Dé grootste stofzuiger vergelijkingssite van Nederland!

Bouwstofzuiger vergelijken? Bekijk de reviews!

Ben je op zoek naar een geschikte stofzuiger om te gebruiken bij het klussen of (ver)bouwen? Neem dan een echte bouwstofzuiger. Dit is een stofzuiger die speciaal geschikt is voor het opzuigen van grote hoeveelheden fijn stof, grof stof en water. Daarnaast beschikken deze stofzuigers over een aantal handige functies die bij het klussen goed van pas komen. Zo kun je bijvoorbeeld de stofzuiger gebruiken voor het automatisch afzuigen van stof dat vrijkomt bij gebruik van bouwhulpmiddelen, zoals boren, zagen en schuurapparaten. De functies waarover de industriële stofzuiger beschikt, zijn uiteraard afhankelijk van merk en model. Om je op weg te helpen bij het vinden van de beste bouwstofzuiger, worden hier de top 3 exemplaren met elkaar vergeleken, namelijk de Nilfisk Multi 20 T, de Kärcher WD 3 Premium en de Kärcher WD 6 Premium ME PT.[wp-compear id=”626″]

Klik hier voor de laatste waterstofzuiger deals & nog meer reviews van gebruikers!

Overeenkomende functies

Qua functies komen de drie stofzuigers veelal overeen. Zo hebben ze bijvoorbeeld alle drie een stopcontact met inschakelautomaat. Dit is erg handig, want zo kun je alle apparaten die je nodig hebt bij bouwen, verbouwen en doe-het-zelven hier insteken. Dankzij het inschakelautomaat heb je niet alleen stroom, maar gaat de zuiger ook nog eens automatisch aan als je je bouw apparaat inschakelt. Dus begin je te schuren of te zagen, dan wordt het stof automatisch weggezogen.

bouwstofzuiger

Ieder van deze handige hulpjes in huis beschikt ook over een handvat, waardoor ze gemakkelijk mee te nemen zijn. Daarnaast zijn ze alle drie erg gebruiksvriendelijk en rollen ze gemakkelijk achter je aan. Je hoeft dus niet steeds te trekken en moeite te doen om de stofzuiger met je mee te krijgen. Dat is alvast een ergernis minder.

Al deze stofzuigers zijn goede bouw stofzuigers die nat, droog, fijn en grof stof opzuigen. Dat is natuurlijk ook waar je een industriële stofzuiger voor zou aanschaffen. Ook de blaasfunctie is bij alle drie aanwezig. Stof uit hoekjes blazen waar je niet bij kunt of bladeren bij elkaar blazen vormt dus geen enkel probleem. Maar zijn er dan geen verschillen tussen deze drie stofzuigers? Jazeker. Ze verschillen op gebieden die best weleens de doorslag zouden kunnen geven, dus lees snel verder voor de reviews.

Nilfisk Multi 20 T Review

waterstofzuigerDe Nilfisk is een prima stofzuiger met enkele mooie voordelen. Zo wordt deze stofzuiger geleverd met verschillende accessoires. Hij is dus niet alleen handig voor gebruik bij opzuigen van water of als hulp bij het klussen, maar door de meubelborstel en de zuigmonden kun je er bijvoorbeeld ook perfect je auto mee uitzuigen. Daarnaast beschikt deze bouwstofzuiger over een filterreinigingsfunctie om de filter goed te kunnen onderhouden.

Heb je de Nilfisk Multi 20 T niet meer nodig? Dan berg je hem heel gemakkelijk op, waarbij je de slang en het snoer gemakkelijk aan het apparaat kunt vastmaken. Nadeel van deze industriële stofzuiger is dat hij veel minder krachtig is dan bijvoorbeeld de Kärcher WD 6 Premium ME PT. Ook qua materiaal is deze stofzuiger een stuk minder degelijk wanneer je hem vergelijk met de twee van Kärcher. Daarnaast heeft dit apparaat geen parkeerstand. De opvangcapaciteit is 20 liter. Op zich een mooie hoeveelheid. Alleen als je water wilt opzuigen, heb je het maximum waarschijnlijk redelijk snel bereikt.

Voordelen op een rij:[su_list icon=”icon: check-circle” icon_color=”#3ca82c”]

 • Diverse accessoires en opzetstukken, zoals een meubelborstel en een kierzuigmond
 • Is lager in gewicht dan bijvoorbeeld de Kärcher WD 6 Premium
 • Handig op te bergen met houders voor slang en snoer
 • Push & Clean filterreinigingsfunctie

Nadelen:[/su_list][su_list icon=”icon: minus-circle” icon_color=”#f41d1e”]

 • Gemiddelde opvangcapaciteit, waarschijnlijk niet genoeg als je veel water opzuigt
 • Niet zo krachtig als bijvoorbeeld de Kärcher WD 6 Premium
 • Niet zo degelijk, helemaal van plastic
 • Geen parkeerstand

[/su_list]Vind hier de beste prijs en nog meer reviews van de Nilfisk Multi 20 T!

Kärcher WD 3 Premium Review

industriële stofzuigerAls je een Kärcher bouwstofzuiger in huis haalt, dan weet je dat je beschikt over een krachtig én degelijk apparaat. Ook met de Kärcher WD 3 Premium is er wat dat betreft niets mis. De robuuste uitstraling is niet alleen maar verleiding. Daarnaast beschikt deze WD 3 Premium over de handige parkeerstand, iets wat de Nilfisk niet heeft en is hij net zo gemakkelijk op te bergen als de Nilfisk. Verder maakt Kärcher gebruik van een innovatief en onderhoudsvriendelijk filtersysteem. Een groot nadeel van deze industriële stofzuiger is ook nu weer de beperkte opslagcapaciteit. De momenten en klussen waar je een bouwstofzuiger voornamelijk voor gebruikt, vergen namelijk een ruime opslagcapaciteit. Ook jammer is dat er niet, zoals bij de Nilfisk, verschillende zuigmonden worden meegeleverd, waardoor deze minder geschikt is voor de regelmatige zuigklussen in huis.

Voordelen:[su_list icon=”icon: check-circle” icon_color=”#3ca82c”]

 • Krachtig
 • Degelijk
 • Beschikt over parkeerstand
 • Prima gewicht vergeleken met bijvoorbeeld de Kärcher WD 6 Premium
 • Innovatief en onderhoudsvriendelijk filtersysteem
 • Handig op te bergen, met bevestigingssystemen voor slang en snoer

Nadelen:[/su_list][su_list icon=”icon: minus-circle” icon_color=”#f41d1e”]

 • Beperkte opslagcapaciteit
 • Niet veel verschillende zuigmonden inbegrepen

[/su_list]Vind hier de beste prijs en nog meer reviews van de Kärcher WD 3 Premium!

Kärcher WD 6 Premium ME PT Review

bouwstofzuigerDe Kärcher WD 6 Premium ME PT is een bouwstofzuiger met enkele fijne voordelen. Ten eerste is het een zeer krachtige stofzuiger. De zuigprestaties zullen je dus zeker niet tegenvallen als je deze industriële stofzuiger aanschaft. Hij heeft dan ook een redelijk groot vermogen. Daarnaast is de opslagcapaciteit veel groter dan die van de twee eerder besproken zuigers. Voor een bouwstofzuiger is dit een belangrijk en veelbetekenend voordeel. Zo voorkom je het probleem dat je gedurende de klus het reservoir regelmatig moet leeggooien.

Verder heeft deze stofzuiger het langste snoer van alle zuigers die in deze review onder de loep worden genomen, namelijk 6 meter. Dit is een meter extra ten opzichte van de Nilfisk en 2 meter ten opzichte van de andere Kärcher. Hier zijn dan ook minder klachten over, vergeleken met de andere twee stofzuigers. Qua degelijkheid is het apparaat vergelijkbaar met de andere Kärcher. Nog een groot voordeel is het handige opberg vak waar deze stofzuiger over beschikt. Het opberg vak leent zich namelijk uitstekend voor het opbergen van al je gereedschappen. Zo heb je je belangrijkste gereedschappen op een overzichtelijke plek. Net als de andere Kärcher bevat deze stofzuiger het innovatieve en onderhoudsvriendelijke filtersysteem van Kärcher. Het nadeel is dat ook bij deze Kärcher niet veel verschillende zuigmonden worden meegeleverd. Je kunt dus bijvoorbeeld niet gemakkelijk je meubels af doen of je auto uitzuigen met deze bouwstofzuiger. Een ander nadeel is dat deze stofzuiger, zelfs vergeleken met andere bouwstofzuigers, aan de zware kant is.

Voordelen:[su_list icon=”icon: check-circle” icon_color=”#3ca82c”]

 • Zeer krachtig
 • Degelijk
 • Grote opslagcapaciteit
 • Langste snoer van de stofzuigers uit deze review
 • Handig opbergvak
 • Innovatief en onderhoudsvriendelijk filtersysteem
 • Beschikt over parkeerstand
 • Lang snoer[/su_list][su_list icon=”icon: minus-circle” icon_color=”#f41d1e”]

Nadelen:

 • Zuigmonden om bijvoorbeeld meubels mee af te zuigen worden niet meegeleverd
 • Relatief zwaar

[/su_list]Vind hier de beste prijs en nog meer reviews van de Kärcher WD 6 Premium ME PT!

Conclusie: Wat is de beste bouwstofzuiger?

Nu we alle drie de stofzuigers afzonderlijk van elkaar bekeken hebben, zijn een aantal dingen duidelijk geworden. De stofzuigers komen overeen op punten als het stopcontact met inschakelautomaat, de blaasfunctie, het handige handvat, maar ze hebben alle drie ook sterkere en zwakkere punten waarop ze verschillen. Als je deze voor- en nadelen in overweging neemt, dan wordt het gemakkelijker om te bepalen wat de beste bouwstofzuiger is. Omdat het hier gaat om een bouwstofzuiger, is het belangrijk om te focussen op die aspecten die belangrijk zijn voor gebruik bij het klussen, bouwen of verbouwen.

bouwstofzuigerDe Nilfisk Multi 20 T is, naast het gebruik als bouwstofzuiger, ook handig voor gebruik in huis. Maar ga je deze beoordelen op basis van bijvoorbeeld opslagcapaciteit, kracht en degelijkheid, dan levert deze duidelijk in ten opzichte van de Kärcher WD 6 Premium ME PT. Vooral als je ook nog het gebrek aan de parkeerstand meerekent. Voor de Kärcher WD 3 Premium geldt eigenlijk hetzelfde. Ook deze is een stuk minder geschikt voor bouwklussen dan de Kärcher WD 6 Premium ME PT wanneer je kijkt naar bijvoorbeeld de grootte van de opvangbak en het gebrek aan een handig opberg vak.

Daardoor kan de Kärcher WD 6 Premium ME PT worden uitgeroepen tot beste bouwstofzuiger. Met zijn grote opslagcapaciteit, degelijke bouw, krachtige zuiging en handig opberg vak voor alle gereedschappen, is deze het meest geschikt voor het doel waar hij voor gemaakt is. Hij mag dan wel wat zwaarder zijn dan de andere twee, maar qua gebruiksgemak doet hij er niet voor onder. Ook deze rolt namelijk prettig achter je aan. Met recht de beste bouwstofzuiger dus.

Bekijk het filmpje over de Kärcher WD 6 Premium ME PT!

[sgmb id=1]

Stofzuigerzone.nl
Logo
Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart