Waterstofzuiger test door de consumentenbond

Het aanbod van waterstofzuigers is de laatste jaren rap toegenomen. De grote merken als Kärcher en Nilfisk worden aangevuld door merken als NX, maar ook eigenmerken van zowel de Aldi als de Lidl. Het grote aanbod zorgt bij veel consumenten voor verwarring. Dit is de reden dat de Consumentenbond een test onder 3 verschillende nat- en droogstofzuigers heeft uitgevoerd.

Inhoud van de test

Zoals in het filmpje is te zien worden de stofzuigers op verschillende aspecten getest. Allereerst worden de multistofzuigers getest op hun bewegelijkheid. Omdat waterstofzuigers van groter formaat zijn dan normale stofzuigers is het belangrijk dat de stofzuigers voorzien zijn van soepele wieltjes.

Daarna wordt de zuigkracht van alle drie de nat droogstofzuigers getest. Er wordt gekeken hoe goed de waterstofzuigers presteren op zowel droogvuil als op natvuil.

Ten slotte wordt er gekeken met welk gemak de nat- en droogstofzuigers kunnen worden schoongemaakt. Al het natvuil wordt namelijk opgevangen in de ketel. De inhoud van de drie geteste ketels bestaat uit 20 Liter. Het schoonmaken hiervan naar iedere zuigbeurt is erg belangrijk, het verminderd namelijk vervelende luchtjes en verstoppingen.

Na de waterstofzuiger reviews volgt uiteindelijk een eindoordeel. In het eindoordeel wordt de waterstofzuiger met de beste prestaties gekozen en verder toegelicht.

 


Categorised in:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *