[smbtoolbar]

Steelstofzuiger test door de consumentenbond

Even een paar kruimels opzuigen? Een paar haren van de kat op de bank? Dan is een steelstofzuiger wel zo handig! Een steelstofzuiger is het kleine broertje van de “gewone” stofzuiger en handig om ook in huis te hebben. Benieuwd welke steelstofzuiger je het beste kunt kiezen? De consumentenbond heeft het getest![wp-compear id=”626″]

De test van de consumentenbond

De consumentenbondDe consumentenbond heeft in de beste steelstofzuiger test 4 verschillende modellen getest op onder andere zuigkracht, gebruiksgemak en gebruikstijd. De steel stofzuiger die met een voldoende door de test kwam, is de AEG-Electrolux AG5012 UltraPower. Deze snoerloze stofzuiger heeft het cijfer 6 gekregen. Hij zuigt dingen als huisdierharen, kruimels en confetti goed op. Je kunt er het beste harde vloeren mee zuigen, maar een tapijt is ook goed te doen. Deze stofzuiger zuigt niet goed in de kieren en langs plinten, en scoort van de vier geteste steelstofzuigers het laagste op gebruiksgemak. Wel is hij stevig en degelijk, en gemakkelijk op te bergen. Hij kost 280 euro.

Welke steel stofzuigers zijn nog meer getest?

De andere steelstofzuigers in de  test van de consumentenbond zijn de Dyson DC45 Animalpro, Electrolux ZB2941 Ergorapido Plus en de Nilfisk Handy 2-in-1. De Dyson is met een 5,6 de op 1 na beste steel stofzuiger uit de test gekomen. Deze zuigt tapijt en kieren redelijk goed en plinten goed. Ook is deze stofzuiger de enige met een voldoende voor stofuitstoot. Omdat hij erg veel geluid maakt, de gebruikstijd kort is en moeite heeft met haren en confetti, is hij volgens de consumentenbond een minder goede keus dan de AEG-Electrolux. Hij is ook een stuk duurder, namelijk 360 euro. De Electrolux Ergorapido Plus is iets goedkoper, namelijk 220 euro. Helaas zuigt deze steelstofzuiger niet als de beste – en dat is uiteindelijk waarvoor hij bedoeld is. Je kunt met deze stofzuiger goed kruimels van harde vloeren opzuigen, maar is niet erg goed met tapijt en met het opzuigen van huisdierharen. Wel is hij makkelijk in gebruik. Deze zuiger heeft van de consumentenbond het cijfer 5,3 gekregen. De Nilfisk is als slechtste uit de test gekomen met een score van 5,1. Deze score is vooral te danken aan het feit dat hij niet erg goed zuigt, behalve kruimels op harde vloeren. Deze steel stofzuiger is wel de goedkoopste, namelijk 160 euro.


Categorised in:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *