📢 WINACTIE: Doe mee en maak kans op een Neato D8 robotstofzuiger

DĂ© grootste stofzuiger vergelijkingssite van Nederland!

Beste Stofzuiger voor Houten Vloeren

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe stofzuiger is het altijd belangrijk dat je kijkt naar de vloer bij jou in huis. Vooral wanneer je houten vloer hebt is het belangrijk dat je kiest voor een stofzuiger die je vloer beschermt en niet beschadigd. Op deze pagina vind je dan ook de beste stofzuiger voor houten vloeren. Hierbij hebben we gekeken naar modellen die goed presteren op houten vloeren. Dit hebben we gedaan in vorm van een top 5, zodat je de keuze hebt uit verschillende modellen.

“Een parketborstel is bedoeld om houten vloeren te beschermen tegen krassen”.

Korte samenvatting:

Top 5 met beste stofzuigers voor houten vloeren

Bekijk hieronder de top 5 met de beste stofzuigers voor houten vloeren. Deze top bestaat uit verschillende soorten stofzuigers die goed scoren op houten vloeren. De accessoires van de stofzuiger maken een stofzuiger geschikt voor een specifieke vloer, zo is een parketborstel bedoelt voor een kwetsbare houten vloer. Ook kan een stofzuiger een fluffy borstel hebben, dit is een borstel die voorzien is van een zachte “fluffy” rol die lekker zacht is voor je vloer.


philips performer silent fc8780

1. Philips Performer Silent FC8780/09 – Stofzuiger met zak

De Philips Performer Silent FC8780 is in onze ogen de beste stofzuiger met zak voor houten vloeren. Bij de stofzuiger krijg je een parketborstel die speciaal ontwikkeld is voor een houten vloeren. Ook is het een krachtige stofzuiger die ook vrij stil is (maximale geluidsniveau 66 dB. Verder heeft de stofzuiger goede HEPA-filters wat weer fijn is voor mensen met allergieën.


Rowenta Silence Force RO7691

2. Rowenta Silence Force RO7691 – Stofzuiger zonder zak

Liever een stofzuiger zonder zak? Dan is deze Rowenta Silence Force RO7691 een hele goede keuze. Ook dit model wordt geleverd met een parketborstel en de stofzuiger is voor zien van een rubberen wielen. Mocht je huisdieren hebben dan kun je gebruik maken van de bijgeleverde turboborstel, ideaal voor het opzuigen van dierenharen.


dyson omni glide

3. Dyson Omni Glide – Steelstofzuiger

Dit is de nieuwe Dyon Omni Glide. Een steelstofzuiger van Dyson die gemaakt is voor het zuigen van houtenvloeren. De stofzuigermond is zelfs voorzien van twee fluffyborstels die als het ware je houtenvloer masseren. Verder is de stofzuiger extreem wendbaar en kun je de stofzuigermond volledig draaien met Ă©Ă©n beweging. Ook is de stofzuiger erg lucht en daardoor ook ideaal voor het zuigen van meubels en het plafond. Wel dien je rekening te houden met een accuduur van slechts 20 minuten, deze is wel te verlengen met een extra accu.


Rowenta X-Toch AC9736

4. Rowenta X-Touch AC9736 – Kruimeldief

Natuurlijk ga je niet met een kruimeldief je hele houten vloer zuigen, maar toch heb je wel eens kleine ongelukjes op je houten vloer die snel schoon gemaakt dienen te worden. Daarnaast gebruik je een kruimeldief vaak ook op bijvoorbeeld kwetsbare meubels, hierbij is het belangrijk dat je kijkt naar een kruimeldief die voorzien is van een zachte afstofborstel. De Rowenta X-Touch AC9736 is een kruimeldief die geschikt is voor houten en kwetsbare vloeren. Naast dat de kruimeldief er erg mooi en elegant uit ziet, is het een erg goede handstofzuiger en krijg je bij de stofzuiger een zachte afstofborstel, ideaal voor het afstoffen van kwetsbare meubels of vloeren.


neato botvac d8

5. Neato Botvac D8 – Robotstofzuiger

De Neato Botvac D8 is Ă©Ă©n van de nieuwe robotstofzuigers van Neato. Dit model is zeer geschikt voor het zuigen van een harde vloer, zo is de stofzuiger voorzien van veel zuigkracht. Bij een houten vloer heb je vaak kieren zitten waar veel vuil in gaat zitten, wanneer een robotstofzuiger niet genoeg kracht heeft blijft dit gemakkelijk zitten. Naast de zuigkracht is het ook belangrijk voor een houten vloer te kijken naar de wielen van robotstofzuiger en de manier van navigeren. Ook hierop scoort de stofzuiger erg goed.

Daarnaast heeft de stofzuiger veel handige functies en is de stofzuiger volledig te automatiseren. Stel de stofzuiger bijvoorbeeld in op het gewenste tijdstip en dag. Ook is de stofzuiger voorzien van goede HEPA-filters en dit is ook erg belangrijk wanneer je last hebt van allergieën.


Nog een kleine noot, wij zouden het zelf afraden om voor een houten vloer te gaan voor een robotstofzuiger met dweilfunctie, deze modellen hebben we dus buiten dit onderzoek gehouden.

Waarom is een stofzuiger voor houten vloeren belangrijk?

Stofzuiger die niet geschikt is voor houten vloeren maken vaak krassen. Kies je een stofzuiger die geschikt is voor houten vloeren dan is de stofzuiger vaak voorzien van accessoires die voorkomen dat de stofzuiger de vloer beschadigd. Vaak komt dit in vorm van een parketborstel, maar het is bijvoorbeeld ook belangrijk om naar de wielen van de stofzuiger te kijken. Kies hierbij voor rubberen wielen en niet voor plastic wielen. Ook zwenkwielen zorgen dat de stofzuigers een stuk makkelijker manoeuvreren en niet blijven hangen of haken.

Naast dat een stofzuiger geen krassen of beschadigingen maakt is het vaak ook een stuk fijner stofzuigen wanneer je kiest voor een stofzuiger die geschikt is voor de juiste ondergrond. Ook kwaliteit van zuigen is vaak stuk beter. Heb je bijvoorbeeld veel tapijt, dan is het belangrijk dat je kiest voor een specifieke stofzuiger voor tapijt, deze stofzuigers zijn namelijk voorzien van accessoires die diep in de vezels van een tapijt kunnen zuigen en daar door een beter schoonmaak resultaat krijgen.

Waar kun je op letten bij het kopen van een stofzuiger voor houten vloer

Bij het kopen van een nieuwe stofzuiger komt vaak meer kijken dan je denkt. Naast dat het aanbod enorm is verschillen de stofzuigers ook enorm en hebben ze vaak ook nog een eigen specialisatie. De stofzuigers die je op deze pagina vindt zijn bijvoorbeeld geschikt voor houten vloeren, maar wanneer je dan weer vloerbedekking hebt kun je beter andere stofzuigers kopen. Hieronder hebben we een paar punten opgesomd hoe jij de beste stofzuiger voor houten vloeren kunt kopen:

  • Let op de zuigkracht: check altijd de zuigkracht van een stofzuiger. Vaak staat dit beschreven bij desbetreffende webshop en dit kun je vaak dubbel checken door de ervaringen van gebruikers te lezen.
  • Geschikt voor welk vloertype: elke stofzuiger is geschikt voor een bepaalde vloertype. Check altijd goed welke vloertype je zelf thuis hebt en kies hierop de juiste stofzuiger.
  • Eventueel andere vloertypes: heb je naast een houten vloer ook veel tapijten in je huis, check dan ook goed of de stofzuiger geleverd wordt met andere opzetstukken.
  • Maximale geluidsniveau: check ook altijd naar het maximale geluidsniveau van de stofzuiger, niets is irritanter dan een stofzuiger die veel herrie maakt.
  • Wat is de actieradius: de actieradius van de stofzuiger bepaald hoever je kunt zuigen in huis zonder elke keer de stekker er uit te hoeven halen. Bereken dit door de lengte van de snoer en drie meter daarbij op te tellen.
  • Hoe lang gaat de accu mee: geen snoer, maar een draadloze stofzuiger? Check dan goed wat de gebruiksduur van de stofzuiger is.

Stofzuigerzone.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart