ūüďĘ WINACTIE: Doe mee en maak kans op een Neato D8 robotstofzuiger

Dé grootste stofzuiger vergelijkingssite van Nederland!

Top 5 van beste steelstofzuiger vegelijken!

Een paar dagen niet schoonmaken in huis en je komt het vanzelf tegen: stof. Hierin zitten vele bacteri√ęle cellen, schimmelsporen, huisstofmijten maar ook uitwerpselen van diezelfde mijten, dode insecten en vuil van buitenshuis. Gelukkig vond de heer Hubert Booth in 1900 een apparaat uit die het vuil opving in een papieren zak. De propeller van het apparaat werd aangedreven door een elektromotor die ervoor zorgde dat de lucht en het stof werden weg geperst. En voil√†, de eerste stofzuiger was geboren.

Klik hier voor de laatste steelstofzuiger deals & nog meer reviews van gebruikers!

Groot aanbod van steelstofzuigers

Vandaag de dag is er een ruime keuze uit vele verschillende stofzuigers, zo bestaan er sledestofzuigers, gemonteerd op een slede en steelstofzuigers die vastzitten op een steel. Daarnaast is er ook zoiets als stofzuigers met zak of zonder zak. Stofzuiger zonder zak? Jazeker, In 1993 vond James Dyson de high-tech stofzakloze stofzuiger uit en sindsdien hebben ook andere merken meerdere van deze types in hun assortiment.[wp-compear id=”626″]

De technologie van het zakloos stofzuigen is ook terug te vinden in de nieuwste steelstofzuiger modellen. Zelf heb ik ook een zakloze steelstofzuiger, en gebruik ik deze heel regelmatig. Voor degene die niet weten wat een steelstofzuiger is. Een steelstofzuiger is een stofzuiger met een gemotoriseerde borstel die stof en ander vuil opzuigt waarna het in een zak of bak terechtkomt. Deze stofzuiger werkt op een accu en is te gebruiken zonder snoer. Hoe het werkt en wat het jou precies oplevert zal ik je hieronder duidelijk maken.

High-tech en zakloze stofzuiger

De high-tech stofzakloze stofzuiger die de heer Dyson heeft uitgevonden heeft als grootste voordeel dat de zuigkracht erg lang goed blijft. Dit type stofzuiger, ook wel stille stofzuiger genoemd, werkt met een cycloon. Dit cycloon bestaat uit een buisdeel met een trechter. Je zuigt het stof op dat in de cycloon terechtkomt. De vuile lucht wordt naar onderen geperst waarna de lichtere stofdeeltjes zich scheiden van de zwaardere dankzij de centrifugewerking van de zuiger. De schone lucht blaast de stofzuiger weer uit, terwijl hij het vuile stof in een bakje opvangt.

Met behulp van filters kan deze zuiger de kleinste stofdeeltjes opvangen, wat een prettige bijkomstigheid is voor mensen met huisdieren of een allergie.  De stofzuiger zonder zakken zijn lager in hun energieverbruik doordat zij minder vermogen nodig hebben. Daarbij komt nog dat zij op lastig te bereiken plekken in huis komen.

Voordelen van zakloze steelstofzuiger

Door het gebruiken van een cycloonstofzuiger heb je na de aanschaf geen bijkomende kosten meer hebt, want je hoeft geen losse zakken te kopen. Je hebt ook veel minder herrie in huis want de stofzakloze stofzuiger is stil in gebruik. Stofzuigen en tegelijkertijd een gesprek voeren is gewoon mogelijk. Bijkomend voordeel is dat de speciale filters in de stofzakloze stofzuiger de lucht echt beter filteren.

Voordelen van een stofzuiger zonder snoer

Een stofzuiger zonder snoer heeft natuurlijk zo zijn voordelen. Met de beste steelstofzuiger ben je niet gelimiteerd aan het bereik van een snoer van een traditionele stofzuiger, maar je ervaart wel dezelfde zuigkracht. Meerdere ruimtes worden eenvoudig gestofzuigd zonder dat je van stopcontact hoeft te wisselen. Het verwijderen van spinnenwebben aan het plafond wordt met eengoede steelstofzuiger ook een peulenschil.beweegruimte

Een steelstofzuiger met 2-in-1 functie

Vandaag de dag worden de meeste steelstofzuigers geproduceerd met een 2-in-1 functie. Dit houdt in dat je je steelstofzuiger gemakkelijk om tovert in een kruimeldief. Vaak kun je met een klik de kruimeldief los van de steel koppelen. Superhandig voor het schoonmaken van de trap of bij het uitzuigen van de auto.

Het stofreservoir gemakkelijk buiten legen

Buiten legenHet stofreservoir van de beste steelstofzuiger is¬†altijd gemakkelijk los te koppelen. Wat wel handig is te weten is dat je de stofzuiger zonder zakken beter buiten in de vuilnisbak kunt legen anders heb je alsnog rommel in huis. Naast Dyson hebben andere bekende merken ook goede modellen van de stofzakloze stofzuiger ge√Įntroduceerd. Dit zijn onder andere Philips, AEG, Miele, Electrolux en Bosch.

Reviews over de beste steelstofzuiger

Maar wat is nu de beste steelstofzuiger? Je zou deze stofzuigers kunnen testen op zuigprestaties op zowel tapijt als hardere vloeren, op gebruiksgemak, stofuitstoot, levensduur en opbergmogelijkheid. Tenslotte geeft de prijs natuurlijk ook stof tot nadenken.

Ook vinden de meeste mensen het prettig om stil te staan bij de gebruiksduur van de steelstofzuiger, het totale gewicht van de steelstofzuiger, de lengte van de zuigbuis, hoe snel de accu volledig is opgeladen en het geluid dat de stofzuiger maakt.

Dyson V6 Motorhead Review

De Dyson V6 Motorhead heeft behoorlijk wat voordelen vergeleken met zijn concurrenten. Deze stofzakloze steelstofzuiger is zeer veelzijdig in gebruik dankzij onder andere de kruimelzuiger. De Dyson V6 Motorhead heeft de zuigkracht van een normale stofzuiger plus het gemak van stofzuigen zonder snoer. Wat hem absoluut een van de beste steelstofzuiger maakt. Met de accu kun je 20 minuten lang stofzuigen. Tover een kruimelzuiger van je Dyson V6 Motorhead door de eenvoudig te verwijderen steel. Al het vuil haal je moeiteloos weg.Dyson V6 Motorhead

Andere voordelen van de Dyson V6 Motorhead¬†zijn:[su_list icon=”icon: check-circle” icon_color=”#3ca82c”]

 • De Dyson V6 Motorhead¬†heeft twee zuigmonden, waarvan een gemotoriseerd en een voor kieren
 • De filtratie van de Dyson V6 Motorhead¬†vangt allergenen op en blaast schonere lucht uit
 • Deze steelstofzuiger is geschikt voor alle vloertypen. Voor houten vloeren is er een speciale parketborstel bijgeleverd.
 • Deze steelstofzuiger komt op moeilijk te bereiken plaatsen in huis
 • Dyson V6 Motorhead¬†verwijdert dierenharen dankzij de draaiende borstels
 • Snel op te laden accu, namelijk in slechts 3,5 uur
 • De accuspanning van 21,6 volt maakt dat deze stofzuiger krachtiger is dan andere steelstofzuigers in dezelfde prijsklasse. Met een kleine, lichte en krachtige motor onderscheidt deze Dyson zich van andere typen stofzuigers.[/su_list][su_list icon=”icon: minus-circle” icon_color=”#f41d1e”]
 • Een minpunt van de Dyson V6 Motorhead¬†kan zijn dat het onhandig is om met deze stofzuiger op hooggelegen plaatsen schoon te maken, daarbij heb je een keukentrapje of krukje nodig.[/su_list]

Vind hier de beste prijs en nog meer reviews van de Dyson V6 Motorhead!

Nilfisk Handy 2-in-1 Black Review

Nilfisk handy 2-in-1De Nilfisk Handy 2-in-1 Black steelstofzuiger geeft je een fijne bewegingsvrijheid dankzij de kruimelzuiger en is daarnaast vooral gemakkelijk en veelzijdig in gebruik. De Nilfisk heeft een 2000 mAh Li-ion accu die binnen 4 uur is opgeladen. De gebruiksduur bij deze is 35 minuten. Je komt eenvoudig bij de moeilijk bereikbare plekken in huis.

Voor- en nadelen van de Nilfisk Handy 2-in-1 Black[su_list icon=”icon: check-circle” icon_color=”#3ca82c”]

 • 2 in 1 model met een gemakkelijk los te koppelen kruimelzuiger en een steel
 • De draaiende borstels verwijderen gemakkelijk dierenharen
 • Met de inklapbare steel bespaar je ruimte
 • Geleverd met opberg/ oplaadunit met AC-adapter

[/su_list][su_list icon=”icon: minus-circle” icon_color=”#f41d1e”]

 • Nadeel is dat de Nilfisk Handy 2-in-1 Black nogal wat ruimte inneemt als je deze wilt opbergen.[/su_list]

Vind hier de beste prijs en nog meer reviews van de Nilfisk Handy 2-in-1 Black!

Dyson DC45 Review

Altijd al draadloos willen stofzuigen? Dat is mogelijk met de Dyson DC45. Deze steelstofzuiger heeft een krachtige motor van 200 watt en draait tot maar liefst 104.000 keer per minuut. Je laadt deze stofzuiger binnen 5,5 uur op waarna hij 20 minuten zijn werk kan doen. De Dyson DC45 is ontworpen voor de lastigere taken zoals verwijderen van haar en ingetrapt vuil. Hij heeft een gemotoriseerde vloerzuigmond die je bijvoorbeeld prima kunt gebruiken voor het schoonmaken van trappen. Inclusief zijn het praktische oplaadstation, een gemotoriseerde borstel, een combinatieborstel en een kierenzuiger.Dyson DC45

Voor- en nadelen van de Dyson DC 45[su_list icon=”icon: check-circle” icon_color=”#3ca82c”]

 • Een veelzijdige steelstofzuiger met kruimelzuiger en een steel
 • Met een¬†accuspanning van 22,2 volt levert¬†de Dyson DC een sterkere zuigkracht dan vergelijkbare modellen .[/su_list]

[su_list icon=”icon: minus-circle” icon_color=”#f41d1e”]

 • Nadeel kan zijn dat deze steelstofzuiger niet de stilste is in deze prijsklasse.[/su_list]

Vind hier de beste prijs en nog meer reviews van de Dyson DC 45!

LG VS8400SCW Review

LG VS8400SCWDe LG VS8400SCW is een draadloze steelstofzuiger met een grote bewegingsvrijheid. Je struikelt niet over snoeren en hoeft niet naar het dichtstbijzijnde stopcontact te zoeken. Deze steelstofzuiger heeft een dubbele Lithium-lon batterij welke je gemakkelijk kunt vervangen en opladen. Met twee batterijen kun je 60 minuten stofzuigen. De LG VS8400SCW heeft een krachtige motor, namelijk een Smart Inverter Motor die borstelloos is voor een goede werking en lange levensduur. De Anti Tangle-borstel verwijdert gemakkelijk haren van mens en dier. Als je de kruimelzuiger wilt gebruiken klik je deze eenvoudig uit de steel.

Voor- en nadelen van de LG VS8400SCW

[su_list icon=”icon: check-circle” icon_color=”#3ca82c”]

 • De veelzijdigheid van deze steelstofzuiger met steel en kruimelzuiger in 1
 • De steelstofzuiger heeft een lange gebruiksduur, namelijk 60 minuten
 • Draaiende borstels rekenen af met dierenharen
 • Binnen 4,5 uur is de steelstofzuiger opgeladen
 • Met verlichting in de zuigmond voor beter zicht
 • Relatief stille stofzuiger

[/su_list][su_list icon=”icon: minus-circle” icon_color=”#f41d1e”]

 • Een nadeel kan zijn dat je er voor dient te zorgen de tweede batterij volledige op te laden indien je 60 minuten wilt stofzuigen.

[/su_list]Vind hier de beste prijs en nog meer reviews van de LG VS8400SCW!

Welke steelstofzuiger mag zich nou de beste noemen?

Een van de conclusies is dat de duurste steelstofzuiger niet perse de beste is en de goedkoopste niet de aller-slechtste. De meesten van de verschenen stofzuigers werken goed op harde vloeren maar niet altijd op tapijt. Een aantal steelstofzuigers zuigt prima haren van huisdieren op, maar andere stofzuigers doen dit weer niet naar behoren.
Voordeel van een steelstofzuiger is dat je minder moeite hoeft te nemen om je huis stofvrij te krijgen. De stofzuigers zijn erg handzaam en fijn in het gebruik.
Nadeel is dat een steelstofzuiger vaak zwaarder is dan een ander type stofzuiger en dus ook minder handig om te verplaatsen naar een ander vertrek of andere verdieping. Het reservoir zul je regelmatig dienen te legen.

Dyson V6 Fluffy spant de kroon!

De steelstofzuiger Dyson V6 Fluffy is naar mijn idee de beste steelstofzuiger want hij geeft je precies wat je zoekt in de beste steelstofzuiger. Namelijk een ongekend sterke zuigkracht en hij laat zich erg eenvoudig hanteren dankzij zijn licht gewicht. Je kunt 20 minuten stofzuigen met de 21,6 volt Li-on accu en je maakt eenvoudig een kruimelzuiger van de stofzuiger door de steel eraf te halen. Een Fluffy zuigmond, een kierenzuigmond en een meubelzuigmond worden meegeleverd. Met de vloerzuigmond verwijder je grover vuil en fijn stof, wat de Dyson V6 Fluffy ook geschikt maakt voor het reinigen van tapijt, hout, tegels en vinyl. Indien de stofbak vol is, druk dan op een knop en dan leeg deze gemakkelijk boven een vuilnisbak.Dyson V6 Fluffy

Voor- en nadelen van de Dyson V6 Fluffy

[su_list icon=”icon: check-circle” icon_color=”#3ca82c”]

 • De Dyson is zowel te gebruiken met steel of zonder als kruimelzuiger
 • De accu is in slechts 3,5 uur op te laden
 • Deze steelstofzuiger is krachtiger dan andere steelstofzuigers in dezelfde prijsklasse
 • Goede prijs-kwaliteit verhouding

[/su_list]

[su_list icon=”icon: minus-circle” icon_color=”#f41d1e”]

 • Een nadeel is dat er bij de Dyson V6 Fluffy geen Up Top-borstel wordt geleverd om bij bijvoorbeeld hoger gelegen kasten te komen. Je hebt hierbij een trapje of krukje nodig.

[/su_list]Vind hier de beste prijs en nog meer reviews van de Dyson V6 Fluffy!

[sgmb id=1]

Stofzuigerzone.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart