Dé grootste stofzuiger vergelijkingssite van Nederland!

Beste Bosch Stofzuiger – Top 4

Bosch maakt al vele jaren stofzuigers en is daarmee één van de bekende spelers op de markt. In heel veel huishoudens wordt met een Bosch stofzuiger dagelijks de vloer gereinigd. Je kunt van het merk Bosch verschillende stofzuigers kopen, welke je kiest hangt af van je eigen voorkeur. Helaas verkoopt Bosch geen robotstofzuigers, daarom dat we deze keer een beste Bosch stofzuiger top 4 hebben gemaakt.

Daarnaast is het belangrijk om te weten wat je met de stofzuiger gaat doen. Stofzuigen uiteraard, maar niet ieder huis is hetzelfde. In een huis waar 1 of 2 personen wonen die beiden de hele dag de deur uit zijn voor hun werk, is een andere stofzuiger nodig dan in een huis met een jong gezin of met huisdieren die verharen. In dit artikel gaan we in op de vier beste stofzuigers van het merk Bosch, hierbij kijken we naar de vier verschillende modellen die er zijn.

“Kies voor Duitse kwaliteit en 65 jaar ervaring van Bosch. Bosch garandeert dat de stofzuigermotoren van goede kwaliteit zijn en biedt zelfs 10 jaar motorgarantie aan!”

Top 4 met de beste Bosch stofzuigers:

 1. Beste Bosch stofzuiger met zak – Bosch ProSilence BGL8SIL5
 2. Beste Bosch stofzuiger zonder zak – Bosch Relaxx’x Ultimate BGS7RCL
 3. De beste steelstofzuiger van Bosch – Bosch Unlimited Serie 6 BCS61BAT2
 4. Goede kruimelzuiger van Bosch – Bosch Move BHN24L

Beste Bosch stofzuiger met zak

beste bosch stofzuiger met zak
De Bosch ProSilence BGL8SIL5 een stofzuiger met zak van Bosch

Bosch heeft verschillende stofzuiger met zak, in totaal vier verschillende series: 2, 4, 6 en serie 8. Hierbij is de nieuwste en de beste keuze de stofzuigers uit serie 8. Qua prijs zit er weinig verschil in en de stofzuigers uit de oudere series zijn slecht tot niet meer leverbaar. Daarbij zijn de stofzuiger in diverse series ook weer onder te verdelen in de volgende modellen:

 • ProHygienic: deze modellen zijn speciaal ontwikkeld voor mensen met allergieën.
 • ProAnimal: deze modellen zijn speciaal voor huishoudens met huisdieren.
 • ProSilence: deze modellen hebben een lage geluidsniveau.
 • ProPower: stofzuigers met het meeste kracht, komt vooral door de bijgeleverde zuigmond met turbofunctie.

Onze keuze gaat uit naar de Serie 8 ProSilence BGL8SIL5 dit model is de stille stofzuiger die geleverd wordt met een veel handige accessoires en een stofzuigerslang gemaakt van textiel. Dit model scoort goed op zuigkracht, heeft goede HEPA-filters en heeft een erg lang snoer van maar liefst 12 meter lang. Daarnaast hebben deze modellen de volgende goede functies:

 • Automatic Power Control: in de stofzuiger zit een sensor die de vloertype of ondergrond herkent. Automatisch past de stofzuiger hier zijn zuigvermogen op aan voor de optimale prestaties.
 • Wasbare HEPA 13-filter: HEPA-filters filteren het fijnstof uit het opgezogen lucht, erg belangrijk wanneer je last hebt van allergieën. Ook zijn de filters te wassen, hierdoor kun je lang gebruik blijven maken van de filters.
 • Extra lang snoer: deze stofzuiger heeft één van de langste snoeren van maar liefst 12 meter, hierdoor is de stofzuiger te gebruiken op een groot oppervlakte.

bosch serie 8 ingenius prosilence

Bosch Serie 8 ProSilence BGL8SIL5

De Bosch ProSilence BGL8SIL5 is in onze ogen de beste stofzuiger met zak van Bosch. Dit model is een stille stofzuiger met veel zuigkracht en een lang snoer. Ook heeft de stofzuiger goede filters die ook uit te wassen zijn.


Beste Bosch stofzuiger zonder zak

beste zakloze stofzuiger bosch
De filters van de Bosch ProSilence Relaxx’x BGS7RCL zijn eenvoudig te reinigen

Ook de stofzuigers zonder zak van Bosch zijn te verkrijgen in verschillende series: 2, 6 en 8. Hierbij zijn de stofzuigers weer onder te verdelen in specialiteit zoals hierboven vermeld zijn. Ook hierbij gaat onze voorkeur uit naar een ProSilence stofzuiger, namelijk de Bosch ProSilence Relaxx’x BGS7RCL. Dit model is erg stil heeft een actieradius van 11 meter en heeft vier wieltjes waardoor de stofzuiger erg wendbaar is. De stofzuiger is voorzien van de QuattroPower System van Bosch wat zorgt voor hoge zuigkracht en lage energieverbruik. Verder is de stofzuiger heel makkelijk te legen en zijn de filters makkelijk te reinigen.


bosch relaxxx ultimate bgs7rcl

Bosch Relaxx’x Ultimate BGS7RCL

In onze ogen de beste zakloze stofzuiger van Bosch. De Bosch ProSilence Relaxx’x BGS7RCL behoort tot de ProSilence stofzuigers en is daardoor een stille keuze. De stofzuiger is geschikt voor alle vloertypes, zo scoort die goed op kwetsbare vloeren, maar ook voor dierenharen.


De beste steelstofzuiger van Bosch

beste steelstofzuiger bosch
De Bosch Unlimited Serie 6 BCS61BAT is erg wendbaar

Hoewel de snoer van een Bosch stofzuiger erg lang is kun je toch liever een draadloze stofzuiger willen. Kies dan voor een steelstofzuiger van Bosch. Ook als we naar de steelstofzuigers kijken bestaat het assortiment weer uit vier verschillende series en verschillende types, serie 2, 4, 6 en 8. Elke serie bestaat vervolgens weer uit een verschillende type waarbij je keuze hebt uit de volgende types:

 • Athlet: een compacte en goedkope keuze.
 • Flexxo 2in1: steelstofzuiger met een handige geïntegreerde kruimeldief.
 • Unlimited: steelstofzuigers met veel zuigkracht en lange accuduur. Ook zijn de accu’s afneembaar en daarmee kun je de accuduur van de steelstofzuigers enorm verlengen.

Kijkend naar de verschillende steelstofzuigers van Bosch gaat onze voorkeur uit naar de Bosch Unlimited Serie 6 BCS61BAT2. Dit model heeft veel zuigkracht en wordt geleverd met een extra accu, hierdoor is de stofzuiger lang te gebruiken. Verder is de stofzuiger te gebruiken op alle vloertypes en krijg je bij de stofzuiger andere handige accessoires. Verder heeft dit model de volgende functionaliteiten:

 • Cartridge filtersysteem: het lucht dat je opzuigt wordt gefilterd, hierdoor is het lucht dat uit de stofzuiger komt erg schoon.
 • All Floor HighPower borstel en DigitalSpin Motor: de stofzuiger is voorzien van goede zuigkracht dit wordt behouden door de DigitalSpin Motor, daarnaast heeft de stofzuiger een zuigmond die geschikt is voor elke vloertype.
 • Power for ALL Alliance: de accu van de stofzuiger is uitwisselbaar en te gebruiken op meer dan 70 producten uit de Bosch-Home of de Garden series en zelfs ook op andere merken.

bosch unlimited serie 6 bcs61bat2

Bosch Unlimited Serie 6 BCS61BAT2

Deze Bosch Unlimited Serie 6 BCS61BAT2 is in onze ogen de beste steelstofzuiger van Bosch. Dit model heeft veel zuigkracht en wordt geleverd met een extra accu, hierdoor kun je de stofzuiger lang gebruiken.


Goede kruimeldief van Bosch

bosch kruimeldief
Kierenzuigmond is ideaal voor het zuigen tussen of in kieren, Bosch Move BHN24L

Een kruimeldief is handig voor de kleine klusjes of voor op moeilijkbereikbare plekken, denk aan in de auto bijvoorbeeld. Bosch heeft één serie met kruimeldieven, de Move serie. Deze serie bestaat uit verschillende modellen en het verschil hier tussen zit hem in de accu, wat zorgt voor de zuigkracht en accuduur. Verder hebben alle modellen de volgende pluspunten:

 • Lithium accu: de stofzuiger heeft een goede accu die zorgt voor veel zuigkracht en een lange accuduur.
 • Brede zuigmond en handige kierenzuigmond: de kruimeldief heeft zelf een brede zuigmond waarmee je veel vuil kunt zuigen, daarnaast krijg je bij de stofzuiger een handige kierzuigmond voor kieren en moeilijk bereikbare plekken.
 • Cycloon stofzuiger: de stofzuiger zuigt op basis van een cycloon techniek, hierdoor heeft de stofzuiger veel zuigkracht, maar behoudt de stofzuiger ook zijn zuigkracht.

bosch move bhn24l

Bosch Move BHN24L

De Bosch Move BHN24L is een erg goede kruimeldief. Dit model heeft veel zuigkracht en een lange accuduur. De kruimeldief kan zo’n 45 minuten lang zuigen en dat is voor een kruimeldief best lang.


Welke Bosch stofzuiger kopen?

Bijna elke stofzuiger merk heeft verschillende stofzuigers, denk aan steelstofzuigers, robotstofzuigers of zakloze stofzuigers. Voor het kopen van een stofzuiger is het handig om het verschil tussen deze modellen te weten en te weten wanneer welke stofzuiger handig is. Hieronder hebben we enkele tips voor de juiste type stofzuiger. Bosch heeft geen robotstofzuigers dus hiervoor heb je geen keuze.

 • Stofzuiger met zak: een stofzuiger zak is ideaal voor mensen met allergieën. Ook is een stofzuiger met zak vaak wat krachtiger en heb je minder werk aan het onderhoud van de stofzuiger. Zo hoef je de stofzuiger minder vaak schoon te maken en met een volle stofzuigerzak kun je deze gewoon weggooien.
 • Stofzuiger zonder zak: een stofzuiger zonder zak is qua aanschaf en onderhoud een stuk goedkoper, zo hoef je geen stofzuigerzakken te kopen. Wel heb je iets meer werk qua onderhoud doordat je de stofzuiger vaker schoon moet maken, vooral de stof revoir dien je af en toe schoon te maken.
 • Steelstofzuiger: steelstofzuiger is tegenwoordig ook een goede keuze. De stofzuigers zijn tegenwoordig voorzien van goede accu’s die zorgen voor veel zuigkracht en een lange accuduur. Wel dien je rekening te houden dat steelstofzuigers werken met een accu en daardoor opgeladen dienen te worden, niet opgeladen dan kun je tijdens het zuigen met een lege accu zitten. Ook zijn steelstofzuigers qua aanschaf vaak wat duurder, wel zijn steelstofzuiger compact, makkelijk op te bergen en draadloos!
 • Kruimeldief: een kruimeldief is een interessante toevoeging wanneer je een zakloze of stofzuiger met zak hebt. De kruimeldief kun je dan gebruiken voor snelle klussen als er iets gevallen is. Heb je een steelstofzuiger dan heb je geen kruimeldief meer nodig, omdat steelstofzuigers ook te gebruiken zijn als kruimeldieven.

Waarop letten bij het kopen van een stofzuiger van Bosch?

Het juiste model stofzuiger gevonden dan is het belangrijk dat je rekening houdt met verschillende aspecten, denk aan zuigkracht, filters, maar bijvoorbeeld ook het maximale geluidsniveau. Hieronder hebben we de punten opgesomd waarop je kunt letten bij het kopen van een stofzuiger van Bosch:

 • Zuigkracht: kijk bij het kopen van een stofzuiger altijd naar de zuigkracht, een stofzuiger moet natuurlijk goed kunnen zuigen.
 • Geschikt voor vloertype: elke stofzuiger is vaak geschikt voor een vloertype, dit is te herkennen aan het soort zuigmond. Check eerst welke vloertypes jij in je huis hebt en zoek daar vervolgens het juiste model voor uit.
 • Geluidsniveau: check ook altijd het geluidsniveau van een stofzuiger. Kijk hierbij naar het maximale geluidsniveau van de stofzuiger.
 • Filters: het is ook belangrijk dat een stofzuiger goede filters heeft. Een stofzuiger zuigt namelijk stof op en wanneer een stofzuiger geen uitblaas filter heeft blaast de stofzuiger de fijnstof gewoon weer door de lucht. Check daarom altijd goed of de stofzuiger goede uitblaasfilters heeft.
 • Actieradius: kies je voor een stofzuiger met draad dan is het belangrijk dat je rekening houdt met de actieradius van de stofzuiger. Kijk hierbij naar de grootte van jouw omgeving en kijk of de snoerlengte genoeg is van de stofzuiger.
 • Hoe lang gaat accu mee: kies je voor een draadloze stofzuiger dan hoef je geen rekening te houden met de actieradius. Wel dien je rekening te houden met de gebruiksduur van de stofzuiger, check ook wat de maximale gebruiksduur is wanneer de stofzuiger op turbostand staat.
 • Accessoires, extra’s en functies: accessoires maken de stofzuiger vaak geschikt voor bepaalde vloertypes, check daarom altijd wat je bij de stofzuiger krijgt en wat je hier mee kunt.
 • Garanties: wanneer je voor een bepaald merk kiest kun je altijd gebruik maken van de garanties. Bij Bosch krijg je bijvoorbeeld 10 jaar motorgarantie, hiervoor dien de stofzuiger te registeren via de website van Bosch.
Stofzuigerzone.nl
Logo
Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart