Dé grootste stofzuiger vergelijkingssite van Nederland!

Beste Stofzuiger voor Huisdieren

Wanneer je veel te maken krijgt met kattenharen en hondenharen op vloerkleden en stoffen meubels, is de keuze voor een stofzuiger voor huisdieren snel gemaakt.

Honden en katten zijn de meest populaire huisdieren. Dikwijls vormen honden en katten een hecht onderdeel van het gezin. Maar een nadeel van deze huisdieren is dat ze regelmatig hun haren verliezen. Haren gaan op de meubels zitten en daardoor ook op je kleding. Een standaard stofzuiger is dan meestal niet voldoende om de dierenharen grondig te verwijderen en je moet op zoek naar een stofzuiger geschikt voor huisdieren. Daarbij kun je kiezen uit een dierenstofzuiger met zak en een zakloze stofzuiger voor dieren. Op zoek naar de beste stofzuiger voor huisdieren? Die ontdek je hieronder.

Miele Complete C3 PowerLine Cat&Dog BESTE MET ZAK

De Miele Complete C3 PowerLine Cat&Dog is de beste stofzuiger met zak voor huisdieren.

Philips PowerPro Expert FC9745/09 BESTE ZONDER ZAK

De Philips PowerPro Expert FC9745/09 is een krachtige stofzuiger zonder zak voor honden- en kattenharen.

Dyson V15 Detect Absolute BESTE DRAADLOZE

De nieuwe V15 Detect Absolute is de beste Dyson voor dierenharen; onder meer kattenharen.

Black+Decker PD1420LP-QW Best Values

Deze Black+Decker PD1420LP-QW is de beste kruimeldief voor huisdierharen in onze ogen.

AEG RX9-2-4-ANM Best Values

Een van de weinigen robotstofzuigers voor huisdieren. Voorzien van een goed filtratiesysteem.

Let op: bij een zakloze stofzuiger zul je de opvangbak na elke stofzuigbeurt moet schoonmaken. Een vereiste bij een dierenstofzuiger is de aanwezigheid van een turboborstel. Een turboborstel is voorzien van één of meerdere roterende borstels die ervoor zorgen dat dierenharen niet in de borstel blijven vastklitten. Ook kan een turboborstel gemakkelijk dierenharen uit tapijt opzuigen. Een goede stofzuiger voor huisdieren en hondenharen is ook voorzien van een geurfilter die voorkomt dat de stofzuiger ongewenste dierengeurtjes uitblaast.

Onderzoeksresultaat

Top 5 beste stofzuiger voor huisdieren

Hieronder vind je onze favorieten stofzuigers voor dierenharen: deze modellen hebben geen probleem met het zuigen van dierenharen als kattenharen en hondenharen. Bij het kopen van een stofzuiger voor dierenharen is het belangrijk dat je kijkt naar de zuigkracht, naar de accessoires, maar ook naar de filters van een stofzuiger.

1

Miele Complete C3 PowerLine Cat&Dog

Beste stofzuiger met zak voor huisdieren

Een stofzuiger met zak voor huisdieren? Dan kun je het beste kiezen voor deze krachtige Miele Complete C3 Powerline Cat&Dog.
Pluspunten
 • Met roterende turboborstels
 • Grote knoppen bovenop de stofzuiger
 • Opberging voor accessoires in stofzuiger
Minpunten
 • Luidruchtige stofzuiger
 • Geen lichtgewicht stofzuiger

Deze Miele Complete C3 PowerLine Cat&Dog is echte stofzuiger met zak die geschikt is voor het zuigen van dierenharen. Dit model wordt geleverd met een turboborstel met draaiende borstels, deze borstels verwijderen dierenharen heel makkelijk. Verder is de stofzuiger erg krachtig en krijg je nog andere handige accessoires bij de stofzuiger.

Kenmerken
Type stofzuigerStofzuiger met zak (sledestofzuiger)
Geluidsniveau76 decibel
Snoerlengte8,5 meter
Gewicht8,2 kilogram
Stofcapaciteit4,5 liter

philips fc974509 powerpro expert

2. Philips PowerPro Expert FC9745/09

Liever een stofzuiger zonder zak? Kies dan de Phillips PowerPro Expert FC9745/09, dit model is in onze ogen de beste stofzuiger voor dierenharen zonder zak. Dit model wordt geleverd met een turboborstel, maar ook met een speciale tapijtborstel die dieper in de vezels van tapijten en vloerkleden reinigt. Mocht je ook een kwetsbare vloer hebben dan is dit model ook een goede keuze, want dit model wordt geleverd met een parketborstel.


dyson v15 detect absolute

3. Dyson V15 Detect Absolute

De Dyson V15 Detect Absolute is de nieuwste steelstofzuiger van Dyson. Dit model wordt geleverd met een gemotoriseerde combi-zuigmond die de zuigkracht van de ondergrond automatisch aanpast, handig wanneer de stofzuiger bijvoorbeeld iets meer kracht nodig heeft. Ook zit er bij deze stofzuiger een nieuw ontwikkelde mini turboborstel met een schroefvormige klitvrije borstel. Deze borstel pakt huisdierhaar makkelijk op en doordat het mondje kegelvormige is blijft het haar niet ophopen of vastzitten, maar gaat het direct naar het reservoir. Ook heeft de V15 Detect een laser die vuil en haar goed zichtbaar maakt.


black decker PD1420LP-QW

4. Black+Decker PD1420LP-QW

Een kruimeldief voor dierenharen kan ook ideaal zijn. Zo kan het zijn dat je een kwetsbare vloer hebt, maar af en toe even de hondenmand uit wilt zuigen. Het zou zonden zijn als je voor je kwetsbare vloer een stofzuiger koopt die allen geschikt is voor het zuigen van dierenharen en niet je kwetsbare vloer beschermt. Kies dan een goede kruimeldief voor dierenharen, de Black+Decker PD1420LP-QW is hierin een hele goede keuze. Dit model heeft namelijk een lange accuduur, veel zuigkracht en een speciale dierenharen borstel.


aeg rx9 2-4-anm

5. AEG RX9-2-4-ANM

Veel huisdierharen in je huis? Dan kan een robotstofzuiger je hierbij flink helpen, zonder dat je zelf extra hoeft te zuigen. Een robotstofzuiger kan zuigen wanneer jij niet thuis bent, kom je thuis dan zijn ieder geval de dierenharen van de vloer gezogen. Wel is het belangrijk dat je dan een robotstofzuiger kiest die om kan gaan met huisdierharen. Wanneer een robotstofzuiger dit niet kan zal deze binnen no-time verstopt raken of verstrikt raken en dat is niet goed. Deze AEG RX9-2-4-ANM is een echte robotstofzuiger voor dierenharen. Ook heeft dit model een goed filtratiesysteem, dit is ook ideaal wanneer je last hebt van allergieën.


Wat is de beste stofzuiger tegen dierenharen?

stofzuiger met zak dierenharen
Een stofzuiger met zak voor dierenharen, Miele Complete C3 PowerLine Cat&Dog

De beste stofzuiger met huisdieren is vooral afhankelijk van je eigen wensen en eisen. Alle stofzuigers die voorzien zijn van een turboborstel zijn zeer geschikt om te gebruiken als je huisdieren hebt en je de dierenharen snel en grondig wil verwijderen. Wat een stofzuiger extra goed als stofzuiger voor huisdieren maakt is als de stofzuiger ook nog voorzien is van een speciale filter die de geurtjes niet uitblaast maar in de stofzuiger houdt. De overige eisen zijn vooral afhankelijk van welke vloer(en) je hebt en je wensen met betrekking tot de verschillende te gebruiken borstels voor deze vloeren.

Tegenwoordig zijn de meeste stofzuigers wel voorzien van goede filters, maar wanneer je veel dierenhaar of honden haar opzuigt dan kan het alsnog voorkomen dat je stofzuiger op ten duur begint te ruiken naar natte hond. Dit kun je oplossen door tijdig de stofzuiger te legen en schoon te maken. Mocht dit niet helpen dan kun je ook waspoeder opzuigen, dit zorgt vaak voor een frissende geur. Ook zijn er speciale geurkorrels voor in de stofzuiger, deze kun je ook gewoon opzuigen en dit zorgt voor een verfrissende geur.

Waarop letten bij het kopen van een stofzuiger voor dierenharen?

verschil tussen turboborstel en parketborstel
Zie hierboven het verschil tussen een turboborstel en parketborstel

Bij het kopen een stofzuiger voor huisdierharen of hondenharen is het belangrijk om op verschillende punten te letten. Zo is de zuigkracht belangrijk, maar ook een turboborstel is hierbij van belang. Dierenharen die klampen zich als het ware vast in de vezels van bijvoorbeeld je bank of een kleed. Wanneer je hier een stofzuiger opzet met veel zuigkracht blijven deze gewoon zitten, maar wanneer je een turboborstel gebruikt worden ze als het ware vastgepakt door de borstel en eruit gedraaid. Let bij het kopen van een stofzuiger voor huisdierharen op de volgende punten:

 • Zuigkracht en turboborstel: check altijd in de beschrijving of de stofzuiger veel zuigkracht heeft en of de stofzuiger geleverd wordt met een turboborstel.
 • Voor welke vloertype geschikt: check ook goed op welke vloertype je nog meer in huis hebt. Een turboborstel gebruik je alleen voor op vloerkleden of tapijten. Mocht je bijvoorbeeld een kwetsbare houtenvloer hebben, kies dan ook voor een stofzuiger met een parketborstel of combiborstel.
 • Filters: ook de filters zijn belangrijk bij een stofzuiger met dierenharen. Niet alleen voor vieze luchtjes, maar ook om fijnstof te filteren.
 • Andere accessoires: check ook of de stofzuiger met andere accessoires wordt geleverd, zo is een kierenzuiger bijvoorbeeld belangrijk. Veel dierenharen hopen zich ook op tussen kieren en met een kierzuiger zuig je deze eenvoudig weg.
 • Actieradius: check ook altijd de actieradius van de stofzuiger, dit doe je door naar de snoerlengte te kijken. Hoe langer de snoer, hoe minder je vaak van stopcontact hoeft te wisselen.
 • Accuduur: ga je voor draadloos? Dan ben je afhankelijk van een accu. Check daarom altijd de gebruiksduur van het model en houdt hier ook rekening mee dat de gebruiksduur berekent is op zuigen op de laagste stand. Gebruik je de turbostand dan is de stofzuiger een stuk sneller leeg. Vaak heb je met het zuigen van dierenharen wel de turbostand nodig.
Beste Stofzuiger voor Huisdieren
Beste Stofzuiger voor Huisdieren

Stofzuigerzone.nl
Logo
Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart