📢 WINACTIE: Doe mee en maak kans op een Neato D8 robotstofzuiger

Dé grootste stofzuiger vergelijkingssite van Nederland!

Beste Energiezuinige Stofzuiger

We hebben grondig onderzoek verricht naar de beste energiezuinige stofzuiger. Ontdek een zuinige stofzuiger die past bij jouw wensen.

Vandaag de dag is ontzettend belangrijk om ook te letten op hoe zuinig een huishoudelijk apparaat is. We willen onze ecologische voetafdruk zoveel mogelijk beperken. Bij Stofzuigerzone willen wij je graag een handje helpen bij het ontdekken van een zuinige stofzuiger. Dit gaat verder dan enkel het energiegebruik van de stofzuiger zelf; ook de productie ervan hebben we onderzocht.

AEG VX82-1 ÖKO MET ZAK

Een energiezuinige stofzuiger met zak die voor 75% bestaat uit gerecycled kunststof.

Philips PowerPro Expert FC9729/09 Best Values

Een zakloze stofzuiger die zeer efficiënt stofzuigt: superieure stofopname.

Zoals je kunt zien is er niet voor elk model stofzuiger een energiezuinige keuze te maken. Zo wordt een robotstofzuiger of een kruimeldief vaak gezien als ‘extra stofzuiger’, wat natuurlijk geen zuinige keuze is. Ook niet voor je portemonnee. Ons stofzuigertestteam heeft daarom besloten om deze twee typen stofzuigers achterwege te laten.

Onderzoeksresultaat

Wat is de beste zuinige stofzuiger op dit moment?

We hebben een selectie gemaakt met de beste energiezuinig stofzuigers op dit moment. We houden ons onderzoek zo up to date mogelijk door ontwikkelingen goed in de gaten te houden. Bekijk hieronder voor elk model stofzuiger de beste keuze die je kunt maken.

1

AEG VX82-1-ÖKO

Beste energiezuinige stofzuiger met zak

De AEG VX82-1-ÖKO is de beste energiezuinige stofzuiger met zak op dit moment. Ook nog eens gemaakt van 75% gerecyclede kunststof.
Pluspunten
 • Energiezuinig
 • Super stil (57dB)
 • Gemaakt van gerecycled materiaal
Minpunten
 • Geen bediening op handgreep
 • Niet zakloos
 • Prijzige stofzuiger

Wanneer je het liefst een stofzuiger met zak in huis haalt en een zuinige keuze wil maken, doe je er goed aan om te kiezen voor de AEG VX82-1ÖKO. Deze energiezuinige stofzuiger is niet alleen heel erg stil, maar bestaat ook nog eens uit 75% gerecycled kunststof. De stofzuiger heeft een zogeheten smart-modus: hiermee herkent de stofzuiger vloertypen en wordt het vermogen aangepast. Dit is natuurlijk een energiezuinig pluspunt, gezien er geen onnodig vermogen geproduceerd wordt.

Kenmerken
Type stofzuigerStofzuiger met zak
Gewicht5 kilogram
Geluidsniveau57 decibel
Snoerlengte9 meter
Inhoud opvangreservoir3,5 liter
2

Philips PowerPro Expert FC9729/09

Beste energiezuinige zakloze stofzuiger

Liever een zuinige zakloze stofzuiger? Dan maak je de beste keuze met de Philips PowerPro Expert FC9729/09. Een zeer efficiënte stofzuiger zonder poespas.
Pluspunten
 • Efficiënte stofzuiger
 • Geen stofzuigerzakken
 • Extra lang snoer
Minpunten
 • Relatief luidruchtig
 • Mindere bouwkwaliteit

Wanneer je liever een zuinige stofzuiger zonder zak in huis haalt, is de keuze voor de Philips PowerPro Expert FC9729/09 in onze ogen het beste. We hebben hier te maken met een zeer efficiënte stofzuiger, wat gebruik maakt van Philips’ Powercyclone 8 technologie. Hiermee worden de stofdeeltjes efficiënt uit de lucht gefilterd. Daarbij is de keuze voor een zakloze stofzuiger ook een goede en zuinige optie: je hoeft geen dure stofzuigerzakken meer te halen die constant weggegooid moeten worden.

Kenmerken
Type stofzuigerZakloze stofzuiger
Gewicht5,5 kilogram
Geluidsniveau75 decibel
Snoerlengte7 meter
Inhoud opvangreservoir2,2 liter

Onderzoeksfactoren

Wat is belangrijk bij een energiezuinig stofzuiger?

Wanneer je op zoek gaat naar een energiezuinige of zuinige stofzuiger, is het heel erg belangrijk om op een aantal factoren te letten. Waar je voorheen goed kon kijken naar een energielabel, is dit vandaag de dag niet meer zo. Het energielabel is sinds 2019 verdwenen voor de stofzuiger en wordt er dan ook niet meer bijgeleverd. Het label is ongeldig verklaard en mag zelfs niet meer gebruikt worden, meldt onder meer Milieucentraal.

Energielabel van stofzuigers is er niet meer

Het energielabel is er niet meer voor stofzuigers sinds 2019

Het energielabel werd 1 september 2014 geïntroduceerd. Stofzuigerverkopers mochten nog wel hun huidige voorraad verkopen, maar daarna werd elke stofzuiger voorzien van een label. Stofzuigers mochten vanaf dat moment niet meer met meer dan 1600W op de markt gezet worden door fabrikanten.

Op het energielabel werd overigens niet alleen stilgestaan bij de energiezuinigheid van de stofzuiger, maar ook de zuigkwaliteit op diverse vloertypen. Er was een kleine stofzuiger afgebeeld met met daarbij de score van A (goed) tot en met G (slecht) op diverse vloertypen, waaronder tapijt. Ook het geluidsniveau werd behandeld en het jaarlijkse energieverbruik van de stofzuiger, uitegdrukt in kWh/annum.

Onderzoeksfactoren waar we dan wel naar kunnen kijken

Toch zijn er genoeg alternatieve onderzoeksfactoren om te bepalen of we te maken hebben met zuinige stofzuiger. Zo kunnen we kijken of de stofzuiger vloerherkenning heeft en hierop zijn zuigvermogen aanpast. Ook kan een grote hoeveelheid meegeleverde zuigborstels zorgen voor een grote plus: hoe geschikter een stofzuiger wordt voor diverse vloertypen, hoe efficiënter jij kunt stofzuigen. Bekijk de onderzoeksfactoren op een rij:

Meegeleverde zuigborstels
Vloerherkenning van de stofzuiger
Aansluiting mondstukken / Goede luchtstroom

Hierbij benadrukken we graag nog dat we dus ook kijken naar de productie van de stofzuiger zelf. Alleen opzoek naar een zuinig model? Lees dan ook ons achtergrond artikel over het ontdekken van een zuinige stofzuiger zonder hulp van het weggevallen energielabel.

Onderzoeksmethodologie

Hoe wij de beste energiezuinige stofzuiger ontdekken

Bij Stofzuigerzone doen we onderzoek naar de beste stofzuigers. Deze onderzoeken updaten we met regelmaat: er worden immers constant nieuwe stofzuigers geïntroduceerd. Als er een onderzoek onderhoudsgevoelig is, dan is het wel dit onderzoek naar energiezuinige stofzuigers. Zoals we daarnet al aangaven was er veel te doen om het energielabel en werd deze ook opeens afgeschafd.

Niet voor niets volgen wij de markt op de voet en schrijven we uitgebreide achtergrondartikelen over de laatst ontwikkelingen. Neem bijvoorbeeld de beste keuze op dit moment; de VX82-1-ÖKO, die we al eerder behandelden in het artikel over een AEG stille stofzuiger.

Naast het volgen van het laatste nieuws, hanteren we voor elk onderzoek een strikte onderzoeksmethodologie. Door deze stappen te volgen proberen we een zo waardevol en betrouwbaar mogelijk onderzoek te doen en jou te helpen bij het maken van de beste keuze. Check de stappen die wij zetten binnen dit onderzoek.

Grondig deskresearch en updates/ontwikkelingen van de markt monitoren
Noteren van vereisten en deze toetsen bij verschillende instanties
Selecteren van stofzuigers die in aanmerking komen en aansluiten op eisen
Testen en analyseren van stofzuigers en doorlezen van reviews van eerdere kopers
Bestempelen van de beste energiezuinige stofzuiger en geven van predicaat

Vergelijken

Vergelijk energiezuinige stofzuigers

Nu we de beste zuinige stofzuigers op dit moment besproken hebben, is het interessant om ze eens naast elkaar te houden. In onderstaande tabel kun je de energiezuinige stofzuigers eenvoudig met elkaar vergelijken.

CONCLUSIE
Voordeel
Nadeel
Beste keuze
beste energiezuinige stofzuiger
AEG VX82-1
ÖKO
Stofzuiger met zak
Bekijk
CONCLUSIE
Stille stofzuiger met zak
Voordeel
Vloerkenning
Nadeel
Prijzig
philips powerpro expert fc9729-09
Philips PowerPro
Expert FC9729/09
Zakloze stofzuiger
Bekijk
CONCLUSIE
Superieure stofopname
Voordeel
Geen stofzuigerzakken
Nadeel
Luidruchtig

Conclusie

Welke stofzuiger is het beste?

We bestempelen de AEG VX82-1 ÖKO als beste energiezuinige stofzuiger op dit moment. Het is niet alleen een energiezuinige keuze: ook is het een goede keuze voor het milieu. Deze stofzuiger met zak bestaat namelijk voor 75% uit gerecycled kunststof.

Liever een stofzuiger zonder zak? Dan je beter kiezen voor de Philips PowerPro Expert FC9729/09, een efficiënte zakloze stofzuiger die gebruik maakt van Philips Powercyclone 8 technologie.

Stofzuigerzone.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart