voorzijde en achterzijde zitten kun je met de stofzuiger voorwaarts en achterwaarts bewegen en in een draaihoek van 360 graden.
 • Scharnierverbinding bij de zuigmond: de Omni-Glide heeft een flexibele zuigmond en een flexibele stang, hierdoor kun je de stofzuiger volledig platliggen met de zuigmond op de grond. Ideaal voor het zuigen onder meubels, denk aan onder een lage bed of bank.
 • Dyson Hyperdymium™ motor: Dyson heeft een nieuwe Hyperdymium™ motor ontworpen voor dit model. De nieuwe motor is erg licht en draait 105.000 toeren per minuut, daarnaast heeft de motor maar liefst 8 compacte cyclonen. Deze cyclonen genereren krachten van maximaal 98.000 G, geschikt om microscopisch stof uit de luchtstroom te verwijderen.
 • Goed filtratie systeem in de hele machine: de Omni-Glide filtert in vijffasen en verwijderd 99,97% van de opgezogen stofdeeltjes (zo klein als 0,3 micrometer).
 • Ideaal voor het zuigen van plafond: de stofzuiger is ook eenvoudig om te toveren tot een kruimeldief. In combinatie met de bijgeleverde opzetstukken en het lichte gewicht van de stofzuiger, is de stofzuiger ideaal voor het zuigen van het plafond en op hoge meubels.

Wel heeft de Dyson Omni-Glide een minpunt en dat is de accuduur. Je dient namelijk wel rekening te houden dat de gebruiksduur van de Omni-Glide slechts 20 minuten is, in vergelijking met de V15 is dit aan de lage kant. Wel heeft dit model ook de mogelijkheid om de batterij eenvoudig te verwisselen. Door een extra accu aan te schaffen verdubbel je de gebruiksduur van de stofzuiger.


dyson omni glide

Dyson Omni-Glide

De Dyson Omni-Glide is een lichte steelstofzuiger die bedoelt is voor het zuigen van een kwetsbare vloer. Met twee fluffy borstels en een flexibele stang is de stofzuiger heel makkelijk te bedienen.


Goedkopere keuze voor snelle dagelijkse reiniging – Dyson V8 Absolute+

dyson v8 absolute voor dagelijkse klussen
De parketborstel van de Dyson V8 Absolute+ is geschikt voor kwetsbare vloeren

De stofzuigers van Dyson zijn erg prijzig, hoewel je wel waar voor je geld krijgt kan het ook interessant zijn om naar goedkopere alternatieven te kijken. Kijk dan bijvoorbeeld eens naar de Dyson V8 serie, deze serie is vooral interessant wanneer je op zoek bent naar een steelstofzuiger die je voor erbij wilt gebruiken, voor bijvoorbeeld de dagelijkse klussen. De V8 serie is qua zuigkracht en gebruiksduur een stuk minder, maar alsnog erg goed. Zie hieronder de pluspunten van de Dyson V8 Absolute +:

 • Digitale V8-motor: krachtige V8-motor die een snelheid van 110.000 toeren per minuut behaald. Ook genereert de stofzuiger 115 airwatt ideaal voor het zuigen van tapijten en harde vloeren.
 • Gebruiksduur van 40 minuten: de stofzuiger heeft op de normale stand een gebruiksduur van 40 minuten. Let op of de accu eenvoudig (inklikbaar) te verwisselen is. De oudere modellen van Dyson hebben accu’s die losgeschroefd moeten worden. De nieuwe modellen hebben vaak een inklikbare accu, hierbij kun je makkelijk van accu verwisselen.

De V8 stofzuigers hebben twee verschillende standen, hoge zuigkracht of een Max-stand. Ook verschilt het per model welke accessoires je bij de stofzuiger krijgt. De Dyson V8 Absolute+ is het model met de meeste accessoires, denk aan een borstel voorop harde vloeren, maar ook een borstel voor op tapijten. Verder krijg je bij dit model ook een nieuwe lichtgevende kierenzuigmond.


dyson v8 absolute+

Dyson V8 Absolute+

De Dyson V8 Absolute+ is een stuk goedkoper dan de nieuwe V11 of V15 modellen. Desalniettemin is de stofzuiger erg krachtig en voorzien van handige accessoires die de stofzuiger geschikt maakt op de meeste vloertypes.


Stofzuiger met snoer van Dyson – Dyson Cinetic Big Ball Absolute 2

dyson met snoer
Dyson heeft ook stofzuigers met snoer, deze Dyson Cinetic Big Ball Absolute 2 is erg wendbaar.

De meeste stofzuigers van Dyson zijn draadloos te gebruiken, hierdoor dien je rekening te houden met de gebruiksduur van de accu en dat de accu altijd opgeladen dient te worden. Heb je liever een stofzuiger met een snoer? Kies dan voor de Dyson Cinetic Big Bal, dit is een Dyson stofzuiger met snoer. Deze stofzuigers zijn vooral ideaal wanneer je een groot huis hebt en je lang bezig bent met zuigen. De stofzuiger is voorzien van een twee groten vielen in vorm van een bal, vandaar de naam Big Ball. Deze wielen zorgen ervoor dat de stofzuiger erg wendbaar is en dat de stofzuiger zichzelf weer overeind zet wanneer deze omvalt. Hieronder vind je de pluspunten van deze stofzuigers met snoer van Dyson:

 • Ontworpen om overal grondig te reinigen: de stofzuiger is een echte stofzuiger zonder zak, je hoeft dus geen stofzuigerzakken te kopen. Ook heeft de stofzuiger filters die zichzelf reinigen, hier heb je dus ook geen omkijken naar. Verder heb je nooit gedoe met een lege accu en kun je altijd gebruik maken van de stofzuiger.
 • 35 cyclonen: de Cinetic Big Ball stofzuigers zijn voorzien van maar liefst 35 cyclonen. Deze cyclonen hebben een trillende uiteinde, hiermee voorkom je dat stof zich ophoogt in de cyclonen. Naast dat dit voorkomt dat de cyclonen verstopt raken, zorgt dit er ook voor dat de stofzuiger geen kracht verliest.
 • Grotere stofreservoir: een nadeel van steelstofzuigers is dat deze vaak een kleine stofreservoir hebben. Dit model heeft een groot stofreservoir van 0,8 liter en het reservoir is heel makkelijk te legen.
 • Geschikt voor elke vloertype: deze Dyson stofzuiger wordt geleverd met een stofzuigermond die zichzelf aanpast op elk willekeurige vloertype.

dyson cinetic big ball absolute 2

Dyson Cinetic Big Ball Absolute 2

Een stofzuiger van Dyson met snoer, geen gedoe meer met accu’s. De Dyson Cinetic Big Ball Absolute 2 wordt geleverd met combiborstel, parketborstel en een tuboborstel. Dit maakt de stofzuiger geschikt voor elke vloertype.


Kies voor gemak met een Dyson robotstofzuiger – Dyson Heurist 360

dyson robotstofzuiger
De Dyson Heurist 360 is volledig te automatiseren, hierdoor kom je altijd in een schoon huis thuis.

Ook Dyson heeft een robotstofzuiger, de Dyson Heurist 360. Dit is ook de enige robotstofzuiger die te vinden is in het assortiment van Dyson. Voorheen had Dyson wel de Dyson Eye 360, maar de Heurist 360 is hier de vervanger van en heeft een paar goede upgrades gekregen. Hieronder vind je de pluspunten van deze Dyson Robotstofzuiger:

 • Hoge zuigkracht: de robotstofzuiger van Dyson is Ă©Ă©n van de krachtigste robotstofzuigers. Dit model heeft een digitale V2 motor en een Radial Root Cyclone™-technologie dit samen zorgt voor hoge zuigkracht.
 • Veel slimme functies: de robotstofzuiger heeft veel slimme functies, zo brengt de stofzuiger zelf de omgeving in kaart, maakt deze zones en slaat hij zelf beperkingen op. Dit zorgt ervoor dat de stofzuiger per zuigbeurt zijn omgeving en beperkingen leert kennen en zo zichzelf verbetert.
 • Rand-tot-rand schoonmaak: de borstelstaaf onderaan de robotstofzuiger is op volledige breedte van de stofzuiger, hierdoor zuigt de stofzuiger precies waar hij overheen rijdt en slaat de robot geen stukje over.
 • Robotstofzuiger met goede filters: dit model is voorzien van goede uitblaasfilters, hiermee voorkom je dat de stofzuiger opgezogen fijnstof terug de lucht in blaast.
 • Borstel staafregeling: het is mogelijk om op verschillende plekken de borstel uit te schakelen. Dit kan handig zijn wanneer de stofzuiger bijvoorbeeld een hoogpolig tapijt moet zuigen.
 • Verschillende kamers: de stofzuiger herkent kamers, je kunt de stofzuiger kamers apart van elkaar schoonmaken. Ook kun je verschillende modus per kamer activeren of kamers overslaan.
 • Ledverlichting: de stofzuiger heeft aan de voorzijde ledverlichting en hierdoor kan de stofzuiger ook in het donker zuigen.
 • Stille modus: in de ideale situatie zuigt de stofzuiger wanneer je niet thuis bent. Ben je toch thuis dan kun je de stofzuiger in stille modus zetten. Met stille modus maakt de stofzuiger weinig herrie en kan de stofzuiger zo’n 75 minuten lang zuigen.

Verder is het belangrijk te weten dat de stofzuiger zelf weet wanneer de accu bijna leeg is, hierbij zal de stofzuiger zelf terug naar het basisstation rijden. Is de robot weer opgeladen dan vervolgt hij gewoon zijn schoonmaakroute totdat alles schoon is. De stofzuiger kun je in de app volledig automatiseren, stel de stofzuiger in op een tijdstip en welke dagen de stofzuiger moet zuigen.


dyson heurist 360

Dyson Heurist 360

De Dyson Heurist 360 is een goede robotstofzuiger van Dyson die veel zuigkracht heeft en handige slimme functies. De stofzuiger kan zelfstandig te werk gaan, is volledig te automatiseren en levert goed resultaat op.


Welke Dyson stofzuiger kopen?

Wanneer je op zoek bent naar de beste Dyson stofzuiger heb je de keuze uit verschillende modellen stofzuiger. Het scheelt wel dat Dyson drie verschillende soorten stofzuigers heeft een steelstofzuiger, een sledestofzuiger of een robotstofzuiger. Het belangrijkste bij het kiezen van het juiste model is dat je checkt voor welke vloertype het model geschikt is. Zo is de Dyson Omni-Glide ideaal wanneer je een kwetsbare houten vloer hebt, maar is de stofzuiger niet te gebruiken op een zachte vloer. Hieronder vind je de de modellen en een onderbouwing waarom een stofzuiger een goede keuze is:

 • Dyson steelstofzuiger: een steelstofzuiger werkt met een accu en is daardoor te gebruiken op moeilijk bereikbare plekken. Geen gedoe met een snoer, maar wel met een accu. Deze dient opgeladen te worden en je hebt een beperkte gebruiksduur, houdt hier rekening mee
 • Dyson sledestofzuiger: met een sledestofzuiger heb je geen last van accu’s en je kunt de stofzuiger altijd gebruiken, mits je geen stroompunt hebt natuurlijk. Een sledestofzuiger heeft vaak ook een grotere stofreservoir.
 • Robotstofzuiger van Dyson: een robotstofzuiger is een goede keuze wanneer je minder wilt zuigen en kiest voor gemak. Hoewel een robotstofzuiger de gewone stofzuiger niet vervangt, zorgt een robotstofzuiger er wel voor dat je de vloer minder hoeft te zuigen. Je zult altijd nog een kruimeldief of gewone stofzuiger nodig hebben voor het zuigen onder meubels of van bijvoorbeeld het plafond.

Verder vind je bovenaan bij onze top 5 met beste Dyson stofzuiger een onderbouwing per model. Per model vertellen waarom het model de beste keuze is voor welke situatie.

Waar op letten bij het kopen van een stofzuiger van Dyson?

Bij het kopen van een stofzuiger is het belangrijk om naar bepaalde factoren te kijken, los van het merk of model. Hieronder hebben we een lijst met factoren opgesteld waarop je kunt letten, kijk bijvoorbeeld niet alleen naar zuigkracht, maar ook naar het maximale geluidsniveau of de filters die in de stofzuiger zitten.

 • Zuigkracht: een goede stofzuiger heeft veel zuigkracht. Hoe meer zuigkracht hoe beter de stofzuiger zuigt en hoe minder vaak je met de stofzuiger over het vuil hoeft te gaan. Vaak staat bij een webshop aangegeven wat de zuigkracht van een stofzuiger is, check daarbij ook de ervaringen van gebruikers. Vaak vertellen gebruikers wel hoe ze de zuigkracht ervaren.
 • Geluidsniveau: houdt ook rekening met het maximale geluidsniveau van een stofzuiger. Niets is irritanter dan een stofzuiger die veel herrie maakt.
 • Filters: een stofzuiger heeft goede filters nodig, vooral een motorfilter en een uitblaasfilter is belangrijk. Een motorfilter voorkomt dat er stof in de motor van de stofzuiger komt en een uitblaasfilter voorkomt dat fijnstof terug de lucht in geblazen wordt. De stofzuigers van Dyson zijn voorzien van goede filters, vooral de nieuwe modellen hebben geavanceerde filtersystemen.
 • Wendbaarheid van de stofzuiger: de wendbaarheid van de stofzuiger is ook belangrijk. Hoe makkelijker een stofzuiger te gebruiken is hoe fijner dit voor je zelf is. Let naast de wendbaarheid ook op het gewicht van de stofzuiger.
 • Hoe lang gaat accu mee: een nadeel van een steelstofzuiger is vaak de accuduur. Check daarom goed wat de maximale gebruisduur van een stofzuiger is en houdt hier rekening dat dit berekend is op de laagste stand. Daarbij is het ook belangrijk dat het mogelijk is om accuduur te kunnen verlengen met bijvoorbeeld een extra accu. De meeste Dyson stofzuigers hebben tegenwoordig een klikbare accu, hierdoor is het mogelijk een extra accu aan te schaffen en zo het gebruiksduur te verlengen.
 • Accessoires, extra’s en functies: de meeste stofzuigers worden geleverd met veel accessoires. Deze accessoires zorgen ervoor dat een stofzuiger geschikt is voor een bepaalde vloertype of klus. Check daarom goed wat je nodig hebt, wat je met de stofzuiger wilt doen en of de accessoires bij de stofzuiger geleverd worden.
 • Garanties: de beste stofzuiger merken bieden garantie op de spullen die ze verkopen. Vaak willen ze hiermee aangeven dat ze vertrouwen hebben in hun apparaten en geven ze motorgarantie. Ook bij Dyson krijg je garantie op je product, hiervoor moet je wel het product registeren via de website van Dyson.
Stofzuigerzone.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart