Dé grootste stofzuiger vergelijkingssite van Nederland!

Hoe lang gaat een stofzuiger mee?

Als we kijken naar de gemiddelde prijs van een stofzuiger loopt het al snel op in de honderden euro’s. Het ligt dan ook in de lijn der verwachting dat een stofzuiger zeker voor een aantal jaren goed mee blijft gaan. Maar, wat is nu de gemiddelde levensduur van een stofzuiger. Met andere woorden: hoe lang gaat een stofzuiger mee?

Gemiddelde levensduur van een stofzuiger is 5 jaar

Laten we gelijk maar beginnen met de gemiddelde levensduur van een stofzuiger: gemiddeld gaat een stofzuiger zo’n vijf jaar mee. Deze levensduur is gebaseerd op gesprekken met verschillende verkooppunten en informatieve artikelen die veelal online te vinden zijn.

Er zijn veel factoren die deze levensduur zowel negatief als positief kunnen beïnvloeden. Zo kan een stofzuiger veel langer meegaan als je de filters tijdig wast of vervangt. Laten we inzoomen op deze punten, zodat we actie kunnen ondernemen om de levensduur van de stofzuiger te kunnen verlengen!

Factoren die bepalen hoe lang een stofzuiger mee gaat

Zoals we daarnet al aangaven zijn er veel factoren die bepalen hoe lang een stofzuiger mee gaat. Het heeft niet alleen te maken met hoe jij zelf met de stofzuiger omgaat: ook zijn er vaak onderdelen te vinden die slijtgevoelig zijn. Denk aan filters, het snoerhaspel en de flexibele stofzuigerslangen.

De volgende factoren spelen een grote rol bij de levensduur van een stofzuiger:

  • Hoe jij met de stofzuiger omgaat
  • Slijtgevoelige onderdelen
  • Bouwkwaliteit van de stofzuiger
  • Merk van de stofzuiger

Ja, ook het merk van een stofzuiger kan grote parten spelen bij hoe lang een stofzuiger mee gaat. Merken die veelal goede stofzuigers op de markt hebben gezet die jaren meegaan zijn AEG, Miele en Philips. Een stofzuiger kiezen van een van deze merken is dan ook slim als je lang wil doen met je nieuwe huishulpje.

Tips om stofzuiger langer mee te laten gaan

Natuurlijk willen we allemaal zo lang mogelijk met een stofzuiger doen. Zo nu en dan een vaatdoekje over de motorkap van de stofzuiger halen zal weinig bijdrage aan hoe lang hij uiteindelijk meegaat. Wat zorgt er dan wel voor dat je de levensduur van de stofzuiger aanzienlijk verlengt? We zetten wat tips op een rij.

  • Vervang filters tijdig (of was deze als uitwasbaar zijn)
  • Onderhoud de stofzuiger en check verstoppingen
  • Controleer geregeld of de luchtstroom nog goed is
  • Houd de wielen haarvrij en demonteer ze waar nodig om ze schoon te houden
  • Gebruik de stofzuiger waar hij voor bedoeld is

Met de laatste tip bedoelen we dat je niet iets opzuigt waar hij eigenlijk niet geschikt voor is. Denk aan het opzuigen van vuiligheid: met een stofzuiger zaagsel opzuigen of nattigheid zal niet positief bijdragen aan de levensduur van de stofzuiger.

Stofzuigerzone.nl
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart