📢 WINACTIE: Doe mee en maak kans op een Neato D8 robotstofzuiger

Dé grootste stofzuiger vergelijkingssite van Nederland!

Beste Stofzuiger voor Harde Vloeren (Laminaat)

Wij hebben grondig onderzoek gedaan naar de beste stofzuiger voor harde vloeren, waaronder laminaat en parket. Ontdek in ons onderzoek de beste keuze die je kunt maken.
Op dit moment is de Philips Performer Silent FC8780/09 de beste steelstofzuiger voor laminaat. Deze stofzuiger heeft een enorme zuigkracht op harde vloertypen, wordt geleverd met een zachte parketborstel en is daarnaast ook nog eens super stil!

Wanneer je een nieuwe stofzuiger moet kopen is het niet alleen belangrijk dat je kijkt naar het model van de stofzuiger, maar ook naar de vloertype waarvoor de stofzuiger geschikt is. Op deze pagina vind je onze top 5 beste stofzuiger voor parket en laminaat. Een goede stofzuiger die geschikt is voor het zuigen van een parket of houten vloer voorkomt beschadigingen op je kwetsbare vloer.

1. Philips Performer Silent FC8780/09 Beste met zak

Krachtige zak stofzuiger die goed presteert op harde vloeren.

2. Rowenta Silence Force RO7691 Beste zakloze

Een zakloze stofzuiger met een superzachte parketborstel.

3. Dyson 360 Omni Glide Beste draadloze

Steelstofzuiger voor harde vloeren met zachte borstels.

4. Rowenta X-Touch AC9736 BESTE KRUIMELDIEF

Compacte handstofzuiger voor de kleine klusjes op laminaat.

5. Neato Botvac D8 Best ROBOTSTOFZUIGER

Slimme robotstofzuiger die parket en laminaat kan herkennen.

De ideale stofzuigermond is een parket borstel of een fluffy borstel, daarnaast kun je ook kijken naar de wielen van de stofzuiger.”Een parketborstel is de ideale borstel voor het zuigen van kwetsbare vloeren. Naast parket is de stofzuigermond geschikt voor het zuigen van gladde vloeren, denk ook aan laminaat, hout, vinyl of zeil. Met een parketborstel voorkom je krassen op je kwetsbare vloer!”

Onderzoeksresultaat

Wat zijn de beste keuzes voor laminaat & parket?

Hieronder vind je onze top 5 met de beste stofzuigers voor parket en harde vloeren. Elke stofzuiger in deze top 5 is geschikt voor het zuigen van kwetsbare vloeren en worden geleverd met de juiste accessoires. Zelf dien je alleen nog een keuze te maken uit één van de modellen die je hieronder vindt.

1

Philips Performer Silent FC8780/09

Beste stofzuiger voor harde vloeren met zak

De Philips Performer Silent FC8780 komt als beste stofzuiger met zak voor harde vloeren uit de test. Voorzien van zachte parketborstel.
Pluspunten
 • Met parketborstel
 • Anti-allergiefilter
 • TriActive Pro borstel
Minpunten
 • Geen ruimte voor accessoires
 • Geen turboborstel voor dierharen
 • Niet zakloos

De Philips Performer Silent FC8780 is een stofzuiger met zak. We hebben hier te maken met een zeer krachtige stofzuiger die geleverd wordt met een zachte parketborstel. Hiermee is je houten vloer (laminaat, parket of PVC ook) goed beschermd. De stofzuiger is daarnaast voorzien van een anti-allergiefilter, wat erg handig is voor mensen met een stofallergie. Lees meer over dit type stofzuiger in de Philips Performer Silent FC8780/09 review.

Kenmerk
Type stofzuigerStofzuiger met zak
Geluidsniveau66 decibel
Snoerlengte9 meter
Gewicht5,4 kilogram
Stofcapaciteit4 liter
2

Rowenta Silence Force RO7691

Beste zakloze stofzuiger voor harde vloeren

Wanneer je op zoek bent naar een stofzuiger voor harde vloeren zonder zak, maak je de beste keuze met de Rowenta RO7691.
Pluspunten
 • Zachte parketborstel
 • Krachtige turboborstel
 • Zeer stille stofzuiger
 • Zakloos
Minpunten
 • Geen opberging voor accessoires
 • Zware stofzuiger
 • Prijzig
 • Kleine stofcapacitieit

De Rowenta Silence Force RO7691 is een zakloze stofzuiger. Dankzij de cyclonische filters verliest de stofzuiger geen zuigkracht: ook niet als de stofbak voller raakt. Opvallend van deze stofzuiger is dat je er niet alleen een zachte parketborstel bij krijgt voor laminaat en parket, maar ook een turboborstel. Hiermee is de stofzuiger ook geschikt voor het opzuigen van hondenharen en kattenharen uit tapijt en vloerkleden.

Kenmerk
Type stofzuigerZakloze stofzuiger
Geluidsniveau67 decibel
Snoerlengte8,4 meter
Gewicht8,8 kilogram
Stofcapaciteit2,5 liter
3

Dyson 360 Omni Glide

Beste steelstofzuiger voor harde vloeren

Wanneer je liever een steelstofzuiger in huis haalt voor harde vloeren, kun je het best kiezen voor de Dyson 360 Omni Glide.
Pluspunten
 • Meerdere parketborstels
 • Lichtgewicht
 • Draadloos
 • Eenvoudig opbergen
Minpunten
 • Geen turboborstel voor dierharen
 • Kleine stofcapaciteit
 • Prijzige stofzuiger

Wanneer je op zoek bent naar een draadloze lichtgewicht stofzuiger voor harde vloeren, maak je de beste keuze met de Dyson 360 Omni Glide. Deze steelstofzuiger van Dyson wordt geleverd met meerdere zuigborstels die jouw kwetsbare houten vloeren goed beschermen. Opvallend van deze stofzuiger is dat deze erg wendbaar is: de zuigborstel is voorzien van twee fluffy borstels voor je houten vloeren. Met slechts 1,9 kilogram hebben we hier te maken met een lichtgewicht stofzuiger.

Kenmerk
Type stofzuigerSteelstofzuiger
Geluidsniveau79 decibel
Accuduur20 minuten
Gewicht1,9 kilogram
Stofcapaciteit0,2 liter
4

Rowenta X-Touch AC9736

Beste kruimeldief voor harde vloeren

Op zoek naar een goede kruimeldief voor harde vloeren? Dan kun je het beste kiezen voor de Rowenta X-Touch AC9736.
Pluspunten
 • Lange accuduur
 • Lichtgewicht kruimeldief
 • Met zachte afstofborstel
Minpunten
 • Niet voor dierenharen
 • Kleine stofcapaciteit
 • Lange oplaadtijd

Voor de wat kleinere stofzuiger klusjes kun je prima gebruik maken van een kruimeldief, ook wel een handstofzuiger genaamd. Gelukkig zijn er speciaal voor houten vloeren (en laminaat) ook goede keuzes: kruimeldieven die geleverd worden met een zachte afstofborstel. Zo ook deze Rowenta X-Touch AC9736, die met 40 minuten een enorm lange accuduur heeft. De kruimeldief weegt nog geen kilogram, waardoor hij ook lekker makkelijk erbij gepakt kan worden voor het opzuigen van kruimels op je harde vloeren.

Kenmerk
Type stofzuigerHandstofzuiger
Geluidsniveau83 decibel
Accuduur40 minuten
Gewicht800 gram
Stofcapaciteit0,2 liter
5

Neato Botvac D8

Beste robotstofzuiger voor harde vloeren

Zelf het laminaat niet meer hoeven stofzuigen? Kies dan voor deze Neato Botvac D8, een robotstofzuiger voor kwestbare vloeren.
Pluspunten
 • Grote stofcapaciteit
 • Herkent vloertypen
 • Bediening via app
Minpunten
 • Korte accuduur
 • Geen dweilfunctie
 • Hoog prijskaartje

Tegenwoordig kiest men er steeds vaker voor om een robotstofzuiger in huis te halen. Dit type stofzuiger kun je – in veel gevallen – via je smartphone bedienen, zodat je hem aan de slag kunt zetten als je zelf niet thuis bent. Wanneer je met name harde vloeren als laminaat en parket in huis hebt, dan kun je het beste kiezen voor de Neato Botvac D8. Deze slimme stofzuigerrobot herkent kwetsbare vloertypen, waarna hij zich hierop aanpast.

Kenmerk
Type stofzuigerRobotstofzuiger
Geluidsniveau69 decibel
Accuduur90 minuten
Gewicht6,7 kilogram
Stofcapaciteit0,7 liter

Onderzoeksfactoren

Waar moet een stofzuiger voor harde vloeren aan voldoen?

Wanneer je een nieuwe stofzuiger wilt kopen, dan zijn er diverse zaken om op te letten. Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende soorten stofzuigers te koop, dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Zo moet je eerst kiezen voor het model. Dit lijkt misschien niet belangrijk, want het maakt je misschien helemaal niet uit wat het design van een stofzuiger is. Toch is dit belangrijk, want het kan van invloed zijn op de gebruikte techniek. De klassieke stofzuiger is vaak een sledemodel. Dit model heeft wieltjes en trek je aan de stofzuigerslang achter je aan. Helemaal trendy zijn tegenwoordig de steelstofzuigers.

Harde vloeren, zoals laminaat en parket zijn erg populair. Een van de belangrijkste redenen om voor een dergelijke vloer te kiezen is het onderhoud. Je hoeft je niet door tapijt te worstelen, maar met een goede harde vloeren stofzuiger is stof en vuil zo verdwenen. Maar een goede laminaat stofzuiger of een goede parket stofzuiger moeten wel aan enkele eisen voldoen, want harde vloeren kunnen gevoelig zijn voor krassen.

Voorzien van een parketborstel
Goede zuigkracht op harde vloeren
Biedt bescherming tegen kwetsbare vloeren (laminaat/parket)
Goede beoordelingen bij grote verkooppunten
Verkrijgbaar in Nederland

Daarbij is het belangrijk dat de je bij de stofzuiger de zuigkracht zelf kunt instellen. Bij harde vloeren, zoals laminaat, plavuizen of parket is een harde zuigkracht geen probleem. Maar andere harde vloeren, zoals zeil en linoleum kunnen beschadigd raken door een hoge zuigkracht. Het opzetstuk is ook belangrijk. Een goede stofzuiger voor harde vloeren is dan ook altijd voorzien van een stofzuiger parketborstel. Deze borstel heeft langere en zachtere haren zodat je de harde vloer niet beschadigd.

Hoe wij onderzoeken

Zo ontdekken wij de beste stofzuiger voor laminaat

Bij Stofzuigerzone.nl proberen we ons onderzoek altijd zo betrouwbaar en eerlijk mogelijk uit te voeren. Met een team aan toegewijde stofzuigerexperts hanteren wij een strakke onderzoeksmethodologie. Bekijk hieronder onze checklist om te komen tot de beste stofzuiger voor harde vloeren.

We doen grondig onderzoek naar de belangrijke factoren voor een stofzuiger voor harde vloeren.
Op basis van de vastgestelde onderzoeksfactoren, selecteren wij stofzuigers die voldoen aan deze eisen.
We checken honderden reviews bij grotere verkooppunten om een goed beeld te krijgen van de verschillende stofzuigers voor kwetsbare vloeren.
Uiteindelijk zijn we in staat om een goede keuze te maken voor de beste keuzes die jij kunt maken.

Wil je meer te weten komen over onze aanpak? Lees meer over ons!

Vergelijken

Vergelijk de beste stofzuigers voor harde vloeren

Nu we alle beste stofzuiger keuzes voor harde vloeren op een rij hebben gezet, kunnen we ze goed naast elkaar houden. Bekijk in onderstaand overzicht de grote verschillen tussen de stofzuigermodellen die we hierboven hebben toegelicht.

Conclusie
Voordeel
Nadeel
Beste keuze
beste stofzuiger voor harde vloeren
Philips Performer Silent fc878009
Stofzuiger met zak
Bekijk
Conclusie
Beste stofzuiger met zak voor harde vloeren
Voordeel
Anit-allergiefilter
Nadeel
Stofzuigerzakken kopen
rowenta silcence force ro7691
Rowenta Silence Force RO7691
Zakloze stofzuiger
Bekijk
Conclusie
Beste zakloze stofzuiger voor harde vloeren
Voordeel
Met turboborstel
Nadeel
Constant legen
dyson omni glide
Dyson 360 Omni Glide
Steelstofzuiger
Bekijk
Conclusie
Beste steelstofzuiger voor harde vloeren
Voordeel
Lichtgewicht
Nadeel
Korte accuduur
rowenta x-touch ac9736
Rowenta X-Touch AC9736
Kruimeldief
Bekijk
Conclusie
Beste kruimeldief voor harde vloeren
Voordeel
Snel stofzuigen
Nadeel
Alleen kleine klusjes
neato botvac d8
Neato Botvac
D8
Robotstofzuiger
Bekijk
Conclusie
Beste robotstofzuiger voor harde vloeren
Voordeel
Vloerherkenning
Nadeel
Erg prijzig

Conclusie

Welke stofzuiger is het beste voor jouw harde vloer?

Met een harde vloer van laminaat of parket vraag je je natuurlijk af wat de beste stofzuiger voor laminaat en parket is? Veel hangt ook af van welke eisen jezelf stelt aan een goede harde vloeren stofzuiger. Alle stofzuigers zijn tegenwoordig voorzien van voldoende hulpstukken, zodat je de stofzuiger niet alleen voor je harde vloer kunt gebruiken, maar ook voor tapijt. Een voorwaarde die je moet stellen als je op zoek bent naar de beste stofzuiger voor harde vloeren, is dat er een parketborstel bijgeleverd wordt.

Stofzuigers zonder deze borstel vallen al af. Een goede all-in-one stofzuiger is de Philips Performer Silent FC8780/09. Dit is een zeer gebruiksvriendelijke stofzuiger met een mooi design. Hier kun je zowel je laminaat, parket en tapijt mee stofzuigen. Het zelfde geldt voor de zakloze keuze: Rowenta Silence Force RO7691 bij dit model krijg je ook een turboborstel waarmee je dierenharen eenvoudig kunt zuigen. Kijken we naar de Dyson Omni Glide dan is het niet mogelijk om op een zachte vloer of tapijt te zuigen, simpelweg omdat de fluffy borstel vast draaien op tapijten. Kortom één van de beste stofzuigers voor parket en houten vloeren, maar niet zachte vloeren.

FAQ

Veelgestelde vragen over stofzuigers voor harde vloeren

Dagelijks ontvangen wij vragen over stofzuigers voor harde vloeren. Waar moet je opletten bij het kopen ervan? Is een parketborstel écht noodzakelijk? Bekijk hieronder de veelgestelde vragen.

Wat is de beste stofzuiger voor harde vloeren (laminaat) op dit moment?

In ons onderzoek komt de Philips Performer Silent FC8780/09 als beste stofzuiger voor harde vloeren met zak naar voren.

Waar moet ik op letten bij stofzuigers voor harde vloeren?

Check altijd de zuigkracht op harde vloeren. Heb jij met name laminaat of parket op de vloer? Dan is het slim om ook te kijken of er een zachte parketborstel bij zit.

Welke zuigborstels zijn noodzakelijk bij stofzuigers voor harde vloertypen?

Dat ligt aan het soort harde vloeren dat jij in je woning hebt. Voor parket, laminaat, PVC en vinyl raden we aan om te kijken naar een zachte parketborstel. Heb je laagpolige vloerkleden? Dan kan kan een tapijtborstel slim zijn.

Zijn er ook stofzuigers voor harde vloeren én huisdierharen?

Die zijn er zeker. Hierboven lichtten wij een model uit wat voorzien is van een turboborstel: hiermee kun je eenvoudig dierenharen uit stoffen meubels of hoogpolige- en laagpolige vloerkleden zuigen.

Staat jouw vraag er niet tussen of heb je feedback op ons onderzoek? Neem dan gerust contact met ons op!

Stofzuigerzone.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart