[smbtoolbar]

Zakloze stofzuiger test door de consumentenbond

Een stofzuiger zonder zak lijkt ideaal. Nooit meer misgrijpen naar een stofzuigerzak, waar je in de winkel toch al snel behoorlijk wat duiten voor neertelt, maar is het wel zo ideaal?

Recent heeft de consumentenbond een zakloze stofzuiger test gedaan. Aan de hand van deze resultaten kan je zelf beoordelen of je een zakloze stofzuiger aan wilt schaffen of toch voor de stofzuiger met stofzak.[wp-compear id=”626″]

Wat is het verschil tussen de gewone stofzuiger en de zakloze stofzuiger?

In een normale stofzuiger horen stofzuigerzakken. Meestal zijn dit papieren, op maat gemaakte zakken, die het stof voor je opvangen. Eenmaal vol dan is de zak heel gemakkelijk te vervangen. Meestal merk je aan de zuigkracht van de stofzuiger al of de zak vol zit of niet.

In een zakloze stofzuiger zit een reservoir dat stof voor je opvangt. Dit is een plastic uitneembare bak. Afhankelijk van het gebruik raakt dit reservoir vol en is het te legen.

De zakloze stofzuiger test: voor- en nadelen

Een zakloze stofzuiger heeft voor- en nadelen. Uiteraard is dit afhankelijk van verschillende factoren, zoals zuigkracht, betaalbaarheid, lawaai en stofuitstoot.

De algemene voordelen:

De algemene nadelen:

Inhoud van de test

Uit de test zijn een drietal zakloze stofzuigers naar voren gekomen die goed uit de test gekomen zijn en die een heel goed alternatief kunnen zijn voor de ouderwetse stofzuiger, namelijk:

* Philips FC9921

* Dyson DC37c-serie

* Dirt Devil Rebel 24 HE

 

Philips FC9921

 

De Philips FC9921 komt volgens de consument bond als beste uit de test. De zuigkracht is goed en niet helemaal onbelangrijk: de stofzuiger maakt weinig geluid

Dyson DC37c-serie

 

De Dyson heeft een prima zuigkracht en ligt soepel in de hand. Deze stofzuiger is voorzien van de laatste Ball technology van Dyson. Dit houdt in dat de stofzuiger zich niet voortbeweegt aan de hand van wieltjes maar door middel van een grote bal. De technologie in de bal zorgt ervoor dat de stofzuiger nooit omvalt. De Ball technology voorkomt dat de stofzuiger blijft steken achter hoeken of muren.

Dirt Devil Rebel 24 HE

beste stofzuiger

 

 

Volgens de consumentenbond levert de Dirt Devil Rebel 24 HE een superzuigkracht voor de prijs van de stofzuiger. Van de drie stofzuigers uit de test is de Dirt Devil het goedkoopste. De kleine, compacte stofzuiger is gemakkelijk te hanteren en van lichtgewicht. Dit is vooral prettig als je de stofzuiger mee de trap opneemt.

Welke stofzuiger past bij mij?

Dit is afhankelijk van je wensen, het gebruik en je leefomgeving. Het is wijs om dit eerst even duidelijk te hebben voor je een beslissing maakt.

 

 


Categorised in:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *