Informatie over waterstofzuigers

Wat is een waterstofzuiger?

Zoals de naam al doet vermoeden een een waterstofzuiger een soort stofzuiger die tevens water kan op zuigen. Op het eerste gezicht ziet de stofzuiger die ook water er vrij industrieel uit. Het is een groter en lomper apparaten dan de normale stofzuiger. De waterstofzuiger wordt over het algemeen dan ook industrieel gebruikt, en is voor veel doe-het-zelvers de ideale oplossing.

Philips FC9334/09 PowerPro Compact

Specificaties:
TriActive zuigmond, inclusief Turboborstel
4 Star Rating

Dyson Cyclone V10 Absolute - Beste Keuze 2018

Specificaties:
Krachtige V10 motor, 60 min. accu duur
5 Star Rating

Miele Complete C3 EcoLine Black Diamond

Specificaties:
Energieklasse A+, snoer lengte 8,5 mtr.
4.5 Star Rating

Dyson V8 Absolute Pro 2017 - Beste Reviews

Specificaties:
Speciale Up Top borstel en miniborstel
4 Star Rating

Hoe werkt een waterstofzuiger?

Een waterstofzuiger biedt de mogelijkheid tot het opzuigen van water door de speciale motor. De motor die aan de bovenkant is bevestigd levert een enorme zuigkracht. Met het gebruik van de juiste zuigermond wordt het water door de slang gezogen. Het water wordt opgevangen in de ketel van de waterstofzuiger. Het is daarom van belang dat je geen zak plaatst voordat je begint met vloeistof opzuigen.

Waar kun je waterstofzuiger voor gebruiken?

Met een waterstofzuiger kun je vrij gemakkelijk vloeistof opzuigen mocht je bijvoorbeeld een glas water knoeien in de keuken. Maar een waterstofzuiger is tot meer instaat dan alleen een beetje vloeistof. Doe-het-zelvers gebruiken de stofzuiger ook voor het leegpompen van kelders die naar een heuse waterbui. De echte hobbyist met een vijver of aquarium gebruikt deze stofzuiger ook voor het leegpompen van al het water. Naast water is het ook mogelijk om zand en grind op te zuigen, waar een doorsnee stofzuiger normaal niet zo blij mee is.waterstofzuiger

Welke merken waterstofzuigers zijn er?

Merken als Kärcher en Nilfisk produceren als jaren de beste waterstofzuigers. Maar aan de meeste door hen geproduceerde hangt een prijskaartje. Voor de gemiddelde doe-het-zelver is dit zeker niet te duur, maar voor de hobbyist of voor de huisvrouw die de stofzuiger maar zelden gebruikt kan het toch boven budget zijn. Voor diegene komen andere aanbieders met een goedkoper oplossing. Zo zijn er soms waterstofzuigers in de aanbieding bij winkels als de Aldi en de Lidl tegen erg aantrekkelijke prijzen.

Waar kun je een waterstofzuiger huren?

Mocht je de waterstofzuiger echt maar eenmalig gebruiken dan is wellicht huren een betere optie. Bij sommige winkelketens kun je waterstofzuiger huren voor een dag. Zo kun je voor een habbekrats een waterstofzuiger huren bij de Praxis.


Categorised in:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *