Dé grootste stofzuiger vergelijkingssite van Nederland!

Beste Autostofzuiger

Het zuigen van je auto is een klus die af en toe gedaan moet worden. Maak het je zelf makkelijk en kies voor een stofzuiger die geschikt is voor het zuigen in de auto. Op deze pagina vind je dan ook de beste autostofzuiger, hierbij hebben we gekeken naar verschillende modellen. We hebben niet allen naar kruimeldieven gekeken, maar ook naar steelstofzuigers en traditionele stofzuigers. Zeker omdat dit soort modellen ook vaak een stuk krachtiger zijn en daardoor beter in staat zijn voor het zuigen van je auto.

“Een kierenzuigmond, turboborstel en zachte afstofborstel zijn onmisbaar voor een goede autostofzuiger.”

Korte samenvatting beste autostofzuigers:

 1. Black+Decker PD1200AV-XJ Flexi – Kruimeldief met handige autostekker en flexibels slang
 2. Philips MiniVac FC6149 – Kruimeldief met autostekker
 3. AEG VX7-2-EB-C – Stofzuiger met zak speciaal voor dierenharen
 4. Miele Complete C3 PowerLine Cat&Dog – Krachtige stofzuiger met zak
 5. Philips PowerPro Expert FC9745/09 – Zakloze stofzuiger met speciale tapijtborstel
 6. Karcher WD 5 Premium + Autoborstelset – Buitenstofzuiger met autoborstelset
 7. Dyson V11 Absolute Extra Pro – Krachtige steelstofzuiger met lange accuduur
 8. Dyson Absolute+ – Krachtige steelstofzuiger met handige verlichte kierenzuiger
 9. Numatic Hetty Cordless – Normale draadloze stofzuiger met zak
 10. Rowenta X-Touch AC9736 – Stijlvolle en krachtige kruimeldief

Top 10 met de beste autostofzuigers van 2021

Tegenwoordig zijn er veel verschillende modellen stofzuigers, denk aan steelstofzuigers, stofzuigers met zak of zonder zak, robotstofzuigers en kruimeldieven. Het is moeilijk om de “juiste” of “beste” stofzuiger te kiezen, want elk model heeft weer voor- en nadelen. Daarom hebben we onderstaande top 10 autostofzuigers gemaakt. Een top 10 met veel verschillende stofzuigers die ieder goed te gebruiken zijn in een auto. Per model leggen we uit waarom dit een goede keuze is en waarom je deze zou moeten kopen.


black+decker PD1200AV XJ Flexi

1. Black+Decker PD1200AV-XJ Flexi

In onze ogen is de Black+Decker PD1200AV-XJ Flexi één van de beste autostofzuigers van dit moment. Dit model is erg compact en daardoor goed te gebruiken in een kleine ruimte. Het is een draadloze stofzuiger, maar de stofzuiger is ook te gebruiken met een handige autostekker, hierdoor heb je nooit gedoe met een lege accu. Verder heeft de stofzuiger een flexibele stang en hiermee kun je makkelijk manoeuvreren in de auto. Ook wordt dit model geleverd met veel accessoires en een handige opbergtas, je kunt de stofzuiger gewoon makkelijk opbergen in je auto.


philips minivac fc149

2. Philips MiniVac FC6149

Ook deze Philips MiniVac FC6149 is een hele goede autostofzuiger. Dit model wordt ook geleverd met een autostekker en is draadloos te gebruiken, maar wanneer de accu leeg is kun je de stofzuiger gewoon opladen via sigarettenaansteker. Deze kruimeldief wordt ook geleverd met veel handige accessoires die ideaal zijn voor het zuigen in de auto, denk aan een klein speeltmondstuk, verlengslang, kleine borstel en een handige opbergtas.


aeg vx7-2-eb-c

3. AEG VX7-2-EB-C

Niet afhankelijk zijn van een accu? Kies dan voor een stofzuiger met snoer, deze AEG VX7-2-EB-C is ook goed te gebruiken in de auto. Dit model is speciaal ontwikkelt voor het opzuigen van haren en wordt geleverd met een turboborstel. Met een turboborstel kun je de matten van je auto goed en makkelijk reinigen. Verder wordt de stofzuiger geleverd met kleine accessoires en een handige 3-in-1 borstel, deze is voorzien van een kierenzuigmond, meubelzuigmond en een zachte afstofborstel. Verder heeft de stofzuiger een lang snoer van 9 meter dat kan ook handig zijn voor het zuigen in de auto.


miele complete c3 powerline cat dog

4. Miele Complete C3 PowerLine Cat&Dog

Ook deze Miele Complete C3 PowerLine Cat&Dog is een goede autostofzuiger. Zo wordt dit model geleverd met een turboborstel, hiermee kun je de matten van je stofzuiger makkelijk stofzuigen. De turboborstel heeft als het ware draaiende borstels die haren eenvoudig uit bijvoorbeeld matten draaien, niets is irritanter dan het zuigen van de automatten met vuil dat vast blijft zitten. Verder wordt deze stofzuiger geleverd met handige accessoires die je kunt gebruiken in de auto, denk aan een kierenzuigmond en een zachte afstofborstel.


philips fc974509 powerpro expert

5. Philips PowerPro Expert FC9745/09

Ook kun je kiezen voor een stofzuiger zonder zak, hierbij gaat onze keuze dan uit naar de Philips PowerPro Expert FC9745/09. Dit model heeft veel zuigkracht en wordt ook geleverd met een tapijtborstel, hiermee kun je de automatten makkelijk reinigen. Daarnaast kun je deze stofzuiger ook heel goed in huis gebruiken, zo is dit model geschikt voor alle voertypen.


karcher wd 5 premium auto

6. Karcher WD 5 Premium + Autoborstelset

De Karcher WD 5 Premium behoort ook tot één van de beste autostofzuigers, zeker omdat dit model ook geleverd wordt met een autoborstelset. Met deze stofzuiger kun je van alles stofzuigen, denk aan grof vuil maar ook vocht is geen probleem. Ook heeft de stofzuiger een handige blaasfunctie, is de stofzuiger met of zonder zak te gebruiken en heeft de stofzuiger een geïntegreerde stopcontact. Het andere stopcontact kun je gebruiken voor ander gereedschap. Het autoborstelset die je bij dit model krijgt is een borstel met harde borstelharen en eentje met zachte borstelharen. Naast het zuigen in de auto kun je dit model ook gebruiken als buitenstofzuiger of bouwstofzuiger.


dyson v11 absolute pro

7. Dyson V11 Absolute Extra Pro

De Dyson V11 Absolute Extra Pro is een van de beste steelstofzuigers van dit moment. Dit komt door hoge zuigkracht en doordat de gebruiksduur van de steelstofzuiger lang is, dit samen maakt de stofzuiger ook geschikt als autostofzuiger. Ook krijg je bij de stofzuiger veel handige accessoire, hierdoor kun je de stofzuiger ook ombouwen tot handstofzuiger en ben je niet afhankelijk van een snoer. Accessoires die je onder andere bij dit model krijgt zijn een mini- turboborstel (ideaal voor het reinigen van automatten), zachte afstofborstel, borstel voor hardnekkig vuil en een extra accu om de gebruiksduur te verlengen naar 120 miniuten.


dyson v8 absolute+

8. Dyson Absolute+

De Dyson Absolute+ is ook een goede autostofzuiger en is qua kosten een stuk aantrekkelijker de bovenstaande Dyson. Toch is de stofzuiger qua zuigkracht erg goed en krijg je bij dit model ook veel handige accessoires, denk aan een mini turboborstel, zachte afstofborstel en de nieuwe kierenzuigmond met ledverlichting. Al met al een hele goede keuze als autostofzuiger.


numatic henry cordless

9. Numatic Hetty Cordless

Wil je een traditionele stofzuiger, maar niet afhankelijk zijn van een stroompunt? Dan kan deze Numatic Hetty Cordless een uitkomst zijn. Deze Henry stofzuiger werkt namelijk op accu’s en is daarom overal te gebruiken. De stofzuiger van Henry is krachtige en wordt geleverd met twee accu’s.


Rowenta X-Toch AC9736

10. Rowenta X-Touch AC9736

Deze Rowenta X-Touch AC9736 is een kruimeldief die ideaal is voor de kleine klussen. Zo kun je de stofzuiger ook gebruiken als autostofzuiger. Het is een erg mooie en compacte kruimeldief die je er even bij pakt om de kruimels van je stoel af te zuigen. Ook wordt de kruimeldief geleverd met een kierenzuigmond en een zachte afstofborstel, ideaal voor in de auto.


Wat is een autostofzuiger?

goede autostofzuiger heeft handige accessoires
De Philips MiniVac FC6149 wordt geleverd met handige accessoires speciaal voor in de auto

Een auto stofzuiger is niet echt een specifieke stofzuiger, eigenlijk kan elke stofzuiger wel gezien worden als autostofzuiger. Je kunt kiezen voor een kruimeldief, steelstofzuiger of voor een traditionele stofzuiger met of zonder zak. Belangrijk is dat de stofzuiger wel goed te gebruiken is in een auto, dus een stofzuiger moet goed werkzaam zijn in een kleine ruimte. Daarnaast heeft elk model stofzuiger weer zijn voor- en nadelen, hieronder sommen we ze voor je op:

 • Kruimeldief: een kruimeldief is ideaal voor het zuigen in de auto, zo’n model is licht, klein en draadloos te gebruiken. Wel moet je rekening houden dat een kruimeldief werkt op een accu en daardoor snel leeg raakt. Verder hebben kruimeldieven weinig zuigkracht en hierdoor komen ze vaak te kort bij het zuigen van de automatten.
 • Steelstofzuiger: een steelstofzuiger heeft vaak veel meer zuigkracht dan een kruimeldief en ook een langere gebruiksduur. Wel zijn dit soort modellen een stuk duurder, grotere en zwaarder.
 • Traditionele stofzuiger: ook een traditionele stofzuiger kan prima gebruikt worden als autostofzuiger. Wel heb je in bijna alle gevallen te maken met een snoer, je hebt dus een stroompunt nodig. Vaak is niet mogelijk om de stofzuiger dan te voorzien van stroom. Kun je dit wel oplossen met een verlengsnoer, dan is de traditionele stofzuiger vaak wel de beste keuze. Vooral omdat een traditionele stofzuiger vaak meer zuigkracht heeft en een flexibele stang, daarnaast kun je de stofzuiger ook gewoon in huis gebruiken dus hoef je geen extra stofzuiger aan te schaffen.

Waarop letten bij het kopen van een goede autostofzuiger?

kierenzuigmond voor autostofzuiger
Met een kierenzuigmond kun je makkelijk tussen kieren zuigen, belangrijk voor het zuigen van een auto.

Bij het kopen van een goede autostofzuiger is het belangrijk om een paar factoren te letten. Zo is het eerst belangrijk dat je weet wat voor stofzuiger je wilt kopen, kies je voor draadloos of met draad. Daarbij is het ook belangrijk dat de stofzuiger genoeg zuigkracht heeft en dat de stofzuiger de juiste accessoires heeft. Zonder een kierenzuigmond is het bijvoorbeeld moeilijk om tussen de stoelen te zuigen en zonder turbo zuigmond is het moeilijk om het vastzittende vuil van automatten te zuigen. Hieronder hebben we een opsomming gemaakt waarop je kunt letten:

 • Draadloos of bedraad: kies je voor een draadloze stofzuiger houdt dan rekening met de gebruiksduur, ga je voor een bedrade accu check dan of je een stroompunt in de buurt hebt.
 • Zuigkracht van de stofzuiger: de zuigkracht van een stofzuiger is erg belangrijk, vooral voor het zuigen van de stofzuigermatten. In de stofzuigermatten blijft het vuil vaak vast zitten, denk aan zand of haren, wanneer een stofzuiger onvoldoende zuigkracht heeft is het moeilijk om de matten goed te reinigen.
 • Wendbaarheid van de stofzuiger: check hoe makkelijk een stofzuiger te gebruiken is in een kleine ruimte, let hierbij op stofzuigerslang, eventuele flexibele opzetslang, maar check ook hoe zwaar een stofzuiger is.
 • Extra accessoires: de accessoires van een stofzuiger zijn erg belangrijk. Zonder een kierenzuigmond kun je niet tussen de stoelen zuigen en zonder een turbo zuigmond is het zuigen van de matten erg moeilijk. Ook een afstofborstel is onmisbaar wanneer je een auto gaat zuigen.

Conclusie: Beste autostofzuiger van 2021

Het is vooral afhankelijk van jouw situatie wat de beste autostofzuiger is, wel is het belangrijk dat je voor jezelf duidelijk hebt of je voor een draadloze of een stofzuiger met snoer wilt gaan. Mocht je geen stroompunt in de buurt hebben dan is een draadloze stofzuiger de beste keuze, wel heb je hierbij nog de keuze voor een kruimeldief of voor een steelstofzuiger. Een steelstofzuiger heeft vast vaak meer kracht. Mocht je echt op zoek zijn naar een stofzuiger die je standaard in je auto wilt hebben, dan zouden wij kiezen voor de Black+Decker PD1200AV-XJ Flexi. Dit model wordt geleverd met veel handige accessoires en een handige autostekker. Daarnaast krijg je bij dit model een opbergtas, hierdoor is de stofzuiger ook goed op te bergen in je auto.

Mocht je een stroompunt hebben of een stofzuiger willen die je ook in huis wilt gebruiken, dan zouden we kiezen voor een traditionele stofzuiger of een steelstofzuiger. Kies dan voor een stofzuiger met zak: AEG VX7-2-EB-C of een stofzuiger zonder zak: Philips PowerPro Expert FC9745/09. Dit model van Philips is geschikt voor elke vloertype, zowel voor tapijten als voor een kwetsbare parketvloer.

Stofzuigerzone.nl
Logo
Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart