📢 WINACTIE: Doe mee en maak kans op een Neato D8 robotstofzuiger

DĂ© grootste stofzuiger vergelijkingssite van Nederland!

Beste Koop Stofzuiger: Dirt Devil Rebel 24 HF of Bosch bgl35mov20?

Ben je op zoek naar een nieuwe stofzuiger, dan zal je je waarschijnlijk verbazen over het grote aanbod. Het vinden van de beste koop stofzuiger is dan ook nog niet zo gemakkelijk. Je moet voor jezelf nagaan welke aspecten jij belangrijk vindt aan een stofzuiger. Moet het een stofzuiger zijn met of zonder zak? Moet de stofzuiger mooi zijn, of maakt je dat niet uit? Hoe belangrijk is energiebesparing en de hardheid van het geluid voor jou? Dit zijn allemaal zaken waar je mee te maken krijgt wanneer je gaat vergelijken voor de beste stofzuiger. Ben je echt op zoek naar de beste koop op het gebied van stofzuigers, dan kunnen wij je daarbij helpen. De beste koop stofzuiger is een stofzuiger die weinig geld kost, liefst onder de honderd euro, maar degelijk is en een paar mooie opties biedt.[wp-compear id=”626″]

Klik hier voor de laatste stofzuiger deals & nog meer reviews van gebruikers!

Lichtgewicht stofzuigers van klein formaat

beste koop stofzuiger Een eigenschap die belangrijk kan zijn, is de grootte van de stofzuiger. Sommige zijn groot en zwaar, en dus log en niet zo handig. Je krijgt ze niet zo gemakkelijk achter je aan getrokken en ook de trap op gaan met zo’n apparaat is nog een flinke klus. Het kan dus ontzettend handig zijn om je te concentreren op een lichte stofzuiger van klein formaat. Deze zijn erg handzaam en gemakkelijk in de omgang. Bij de zoektocht naar beste koop stofzuiger wordt hier dan ook de focus gelegd op twee van deze modellen: de Bosch BGL35MOV20 en de Dirt Devil Rebel 24 HF. Beide zijn klein, maar fijn. Ze zijn ongeveer even zwaar en ze zijn beiden te krijgen voor een vergelijkbaar, leuk prijsje.

Wel of geen stofzuigerzak?

Een van de keuzes die je moet maken, is het wel of niet gebruiken van een stofzuigerzak. Bij deze twee stofzuigers heb je daarin nog de keus, want de Dirt Devil is een stofzakloze stofzuiger, terwijl de Bosch een traditionele stofzuiger is die gebruikt maakt van een stofzuigerzak. Bij de Bosch moet je dus regelmatig de zak vervangen. Gelukkig is het vervangen van de zak bij deze Bosch redelijk gemakkelijk en kost het dus niet zoveel tijd. Wel kost het vervangen van de zak geld en is het minder goed voor het milieu. Dat is dus iets waar je je bij de Dirt Devil niet druk over hoeft te maken. Toch heeft het ontbreken van een zak bij de Dirt Devil niet alleen maar voordelen. Bij deze stofzuiger komt het stof namelijk in een opvangbak en deze moet je leeggooien. Bij het leeggooien kan soms aardig wat stof vrijkomen. Daarnaast zit er in deze bak een filter, zodat het stof niet opnieuw wordt uitgestoten. Deze filter moet ook worden schoongemaakt. Beide stofzuigers hebben dus zo hun voor- en nadelen en je moet voor jezelf bedenken wat je fijner vindt.

Prestaties op harde vloeren

De Bosch BGL35MOV20 en de Dirt Devil Rebel 24 HF zijn allebei ideaal als je in het bezit bent van een krasgevoelige vloer, zoals een laminaatvloer. Beide stofzuigers beschikken namelijk over lekker zachte wielen, die je vloer niet zo snel zullen bekrassen. Daarnaast wordt er bij zowel bij de Bosch, als bij de Dirt Devil een parketborstel meegeleverd. Als het op prestaties op harde vloeren aankomt, is de Dirt Devil net wat beter dan de Bosch. Deze valt namelijk in prestatieklasse A, terwijl de Bosch in prestatieklasse B valt.

Antiallergisch

Nog iets dat beide apparaten gemeen hebben, is de gebruikmaking van een HEPA filter. Dit zorgt ervoor dat stof dat wordt opgevangen niet opnieuw wordt uitgestoten en dat maakt deze stofzuigers dus perfect voor gebruik door mensen met een stofallergie. Toch is ook hierin de Dirt Devil weer net iets beter dan de Bosch. De Bosch beschikt namelijk over een Hepa 12 filter, welke beschikt over een filtering van 99,5% en de Hepa 13 filter van Dirt Devil zorgt voor een filtering van 99,95%. Het nadeel van de Dirt Devil is wel weer, dat er stof vrijkomt bij het omgooien van de opvangbak. Ben je allergisch voor stof en is dit een reden om de Dirt Devil aan te schaffen, dan is het handig om de bak door iemand anders leeg en schoon te laten maken.

Energieverbruik

Qua energieverbruik verschillen de stofzuigers die hier vergeleken worden nogal. Met een vermogen van 1200 watt valt de Bosch BGL35MOV20 in energieklasse D, terwijl de Dirt Devil Rebel 24 HF in energieklasse A valt. Deze laatste is dus een stuk energiezuiniger. Minder verbruik van energie is zowel beter voor het milieu, als voor je eigen portemonnee. Dit kan dus een belangrijke overweging vormen bij de aanschaf van een stofzuiger of ander elektronisch apparaat.

beste koop stofzuiger

Bosch BGL35MOV20

Vind hier de beste prijs en nog meer reviews van de Bosch BGL35MOV20!

Nadelen van beide stofzuigers

De stofzuigers die hier besproken worden hebben beide ontzettend veel voordelen voor een leuk prijsje, het is dan ook niet gek dat ze als beste koop stofzuiger worden aangeprezen. Maar hebben ze dan verder helemaal geen nadelen? Jawel. Het grootste nadeel van beide apparaten, is dat de prestatie op het gebied van dierenharen verwijderen niet bijzonder groot is. Heb je katten of honden in huis die veel haren verliezen, dan kan het dus handig zijn om op zoek te gaan naar een stofzuiger die hier speciaal geschikt voor is. Daarnaast zijn de prestaties minder goed als het aankomt op hoogpolig tapijt, iets dat aan het verwijderen van dierenharen gerelateerd is. Voor beide zaken is namelijk een extra goede borstel nodig, bij voorkeur een roterende. Deze zijn niet op alle stofzuigers te vinden. Zoek je specifiek een stofzuiger voor het opzuigen van dierenharen of het schoonmaken van hoogpolig tapijt, dan moet je dus echt op zoek naar een ander apparaat. Het nadeel van deze apparaten is dat ze over het algemeen vaak duurder zijn dan de stofzuigers die niet over een speciale borstel beschikken voor het opzuigen van dierenharen of het zuigen van hoogpolig tapijt.

Beste koop stofzuiger: Dirt Devil Rebel 24 HF!

Heb je geen dieren in huis en heb je een gemiddeld huishouden, waarbij het huis dus ook gemiddeld vies wordt, dan heb je voldoende aan een normale stofzuiger. En als je op zoek bent naar de beste koop stofzuiger, dan zullen de stofzuigers die hier besproken zijn je zeker niet teleurstellen. Ze zijn klein en licht en dus reageren ze heel soepel op de bewegingen die jij maakt en draag je ze ook nog eens gemakkelijk de trap op. Ondanks dat ze klein en licht zijn, hebben ze beide een goede zuigkracht en zijn ze van goede kwaliteit. Daarnaast zijn ze allebei heel goedkoop. Ze zijn namelijk al te krijgen onder de honderd euro. Zoek je dus een stofzuiger met over het algemeen goede prestaties voor niet te veel geld, dan zit je met beide stofzuigers goed.

beste koop stofzuiger

Dirt Devil Rebel 24 HF

Vind hier de beste prijs en nog meer reviews van de Dirt Devil Rebel 24 HF!

Ten slotte hebben we beide stofzuigers op ieder aspect met elkaar vergeleken, er kan immers maar een de beste koop stofzuiger zijn. Wij zijn van mening dat als beide stofzuigers met elkaar vergeleken worden, de Dirt Devil Rebel 24 HF toch net iets boven de Bosch BGL35MOV20 uitspringt. Ondanks dat beide stofzuigers in prijs vergelijkbaar zijn, levert de Dirt Devil betere prestaties op harde vloeren. Daarnaast is de Dirt Devil veel beter voor zowel het milieu, als je portemonnee, aangezien deze energieklasse A heeft en geen stofzakken gebruikt. Verder overtreft de Hepa 13 filter van Dirt Devil de Hepa 12 filter van Bosch, ondanks dat je met beide stofzuigers goed zit wanneer je last hebt van allergieën als een stofallergie.

Bekijk het filmpje over de Dirt Devil Rebel 24 HF!

[sgmb id=1]

Stofzuigerzone.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart