Dé grootste stofzuiger vergelijkingssite van Nederland!

Beste Stofzuiger met HEPA filter

Een stofzuiger met een HEPA filter vangt veel stofdeeltjes op. Ontdek in ons testrapport de beste stofzuiger met HEPA filter.

Heb je een stof allergie, of snel last van stof, dan is stofzuigen waarschijnlijk niet het meest plezierige klusje in huis. Waar je dit onderdeel van het huishouden in het verleden wellicht overliet aan je partner of ander lid in je huishouden, heb je tegenwoordig niets meer te vrezen.

1. Philips Performer Silent FC8780/09 MET ZAK

Stofzuiger met zak voorzien van een HEPA-13 filter.

2. Philips PowerPro Expert FC9745 ZONDER ZAK

Zakloze stofzuiger die eveneens een HEPA-13 filter heeft.

3. Miele Triflex HX1 Cat & Dog DRAADLOOS

Steelstofzuiger met een HEPA-15 filter: houdt 99,999% tegen.

4. TurboTronic Lux400 KRUIMELDIEF

Een van de weinige kruimeldieven mét HEPA-filter.

5. Neato D8 Intelligent Robot Vacuum ROBOTSTOFZUIGER

De beste robotstofzuiger met HEPA filter (HEPA-13).

Er is namelijk zoiets als een stofzuiger met HEPA filter, die ervoor zorgt dat de uitgeblazen lucht van een stofzuiger voor 99,95% gefilterd is van piepkleine stofdeeltjes. Zo wordt stofzuigen voor jou weer een heel stuk aangenamer. Ben jij dus zo iemand die last heeft van een stofallergie? Wees dan niet langer bang. Wij zijn voor jou opzoek gegaan naar beste stofzuiger met HEPA filter, zodat jij weer opgelucht kunt ademhalen!

Onderzoeksresultaat

Top 5 beste stofzuiger met HEPA filter

Bij het kopen van een stofzuigers is het belangrijk dat je kijkt wat voor filters een stofzuiger heeft. Zonder filter blaast de stofzuiger het opgezogen fijnstof gewoon terug in de lucht en dit wil je niet hebben wanneer je en stofallergie hebt, want zo wordt het alleen maar erger. Hieronder hebben we dan ook de beste stofzuigers met HEPA filters voor je gevonden. Elk van deze onderstaande modellen heeft HEPA filters en zo is er zelfs een stofzuiger met een HEPA 15-filter, dit zorgt voor een filtering van maar liefst van 99,999 %.

1

Philips Performer Silent FC8780/09

Beste stofzuiger met zak met HEPA filter

Deze krachtige Philips Performer Silent FC8780/09, een stofzuiger met zak, heeft een HEPA 13 filter onder de motorkap. Een allround stofzuiger.
Pluspunten
 • HEPA-13 filter
 • TriActive Pro borstel voor fijnstof
 • Grote inhoud (4 liter)
Minpunten
 • Geen berging voor accessoires
 • Geen turboborstel

Wanneer je erg veel last hebt van een stofallergie is het belangrijk dat je zo min mogelijk in contact komt met stof. Bij het legen van een stofzuiger zonder zak komt veel stof vrij, omdat het stofreservoir vaak aan de bovenzijde open is. Met een stofzuiger met zak blijft het meeste stof in de stofzuiger, daarom gaat onze keuze uit naar de Philips Performer Silent FC8780/09 als beste stofzuiger met HEPA filters. Ook wordt dit model geleverd met de nieuwe S-Bags van Philips, deze stofzuigerzakken zijn af te sluiten. Dit zorgt er helemaal voor dat er amper fijnstof vrijkomt, daarnaast heeft dit model ook een HEPA 13-filter dat voor 99,95 % filtering zorgt.

Kenmerk
Type stofzuigerStofzuiger met zak
FilterniveauHEPA 13
Geluidsniveau66 decibel
Gewicht5,4 kilogram
Stofcapaciteit4 liter
2

Philips PowerPro Expert FC9745/09

Beste zakloze stofzuiger met HEPA filter

De Philips PowerPro Expert FC9745/09 is een stofzuiger zonder zak met een HEPA-13 filter. Wordt geleverd met veel zuigborstels.
Pluspunten
 • HEPA-13 filter
 • Geen stofzuigerzakken
 • Tapijt én parketborstel
Minpunten
 • Luidruchtig (75 decibel)
 • Geen lichtgewicht
 • Klein stofreservoir

Liever een stofzuiger zonder zak? Dat kan zeker, want tegenwoordig zijn ook deze modellen voorzien van goede HEPA filters, zo ook de Philips FC9745/09 PowerPro Expert. Ook dit model is een goede keuze en heeft een HEPA 13-filter. Verder is de stofzuiger speciaal ontwikkeld voor het zuigen van dierenharen en tapijt. De stofzuiger heeft veel kracht en zuigt met de bijgeleverde accessoires diep in de vezels.

Kenmerk
Type stofzuigerZakloze stofzuiger
FilterniveauHEPA 13
Geluidsniveau75 decibel
Gewicht5,5 kilogram
Stofcapaciteit2 liter

3

Miele Triflex HX1 Cat & Dog

Beste steelstofzuiger met HEPA filter

Op zoek naar een steelstofzuiger met HEPA filter? Dan kun je het beste kiezen voor deze Miele Triflex HX1 Cat & Dog: voorzien van een HEPA 15 filter.
Pluspunten
 • HEPA-15 filter
 • Geïntegreerde kruimelzuiger
 • Zakloos en draadloos
Minpunten
 • Geen parketborstel
 • Luidruchtig (80 decibel)
 • Prijzig

Ook steelstofzuigers zijn tegenwoordig erg goed en worden geleverd met goede filters. Zo is de Miele Triflex HX1 Cat & Dog zelfs voorzien van een HEPA 15-filter. Met deze filter filter je de kleinste deeltjes als fijnstof en allergene stoffen, voor 99,999% uit het systeem. Daarnaast is een steelstofzuiger veel makkelijker om er even snel bij te pakken en met een stofallergie is het belangrijk dat er veel gestofzuigd wordt. De gebruiksduur van dit model is ook lang en kan verlengt worden door een extra accu. Ook is de zuigkracht van dit model erg hoog en heeft de stofzuiger een handige turboborstel die ook ideaal is voor het zuigen van dierenharen en tapijten.

Kenmerk
Type stofzuigerSteelstofzuiger
FilterniveauHEPA 15
Geluidsniveau88 decibel
Gewicht3,64 kilogram
Stofcapaciteit0,5 liter
4

TurboTronic Lux400

Beste kruimeldief met HEPA filter

De TurboTronic Lux400 is een van de weinige kruimeldieven die voorzien is van een HEPA filter. Perfect voor de kleinere zuigklusjes.
Pluspunten
 • Met HEPA filter
 • Ook geschikt voor vloeistof
 • Lange accuduur
Minpunten
 • Lange oplaadtijd
 • Niet heel krachtig
 • Luidruchtig

Er zijn niet veel kruimeldieven met een HEPA filters, toch hebben we er één gevonden de TurboTronic Lux400. Dit model heeft een HEPA filter die ook eenvoudig schoon te maken is. De stofzuiger is een goede goedkope keuze en is eenvoudig te gebruiken.

Kenmerk
Type stofzuigerKruimeldief (handstofzuiger)
FilterniveauHEPA filter
Geluidsniveau60 decibel
Gewicht0,5 kilogram
Stofcapaciteit0,5 liter
5

Neato D8 Intelligent Robot Vacuum

Beste robotstofzuiger met HEPA filter

De Neato D8 Intelligent Robot Vacuum is een robotstofzuiger met HEPA luchtfilter die in staat is om vloertypen te herkennen.
Pluspunten
 • Met HEPA filter
 • Met tijdschema
 • Zelf niet meer stofzuigen
Minpunten
 • Niet voor de grote klus
 • Geen lange accuduur
 • Prijzige stofzuiger

Wanneer je een stofallergie hebt moet er vaak gestofzuigd worden en is het belangrijk dat je huis zo stofvrij mogelijk blijft. Een robotstofzuiger kan je daar een handje bij helpen en kan zeven dagen per week op de gewenste tijdstip voor je zuigen. Volledig geautomatiseerd gaat een robotstofzuiger te werk en je kunt de stofzuiger zelfs activeren wanneer je aan het werk bent. Wil je een robotstofzuiger met een goede HEPA filter kies dan voor de Neato D8 Intelligent Robot Vacuum deze stofzuiger is heeft een HEPA 13-filter en dat is voor een robotstofzuiger erg goed!

Kenmerk
Type stofzuigerRobotstofzuiger
FilterniveauHEPA filter
Geluidsniveau69 decibel
Gewicht6,7 kilogram
Stofcapaciteit0,7 liter

Onderzoeksfactoren

Wat is belangrijk bij een stofzuiger met HEPA filter?

Wanneer je snel last heb van een allergische reactie als je met stof in aanraking komt, is de keuze voor een stofzuiger met HEPA filter snel gemaakt. Met een HEPA filter worden stofdeeltjes beter uit de lucht gefilterd en gevangen gehouden: de stofuitstoot is vervolgens minimaal. Steeds meer stofzuigers zijn voorzien van zo’n HEPA filter; zelfs robotstofzuigers en steelstofzuigers.

Maar, wat zijn nu belangrijke punten waar je naar moet kijken bij een stofzuiger met HEPA filter? Wij hanteren daarvoor de volgende onderzoeksfactoren.

Minimaal voorzien van HEPA (lucht) filter
Anti-allergiefilter
Lage stofuitstoot (emissie)
Voorzien van meerdere zuigborstels
Goed verkrijgbaar in Nederland

Hoe werkt een HEPA stofzuiger filter?

hepa filter
Een HEPA filter bestaat uit dunne laagjes

Luchtfilters zorgen ervoor dat aangezogen lucht wordt gezuiverd van ongewenste stoffen. Een HEPA filter is een speciaal type luchtfilter dat een groot percentage van alle stofdeeltjes groter dan 0,3 micrometer tegenhoudt. De filters zijn in verschillende klassen te krijgen. Zo zijn er HEPA filters die ongeveer 85% van deze stofdeeltjes tegenhouden, maar er zijn er ook die maar liefst 99,999995% hiervan tegenhouden. Er zijn Europese normen opgesteld voor HEPA filters door de Europese Unie. Een HEPA filter mag dan ook alleen zo genoemd worden als deze aan de normen voldoet.

Stofzuiger voor mensen met allergie

Mensen met stofallergieën kunnen tijdens het stofzuigen al snel last krijgen van de stof die door de stofzuiger wordt uitgestoten. Grote delen komen fijn in de stofzuigerzak terecht, maar de fijnere stofdeeltjes vinden via verschillende kanalen vaak weer een weg naar buiten. Zo komt er toch aardig wat stof in de lucht terecht tijdens het stofzuigen. Gelukkig zijn er stofzuigers gemaakt die gebruik maken van bovengenoemde HEPA filters om het grootste deel van deze stofdeeltjes tegen te houden. Deze stofzuigers bieden dus echt een uitkomst voor mensen die veel last hebben van het stof dat tijdens het stofzuigen vrijkomt.

Kies ook voor een turboborstel voor tapijt en dierenharen

De Philips PowerPro Expert FC9745/09 is een goede stofzuiger zonder zak met een goede HEPA 13-filter, maar de stofzuiger wordt ook geleverd met een tapijtborstel. Deze tapijtborstel zorgt ervoor dat de stofzuiger ook tapijten en vloerkleden diep in de vezels reinigt, wanneer je een stofallergie hebt is dit belangrijk want zo haal je zo veel mogelijk stof uit je huis.

Naast het feit dat deze stofzuiger van Philips ideaal is voor mensen met een stofallergie, kun je bij dit apparaat ook gebruik maken van de meegeleverde turboborstel. Deze borstel is uitermate geschikt voor het schoonmaken van tapijt en het verwijderen van kattenharen. Door de borstelbeweging wordt het tapijt beetje bij beetje blootgelegd en al het vuil wordt losgeklopt en vervolgens opgezogen. Zo maak je zelfs hoogpolig tapijt perfect schoon. Daarnaast kun je zo alle dierenharen die zich in je huis, bijvoorbeeld in je bank, hebben genesteld op de allerbeste manier weghalen.

Onderzoeksmethodologie

Hoe wij stofzuigers met filters onderzoeken

Bij Stofzuigerzone.nl hanteren we voor elk onderzoek een strakke en afgebakende onderzoeksmethodologie. Door ons te houden aan de vastgestelde stappen zorgen wij voor een betrouwbaar en eerlijk onderzoek. Ook voor het onderzoek naar de beste stofzuiger met HEPA filter.

Check de stappen die wij nemen voor een grondig en betrouwbaar onderzoek.

We doen deskresearch volgen ontwikkelingen op de voet
We checken welke stofzuigers voldoen aan onze onderzoeksfactoren
We maken een selectie van stofzuigers die hierop aansluiten
We checken reviews en beoordelingen en testen de stofzuigers ook soms zelf
Ten slotte bestempelen we de beste stofzuiger met HEPA filter als ‘Beste keuze’

We staan altijd open voor feedback, verscherpingen of opmerkingen. Stuur ons gerust een berichtje.

Vergelijken

Stofzuigers met HEPA filter vergelijken

Nu we de top 5 beste stofzuiger met HEPA filter op een rij hebben gezet, is het interessant om ze naast elkaar te houden. In onderstaand overzicht kun je eenvoudig vergelijken en ze naast elkaar bekijken.

filterNIVEAU
VOORDEEL
NADEEL
BESTE KEUZE
beste stofzuiger met hepa filter
Philips Performer Silent FC8780/09
Stofzuiger met zak
Bekijk
filterNIVEAU
HEPA 13
VOORDEEL
Makkelijk legen
NADEEL
Stofzuigerzakken kopen
Philips PowerPro Expert FC9745
Philips PowerPro Expert FC9745
Zakloze stofzuiger
Bekijk
filterNIVEAU
HEPA 13
VOORDEEL
Zakloos
NADEEL
Sneller in aanraking met stof
miele triflex hx1 cat&dog
Miele Triflex HX1 Cat & Dog
Steelstofzuiger
Bekijk
filterNIVEAU
HEPA 15
VOORDEEL
Draadloos
NADEEL
Accu altijd opladen
turbotronic lux400
TurboTronic Lux400
Kruimelzuiger
Bekijk
filterNIVEAU
HEPA Luchtfilter
VOORDEEL
Snel erbij pakken
NADEEL
Alleen voor kleine klusjes
neato d8 robotstofzuiger
Neato D8 Intelligent Robot Vacuum
Robotstofzuiger
Bekijk
filterNIVEAU
HEPA Luchtfilter
VOORDEEL
Zelf niet stofzuigen
NADEEL
Erg prijzig

Conclusie

Wat is de beste HEPA filter stofzuiger?

Wanneer je op zoek bent naar een stofzuiger met HEPA filter kun je in onze ogen het beste kiezen voor de Philips Performer Silent FC8780/09. Deze stofzuiger is voorzien van een HEPA 13 filter. Het gaat hier om een stofzuiger met zak: met dit type stofzuigers kom je minder snel in aanraking met stof, omdat je hierbij gewoon de stofzuigerzak in zijn geheel in de prullenbak deponeert.

Wil je toch liever een stozfuiger zonder zak? Dan kun je het best kiezen voor de Philips PowerPro Expert FC9745, de beste zakloze stofzuiger met HEPA filter. Net als de Performer Silent FC8780/09 is hier sprake van een HEPA 13 filter het gros van de stofdeeltjes tegenhoudt.

FAQ

Veelgestelde vragen over een stofzuiger filter

Er bestaan veel vragen over een stofzuiger filter. Waar staat HEPA voor? Vanaf welk HEPA-filter niveau is er sprake van een goede stofzuiger met HEPA filter? Bekijk de veelgestelde vragen die wij zo nu en dan binnenkrijgen in onderstaande FAQ.

Waar staat de afkorting HEPA voor bij een stofzuiger filter?

HEPA staat voor High Efficiency Particulate Air. Het is een luchtfilter dat gemaakt is om stofdeeltjes uit de lucht te filteren en deze ‘gevangen’ te houden.

Welke HEPA filter niveaus zijn er allemaal?

De niveaus worden verdeeld in drie verschillende hoofdniveaus: E, H en U. De HEPA filter niveaus op een rij: E10, E11, E12, H13, H14, U15, U16 en U17. Tegenwoordig heeft bijna elka stofzuiger een HEPA filter.

Wat is de beste stofzuiger met HEPA filter op dit moment?

In ons testrapport komt de Philips Performer Silent FC8780/09 als beste stofzuiger met HEPA filter naar voren. Deze stofzuiger scoort naast het hebben van een HEPA filter ook goed op het gebied van zuigprestaties en stofopname.

Stofzuigerzone.nl
Logo
Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart