📢 WINACTIE: Doe mee en maak kans op een Neato D8 robotstofzuiger

Dé grootste stofzuiger vergelijkingssite van Nederland!

De beste AEG stofzuigers – top 5

AEG is een heel bekend merk in Nederland dat huishoudelijke apparatuur ontwikkeld en fabriceert. Daarbij heeft AEG ook veel verschillende goede stofzuigers. Op deze pagina vind je ons onderzoek naar de beste AEG stofzuiger op dit moment. Hierbij hebben we een top 5 gemaakt met vijf verschillende modellen. Dit hebben we gedaan omdat AEG verschillende modellen heeft, denk aan stofzuigers met zak, zakloze stofzuigers, steelstofzuigers, kruimeldieven en ook robotstofzuigers.

De stofzuigers van AEG staan erom bekend dat ze erg stil zijn, zo is er zelfs een stofzuiger die slechts een maximaal geluidsniveau heeft van 58 dB.

Top 5 met de beste AEG stofzuigers op dit moment

AEG heeft veel verschillende soorten stofzuigers en deze stofzuigers zijn vaak ook weer onder te verdelen in verschillende series die vervolgens ook weer bestaan uit meerder stofzuigers. Erg onoverzichtelijk en hierdoor kun je door de bomen het bos niet meer zien. Niet getreurd want wij hebben hieronder per model een beste keuze gemaakt, hierbij laten we zien welke series er per model stofzuiger is en daarbij laten we zien wat de beste keuze is. Bekijk hieronder per model een top 5 met de beste AEG stofzuigers:

 1. AEG stofzuiger met zak- AEG VX7-2
 2. AEG stofzuiger zonder zak – AEG LX7-2-ECO
 3. Steelstofzuiger van AEG – AEG QX9-1-ALRG
 4. Kruimeldief van AEG – AEG HX6-30STM
 5. AEG robotstofzuiger – AEG RX9-2-4STN

Beste AEG stofzuiger met zak

beste aeg stofzuiger met zak
De AEG VX7-2 is in onze ogen de beste AEG stofzuiger met zak

AEG heeft veel verschillende stofzuigers met zak. Deze stofzuigers met zak zijn in te delen in drie verschillende series: VX6, VX7 en VX82. In onze ogen is de VX7 serie de beste keuze, mede doordat deze modellen een stuk goedkoper zijn dan de VX82 en meer zuigkracht hebben dan de VX6 stofzuigers. Heb je meer budget dan zijn de VX82 stofzuigers wel een goede keuze, deze stofzuiger zijn namelijk gemaakt van gerecycled plastic en zijn extreem stil. De AEG stofzuigers uit de VX7 series hebben de volgende handige functies:

 • SilentPro Systemâ„¢: de AEG stofzuigers uit de VX7 series zijn erg stil en hebben een maximale geluidsniveau van 70 dB. De motor van de stofzuiger is geoptimaliseerd met lawaaidempig materiaal en in combinatie van een nieuwe Dust Magnetâ„¢ zuigmond zorgt dit ervoor dat de stofzuiger stil is.
 • 360º Motion Technologyâ„¢: de stofzuiger is voorzien van zwenkwieltjes aan de voorzijde, hierdoor kan de stofzuiger makkelijk overal om heen zuigen en moeilijk bereikbare plekken bereiken.
 • Multi Room Systemâ„¢: houdt bij het kopen van een stofzuiger ook rekening met de actieradius, dit model van AEG heeft een extra lang snoer van 9 meter en is daardoor in meerdere kamers te gebruiken zonder steeds van stopcontact te wisselen.

De VX7 serie bestaat uit verschillende stofzuigers, waarbij het verschil zit in de zuigmonden. Elke zuigmond is weer geschikt voor verschillende vloertypes. Wij raden de AEG VX7-2-EB-C aan als beste keuze, dit model is namelijk geschikt voor elke vloertype en heeft een borstel waarmee je eenvoudig dierenharen op kunt zuigen.


aeg vx7-2-eb-c

Beste keuze: AEG VX7-2-EB-C

In onze ogen is de AEG VX7-2-EB-C de beste Aeg stofzuiger met zak. Dit model is geschikt voor alle vloertypes en wordt geleverd met een turboborstel, hiermee kun je dierenharen ook eenvoudig opzuigen. De stofzuiger werkt erg goed en erg licht en wendbaar.


Extreem stil en gemaakt van 75% gerecycled plastic

Naast de AEG VX7 serie zijn er ook nog andere AEG stofzuigers die erg goed zijn, namelijk de AEG VX82 serie. Deze stofzuigers zijn een stuk duurder dan de VX7 AEG stofzuigers, maar wel een goede en duurzame keuze. De stofzuigers zijn namelijk gemaakt van gerecycled plastic en hebben de volgende functies:

 • SmartMode-Technologie: de stofzuiger heeft een zuigmond met de nieuwe SmartMode-technologie die zorgt dat de stofzuiger automatisch zijn zuigkracht aanpast op de ondergrond.
 • PureSound-Systeem: deze technologie zorgt ervoor dat de stofzuiger extreem stil is. Met een maximale geluidsniveau van 57 dB is de stofzuiger erg stil op alle vloertypes.
 • OneGo Power Clean-mondstuk: ook is het bijgeleverde mondstuk te gebruiken op alle vloertypes, hierdoor hoef je niet tijdens het zuigen de mondstuk te vervangen.
 • 100% duurzame keuze: dit model is gemaakt van 75% gerecycled plastic. Dit maakt de stofzuiger een duurzame keuze, daarnaast wordt de stofzuiger zelfs geleverd in een gerecyclede verpakking.
 • Ergonomische handgreep: de stofzuiger heef ook een ergonomische handgreep en is hierdoor erg makkelijk op te tillen en te verplaatsen.

De AEG VX82 series bestaat uit verschillende modellen, maar onze keuze gaat uit naar de AEG VX82-1-ÖKO. Dit model is namelijk gemaakt van 75% gerecycled materiaal en is geschikt voor kwetsbare vloeren.


aeg vx82-1-oko

Duurzame keuze: AEG VX82-1-ÖKO

De AEG VX82 is een erg mooie, maar ook duurzame keuze. Daarnaast is de stofzuiger erg goed in gebruik en heeft de stofzuiger veel handige functies. De stofzuiger is bijvoorbeeld te gebruiken op verschillende vloertypes en is extreem stil.


Beste AEG stofzuiger zonder zak

goede aeg stofzuiger zonder zak
Liever stofzuiger van AEG zonder zak, check dan deze AEG LX7-2-ECO (duurzame keuze)

AEG heeft ook goede stofzuigers zonder zak. In totaal zijn er drie verschillende series te vinden de LX5, LX7 en LX9. Onze keuze gaat uit naar de LX7 serie, deze serie heeft namelijk een sterker motor en daardoor iets meer zuigkracht. Ook is de LX7 qua prijs een stuk interessanter, wel zijn de AEG LX9 stofzuigers interessant wanneer je last hebt van allergieën. De stofzuigers zijn namelijk voorzien van beter filters en zijn gemaakt van gerecycled materiaal. Bekijk hieronder de pluspunten van de LX7 stofzuigers:

 • Silence Pro Systemâ„¢: de LX7 stofzuigers zijn ontworpen en geoptimaliseerd voor lawaaidemping. In combinatie met de Dust Magnet Silentâ„¢ mondstuk zorgt dit ervoor dat het een stille stofzuiger is.
 • Clean Air Filtrationâ„¢: de stofzuiger is voorzien van goede hygiëne- of allergie plus filters, hiermee is de stofzuiger in staat verontreinigende stoffen uit de lucht te filteren.
 • Easy Emptyâ„¢-systeem: het stofreservoir van de stofzuiger is ontwikkeld om eenvoudig en makkelijk te legen zonder dat er veel stof vrij komt.

De LX7 serie heeft verschillende modellen, onze voorkeur gaat uit naar de AEG LX7-2-ECO. Dit model is een duurzame keuze en is speciaal ontwikkeld voor kwetsbare en harde vloeren. Mocht je huisdieren hebben dan kun je ook kiezen voor de AEG LX7-2-CR-A, dit model is weer geschikt voor het zuigen van dierenharen.


aeg lx7 2 eco

AEG LX7-2-ECO

Deze AEG LX7-2-ECO is in onze ogen de beste stofzuiger zonder zak van AEG. Dit model is een duurzame keuze doordat de stofzuiger deels gemaakt is van gerecycled materiaal. Daarnaast is het ook gewoon een goede stofzuiger die goed zuigt en goed scoort op kwetsbare en harde vloeren, zo wordt de stofzuiger geleverd met een parketborstel die je kwetsbare vloer beschermt.


De beste AEG steelstofzuigers

aeg steelstofzuiger
Handige stofzuiger van AEG met geïntegreerde kruimeldief, AEG QX9-1-ALRG

Ook steelstofzuigers worden steeds populairder en steeds beter. Zo was het probleem van de steelstofzuigers eerst dat ze niet langs konden zuigen, gelukkig is dit probleem opgelost en gaan de nieuwste steelstofzuigers van AEG zo’n 50 minuten mee. Wel heeft AEG veel verschillende steelstofzuiger series waaronder QX6, QX7, QX8, QX9 en de FX9. Het grootste verschil tussen deze modellen zijn de functionaliteiten en de zuigkracht van de stofzuigers.

Onze voorkeur gaat uit naar de AEG QX9 series. Deze serie is erg licht, heeft veel zuigkracht, goede filters en hebben een handige geïntegreerde handstofzuiger die je er eenvoudig uit kunt halen. Ook zijn de meeste stofzuigers uit deze serie voorzien van handige accessoires. Bekijk hieronder de functionaliteiten van deze stofzuigers:

 • Stille keuze: de stofzuigers uit de QX9 series zijn ontworpen voor maximale ruisonderdrukking en in combinatie van gestructureerd luchtstroomontwerp en een gedempte uitlaat, zorgt dit voor een erg stille keuze.
 • Goede luchtfiltering: de stofzuiger is voorzien van een afgedichte filtersysteem dat tot wel 99,9% van de stofdeeltjes uit de lucht filteren.
 • Brush Roll Clean: de stofzuigers worden geleverd met een gemotoriseerde borstel, deze borstel zorgt voor een goede reiniging en extra zuigkracht, daarnaast is de borstel eenvoudig schoon te maken.

aeg qx9-1-alrg

AEG QX9-1-ALRG

In onze ogen is de AEG QX9-1-ALRG de beste steelstofzuiger van AEG. Dit model speciaal ontwikkeld voor dierenharen en allergieën, zo is de borstel van de stofzuiger ideaal voor het verwijderen van dierenharen en heeft de stofzuiger goede filters die de kleinste stofdeeltjes uit de lucht filtert.


Een goede kruimeldief van AEG

Kruimeldieven kunnen ook een goede toevoeging zijn, zo worden kruimeldieven vooral gebruikt voor de kleine klusjes. AEG heeft één serie met kruimeldieven en deze serie bestaat uit kruimeldieven met dezelfde functies. Het verschil tussen de modellen zit hem vooral in de zuigkracht van de stofzuigers en in de gebruiksduur. Onze voorkeur gaat hierbij uit naar de AEG RX9-2-4STN en is in onze ogen de beste kruimeldief van AEG. Dit model heeft de volgende pluspunten:

 • TurboPower Lithiumbatterij: de kruimeldief is voorzien van een goede lithiumbatterij, deze accu zorgt voor een lange gebruiksduur van 30 min en veel zuigkracht.
 • Easy Reachâ„¢-mondstuk: de handstofzuiger heeft een handige Easy Reach mondstuk die ingebouwd zit en dus eenvoudig uitgeschoven kan worden. Het voordeel hiervan is dat je niet van mondstuk hoeft te wisselen en deze ook niet kwijt kunt raken.
 • Soft Steerâ„¢-wielen: ook handig is dat de stofzuiger voorzien is van wieltjes aan de voorzijde, hiermee kan de stofzuiger over de ondergrond rijden. Naast dat dit eenvoudig werkt voorkom je hiermee krassen op kwetsbare ondergronden.

aeg-hx6-30stm

AEG HX6-30STM

De AEG HX6-30STM is in onze ogen de beste kruimeldief van AEG. Dit model is voorzien van veel zuigkracht en een lange accuduur, ideaal voor kleine zuigklussen of lange zuigklussen die wat langer duren.


Mooie en slimme AEG robotstofzuigers

beste aeg robotstofzuiger
De nieuwe RX9 robotstofzuigers van AEG zijn er mooi uit, AEG RX9-2-4STN

Momenteel heeft AEG twee verschillende robotstofzuiger lijnen waarvan een oude en een nieuwe lijn. De RX8 is hierbij de oude lijn en bestaat uit één robotstofzuiger. Daarnaast is de RX9 een nieuwe robotstofzuiger lijn en deze bestaat uit vier verschillende robotstofzuigers. Het verschil tussen deze robotstofzuigers is ook weer de accuduur en extra accessoires. Daarnaast hebben de stofzuigers uit de RX9 series de volgende functies en pluspunten:

 • 3D Vision Systemâ„¢: de nieuwe AEG robotstofzuigers navigeren op een slimme manier via een zogeheten 3D Vision Systemâ„¢. Via dit systeem brengt de robotstofzuiger de omgeving volledig in kaart, zowel van links naar rechts als van onder naar beneden. Ook zijn de stofzuigers in staat objecten te herkennen en deze te ontwijken, hierdoor krijg je geen beschadigingen aan bijvoorbeeld meubels.
 • ClimbForceDriveâ„¢: naast het ontwijken van obstakels zijn de robotstofzuigers ook instaat over obstakels heen te rijden met een maximale hoogte van 2,2 cm, hiermee voorkom je dat de stofzuigers bijvoorbeeld vast komen te zitten in kabels of op drempels.
 • AirExtreme Technologyâ„¢: de nieuwe robotstofzuigers zijn voorzien van een nieuwe technologie dat zorgt voor hoge zuigkracht, hierdoor zijn de robots ook in staat vuil tussen diepe kieren of tapijt te zuigen. Ook herkent de stofzuiger zelf het ondergrond, mocht de robot over tapijt rijden dan zal de stofzuiger zijn zuigkracht aanpassen voor maximaal resultaat.
 • Exclusieve Trinity Shape en Powerbrush: ook zijn de robotstofzuigers ontworpen in een Trinity Shape en voorzien van een Powerbrush, hierdoor kunnen de robotstofzuigers ook makkelijk in hoeken zuigen en langs kanten.
 • Volledig te automatiseren in de app: je kunt de robotstofzuiger volledig automatiseren in de app. Stel in de app in welke dag en op welk tijdstip de stofzuiger moet zuigen, zo gaat de stofzuiger te werk wanneer jij niet thuis bent.
 • Op afstand te bedienen en te controleren: de stofzuiger kan via verschillende schoonmaakprogramma’s werken, daarnaast kun je de stofzuiger ook op afstand bedienen. Wil je weten wat de stofzuiger aan het doen is of gedaan heeft check dan de schoonmaakstatus.

aeg rx9 2-4stn

AEG RX9-2-4STN

Wanneer je op zoek bent naar een goede robotstofzuiger is deze AEG RX9-2-4STN een hele goede keuze. Dit model is voorzien van veel slimme functie waardoor de robotstofzuiger automatisch te werk gaat. Daarnaast is de stofzuiger in staat goed te zuigen door de hoge zuigkracht en weet de stofzuiger zelf wat de meest efficiënte schoonmaakroute is.


Welke AEG stofzuiger zou je moeten kopen?

AEG heeft veel verschillende stofzuigers en daarbij zijn deze stofzuigers ook nog eens te verkrijgen in verschillende modellen. Wij hopen met bovenstaande top 5 beste AEG stofzuigers jou een beetje op weg te helpen met de juiste stofzuiger per model. Mocht je nog twijfelen voor welk soort stofzuiger je moet kiezen dan hebben we hieronder nog enkele tips waarom je voor een bepaalde model kunt kiezen.

 • Stofzuiger met zak: heb je last van allergieën of misschien iemand in je huis houden? Dan rade wij ten alle tijden een stofzuiger met zak aan. Een stofzuiger met zak houdt namelijk veel beter fijnstof binnen en is vaak voorzien van betere filters. Wanneer je een zakloze stofzuiger leegt komt er vaak veel stof vrij en bij stofzuigers met zak gooi je eenvoudig de stofzuigerzak weg.
 • Zakloze stofzuiger: een stofzuiger zonder zak is vaak een goedkoper keuze, zo is de stofzuiger in aanschaf vaak goedkoper en heb je geen extra kosten voor stofzuigerzakken.
 • Steelstofzuiger: een steelstofzuiger is vaak makkelijker in gebruik, vooral omdat je geen last hebt van een snoer. Wel dien je rekening te houden met een gebruiksduur en dat je de accu altijd weer oplaad. Tegenwoordig is de gebruiksduur van steelstofzuigers flink verbetert en gaan ze langer mee. Wel zijn steelstofzuigers vaak een dure keuze.
 • Kruimeldief: een kruimeldief is vooral interessant voor kleine klusjes. Kies je voor een steelstofzuiger dan zit daar vaak een geïntegreerde kruimeldief in, dus is een losse kruimeldief niet interessant. Een kruimeldief is wel een goede aanvulling of een stofzuiger met zak of zonder zak.
 • Robotstofzuiger: een robotstofzuiger zorgt voor meer gemak en dat je minder vaak de vloer dient te zuigen. Een stofzuiger vervangt niet de gewone stofzuiger, dus je zult alsnog een andere stofzuiger moeten kopen voor bijvoorbeeld meubels, de trap of het zuigen van een plafond. Je zult wel een kruimeldief als aanvulling kunnen kopen.

Waarop kun je letten bij het kopen van een AEG stofzuiger

Voor het kopen van een stofzuiger is het belangrijk dat je let op verschillende factoren, zo is niet alleen de zuigkracht van belang maar bijvoorbeeld ook de actieradius, de filters of voor welke vloertype de stofzuiger geschikt is. Hieronder hebben we opgesomd waarop je moet letten bij het kopen van een nieuwe AEG stofzuigers:

 • Zuigkracht: controleer of de stofzuiger goede zuigkracht heeft, vaak staat dit beschreven op de webshop waar de stofzuiger verkocht word. Ook kun je altijd even naar de ervaringen van andere gebruikers kijken, vaak kun je daar lezen hoe de zuigkracht ervaren.
 • Geluidsniveau: ook het maximale geluidsniveau is belangrijk, je wilt namelijk geen stofzuiger die veel geluid produceert. Naast dat het irritant is, is het niet goed voor je gehoor. Check daarom altijd het maximale geluidsniveau van een stofzuiger, gemiddeld licht dit ronde de 70 dB, maar er zijn ook hele stille stofzuigers van AEG die een maximale geluidsniveau hebben van slechts 57 dB.
 • Filters: zeker wanneer je last hebt van allergieën is het belangrijk ook naar de filters van een stofzuiger te kijken. Let hierbij op de motorfilter, maar ook naar de uitblaasfilter.
 • Actieradius: kies je voor een stofzuiger met snoer, houdt dan ook rekening met de actieradius van de stofzuiger. Hoe langer het snoer is, hoe minder vaak je van stopcontact hoeft te wisselen. De actieradius bereken je door de lengte van de stofzuiger zelf en slang te berekenen, meestal rond de 3 meter. En deze lengte op te tellen bij de snoerlengte.
 • Hoe lang gaat accu mee: kies je voor een draadloze stofzuiger, dan is de accu weer van belang. Check altijd de maximale gebruiksduur en houdt hierbij rekening dat dit vaak berekend is op de ECO-stand. Heeft een stofzuiger een turbostand dan is de stofzuiger vaak veel sneller leeg.
 • Accesoires, extra’s en functies: de accessoires maken de stofzuiger geschikt voor een bepaalde vloertype. Heb je bijvoorbeeld een kwetsbare vloer, kies dan voor een stofzuiger met een parketborstel. Heb je een zachte vloer dan is het belangrijk dat je kiest voor een stofzuiger met een turbozuigmond, zo’n stofzuigermond zuigt namelijk beter op dit soort ondergronden en zuigt dieper in de vezels
 • Garantie: vaak hebben verschillende merken ook speciale garanties. Ook AEG biedt 10 jaar motorgarantie op haar apparaten. Wel is het belangrijk dat je bij aankoop direct je apparaat registreert bij AEG.
Stofzuigerzone.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart