📢 WINACTIE: Doe mee en maak kans op een Neato D8 robotstofzuiger

DĂ© grootste stofzuiger vergelijkingssite van Nederland!

Beste Stofzuiger voor Tapijt

Wanneer je een tapijt hebt en/of vloerbedekking is het belangrijk dat je stofzuiger hier mee om kan gaan. Je wilt ten eerste niet dat de stofzuiger onnodig het tapijt of vloer beschadigd en je wilt ten tweede ook dat de stofzuiger goed schoonmaakt. zo is het belangrijk dat een stofzuiger ook diep in de vezels reinigt. Speciaal voor huishoudens met tapijt of zachte vloeren hebben we deze beste stofzuiger voor tapijt top 5 gemaakt. Deze top 5 bestaat uit verschillende soorten stofzuigers die goed scoren op zachte vloeren en tapijten.

Een turboborstel is uiterst geschikt voor het zuigen van tapijten, doordat de borstel ronddraait zorgt dit ervoor dat er veel beter vuil uit diepe vezels gezogen wordt.”

Korte samenvatting:

Top 5 met de beste stofzuigers voor tapijt op dit moment

Hieronder vind je onze top 5 met de beste stofzuigers voor tapijt. Wanneer je een tapijt in huis hebt liggen is het belangrijk dat je kiest voor een stofzuiger die diep in de vezels kan zuigen. Vaak worden de stofzuiger die dit kunnen geleverd met een zogeheten turboborstel, zo’n turboborstel zorgt voor meer zuigkracht en kan daardoor nog dieper in de vezels zuigen. Hieronder vind je de beste stofzuiger voor tapijt per soort stofzuiger, denk aan stofzuiger met zak, zonder zak, steelstofzuiger, kruimeldief en zelfs een robotstofzuiger.


miele complete c3 catdog

1. Miele Complete C3 PowerLine Cat&Dog

De Miele Complete C3 PowerLine Cat&Dog is in onze ogen de beste stofzuiger voor tapijt met zak. Dit model van Miele wordt geleverd met een turboborstel die werkt met draaiende borstels, hiermee kunnen dierenharen eenvoudig opgezogen uit tapijten. Naast de turboborstel wordt de stofzuiger geleverd met meer handige accessoires waaronder een combiborstel, kierenzuigmond, meubelzuigmond, zachte afstofborstel en een goede AirClean filter.


philips fc974509 powerpro expert

2. Philips PowerPro Expert FC9745/09

Liever een stofzuiger zonder zak? Kies dan voor deze Philips PowerPro Expert FC9745/09. Dit model van Philips wordt ook geleverd met een speciale tapijtborstel voor het reinigen van tapijten en vloerkleden. In combinatie met deze borstel en de hoge zuigkracht reinigt deze stofzuiger dieper in de vezels van bijvoorbeeld een vloerkleed.


dyson animal extra

3. Dyson Animal Extra

Deze Dyson Animal Extra wordt geleverd met een speciale turbo zuigmond die geschikt is voor het verwijderen van vuil en haren uit een tapijt of zachte vloer. De steelstofzuigers van Dyson hebben veel zuigkracht en een goede accu. Zo is dit model ook zo’n 60 minuten te gebruiken met de normale stand, iets meer power gebruik dan de turbostand. Houdt wel rekening dat de stofzuiger dan sneller leeg is, wel zorgt deze turbostand ervoor dat vuil dat diep in de vezels zit er makkelijk uitgezogen kan worden.


black decker pd1820lf-qw

4. Black+Decker PD1820LF-QW

Deze goede kruimeldief: de Black+Decker PD1820LF, wordt geleverd met een handige verlengsteel die speciaal bedoelt is voor het zuigen van tapijten. Houdt wel rekening dat een kruimeldief een korte accuduur heeft zo heeft dit model een gebruiksduur van 18 min. Ideaal voor de kleine klussen en doordat dit model geleverd wordt met een handige stang ook voor de wat grotere klussen.


irobot roomba s9+

5. iRobot Roomba s9+

Ook wanneer je een tapijt hebt is het mogelijk om te kiezen voor een robotstofzuiger. Wel is het hierbij belangrijk dat je kiest voor een robotstofzuiger die verschillende ondergronden herkent en hierop zijn zuigkracht aanpast. Deze iRobot Roomba S9+ is een stofzuiger die voorzien is van veel zuigkracht. Daarnaast heeft dit model ook een goed anti-allergenen systeem, hierdoor wordt fijnstof opgevangen en niet terug de lucht in geblazen. Uit een tapijt komt veel stof en vuil het is daarom ook belangrijk dat je kiest voor een robotstofzuiger met een groot stofreservoir, het voordeel van dit model is dat deze zichzelf ook nog eens kan legen.


Waar op letten bij het kopen van een goede stofzuiger voor tapijt?

stofzuiger voor tapijt
Stofzuigers die geschikt zijn voor tapijten zuigen tot diep in de vezels

Voor het kopen van een goede stofzuiger die ook geschikt is voor het zuigen van een tapijt is het belangrijk om op verschillende dingen te letten. Hieronder hebben we een paar dingen opgesomd waarop je kunt letten als je een stofzuiger voor tapijt wilt kopen:

  • Let op de zuigkracht: let het kopen van een goede stofzuiger altijd naar de zuigkracht van het model. Vaak staat bij de specificatie van de stofzuiger beschreven in welke mate de stofzuiger kracht heeft, daarnaast kun je ook de ervaringen lezen van gebruikers.
  • Geschikt voor juiste vloertype: ook staat bij de webshop van de stofzuiger beschreven voor welke vloertype de stofzuiger geschikt is. Check altijd goed met welke stofzuigermond de stofzuiger geleverd en voor welke ondergrond de stofzuigermond geschikt is. Vaak is een turboborstel geschikt voor stofzuigers voor tapijten en parketborstels voor stofzuigers voor houten voeren.
  • Ook voor eventuele andere vloertypes: zeker wanneer je een stofzuiger voor tapijt wilt kopen is het belangrijk dat je kijkt naar andere vloertypes in je huis. Zo kan het zijn dat je ook een parketvloer hebt en hiervoor wil je geen turboborstel gebruiken, maar wel dezelfde stofzuiger. Check daarom ook goed of de stofzuiger geschikt is voor andere vloertypes en of de stofzuiger eventueel geleverd wordt met andere zuigmonden.
  • Maximaal geluidsniveau: let bij het kopen van een stofzuiger ook altijd naar het geluidsniveau. Niks is irritanter dan een stofzuiger die veel geluid produceert tijdens het zuigen.
  • Wat is de actieradius: ook de actieradius kan een belangrijke factor zijn bij het kopen van een stofzuiger. Let hierbij goed hoe lang de snoer van de stofzuiger is en bereken zo de actieradius van de stofzuiger.
  • Hoe lang gaat de accu mee: een draadloze stofzuiger dan is de actieradius niet van belang, maar wel de gebruiksduur van de stofzuiger. Check de gebruiksduur van de stofzuiger en kijk hierbij naar het aantal minuten dat je het apparaat kunt gebruiken, maar ook of de accu eventueel te vervangen is.

Conclusie: beste stofzuiger voor tapijt

welke stofzuiger voor tapijt
Er zijn verschillende stofzuigers voor tapijt, maar welke is de juiste keuze?

In bovenstaande top 5 met de beste stofzuigers voor tapijt vind je verschillende stofzuigers. Dit hebben we gedaan, omdat je voorkeur kunt hebben voor een draadloze stofzuiger of een stofzuiger zonder zak. Ook kun je op zoek zijn naar een robotstofzuiger of een kruimeldief. Per model is het belangrijk om op verschillende aspecten te kijken, hieronder hebben we per model beschreven waarop je moet letten of waarom het model een goede keuze is:

Beste stofzuiger met zak voor tapijt

Wanneer je op zoek bent naar een goede stofzuiger voor tapijt raden wij aan te kiezen voor een stofzuiger met zak. Een stofzuiger met zak heeft vaak veel meer zuigkracht, is voorzien van goede filters en vangt al het opgezogen vuil goed op in de stofzuiger zak. Let vooral bij het kopen van een stofzuiger met zak op het zuigkracht, stofzuigermond en het filtersysteem. Onze keuze is de Miele Complete C3 PowerLine Cat&Dog ook is dit model goed te gebruiken op andere vloertypes.

Zakloze stofzuiger voor tapijt:

Natuurlijk kun je ook kiezen voor een zakloze stofzuiger voor tapijt, wel is het belangrijk dat je dan kiest voor een stofzuiger die zijn kracht behoudt wanneer deze veel vuil opzuigt en een borstel heeft die diep in de vezels kan zuigen. Onze voorkeur gaat dan uit naar de Philips PowerPro Expert Fc9745/09 dit model heeft veel zuigkracht en een goede borstel voor het zuigen van tapijten. Ook dit model is te gebruiken op veel andere vloertypes.

Goede steelstofzuiger voor tapijt:

Ook bij een steelstofzuiger is het belangrijk dat je kijkt naar de zuigmond van de stofzuiger en de kracht van het model. De steelstofzuigers van Dyson hebben erg veel kracht en een lange accuduur de Dyson Animal Extra wordt daarbij ook geleverd met een speciale turboborstel die diep in de vezels van een tapijt zuigt.

Robotstofzuiger voor tapijt

Wanneer je een robotstofzuiger wilt gebruiken is het handig dat je kiest voor een stofzuiger die onderscheidt kan maken tussen verschillende vloertypes, daarbij is het ook belangrijk dat de stofzuiger hierop zijn zuigkracht aanpast. De iRobot Roomba S9+ kan dit en is daarbij ook nog eens voorzien van een goed allergiefiltersysteem.

Kruimeldief voor tapijt

Kruimeldieven zijn ideaal voor de kleine klusjes, vooral omdat een kruimeldief snel leeg is. Mocht je een kruimeldief zoeken die geschikt is voor tapijt, dan gaat onze keuze uit naar de Black+Decker PD1820LF dit model wordt namelijk geleverd met een handige stofzuigermond die bedoelt is voor het zuigen van tapijten.

Stofzuigerzone.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart