[smbtoolbar]

Top 5: beste stofzuigers voor huisdieren en dierenharen

Honden en katten zijn de meest populaire huisdieren. Dikwijls vormen honden en katten een hecht onderdeel van het gezin. Maar een nadeel van deze huisdieren is dat ze regelmatig hun haren verliezen. Haren gaan op de meubels zitten en daardoor ook op je kleding. Een standaard stofzuiger is dan meestal niet voldoende om de dierenharen grondig te verwijderen en je moet op zoek naar een stofzuiger geschikt voor huisdieren. Daarbij kun je kiezen uit een dierenstofzuiger met zak en een zakloze stofzuiger dieren. Dit is vooral afhankelijk wat je zelf praktisch vindt.

Bij een zakloze stofzuiger zul je de opvangbak na elke stofzuigbeurt moet schoonmaken. Een vereiste bij een dierenstofzuiger is de aanwezigheid van een turboborstel. Een turboborstel is voorzien van één of meerdere roterende borstels die ervoor zorgen dat dierenharen niet in de borstel blijven vastklitten. Ook kan een turboborstel gemakkelijk dierenharen uit tapijt opzuigen. Een goede stofzuiger voor huisdieren en hondenharen is ook voorzien van een geurfilter die voorkomt dat de stofzuiger ongewenste dierengeurtjes uitblaast.

Klik hier voor de laatste stofzuiger voor huisdieren deals & nog meer reviews van gebruikers!

[wp-compear id=”626″]

De beste stofzuiger met huisdieren

Philips FC9745/09 PowerPro Expert

Deze Philips stofzuiger is een ideale stofzuiger voor huisdieren en is zakloos. De stofbak kan gemakkelijk uitgenomen en gereinigd worden. Heel efficiënt zijn de verschillende soorten borstels, waarbij je met de turboborstel extra goed de dierenharen kunt opzuigen. Ook als de dierenharen diep in het tapijt zitten zorgen de roterende borstels ervoor dat de dierenharen toch uit het tapijt worden gezogen zonder dat ze aan de borstel zelf gaan klitten. De combiborstel is dan weer heel handig om zowel gladde oppervlakken als tapijt te stofzuigen zonder dat je van borstel hoeft te wisselen.

Voordelen

• Voorzien van een verschillende borstels, zoals een tapijtborstel, parketborstel en turboborstel.
• De stofzuiger is voorzien van een TriActive+ combiborstel, dat heel handig is als je zowel harde als zachte vloeren hebt. Je hoeft dan niet telkens van borstel te wisselen.
• Gemakkelijk af te nemen stofbak.

Nadelen

• Met 76 decibel maakt deze stofzuiger vrij veel lawaai.
• Het snoer is relatief kort.
• Geen ruimte in de stofzuiger zelf om alle borstel in op te bergen.

Klik hier voor de laagste prijs van deze geweldige Philips FC9745/09 PowerPro Expert!

AEG VX7-2-EB-C

Voor diegene die de voorkeur geeft aan een stofzuiger mét stofzuigerzak is deze AEG een zeer goede stofzuiger voor dierenharen. Met de combiborstel zuig je alle soorten vloeroppervlakken af en voor specifiek dierenharen gebruik je de turboborstel. Deze stofzuiger voor dierenharen is voorzien van een stofzuigerzak. De dierenharen komen daardoor direct in de zak zodat je geen opvangbak hoeft te reinigen, maar enkel de stofzuigerzak hoeft te wisselen. AEG behoort tot één van de betere merken, waardoor een lange levensduur voor deze stofzuiger gegarandeerd is.

Voordelen

• De stofzuiger is voorzien van verschillende borstels, zoals een combiborstel, parketborstel en turboborstel voor dierenharen.
• Met een gewicht van nog een 4,5 kilogram is deze stofzuiger licht om te dragen bij het stofzuigen van een trap.
• De stofzuiger is voorzien van energieklasse A. Hierdoor is hij erg zuinig en kost de stofzuiger ongeveer € 5,- per jaar aan energiekosten.

Nadelen

• Er zit in de stofzuiger geen opbergvak om de verschillende borstels in op te bergen.
• Prijs van de stofzuiger is wat aan de hoge kant.
• Het is geen zakloze stofzuiger.

Klik hier voor de laagste prijs van deze geweldige AEG VX7-2-EB-C!

Philips FC9334/09 PowerPro Compact

Deze Philips stofzuiger is geschikt voor alle soorten vloeren. Zachte parketvloeren kan hij met de parketborstel zonder krassen zuigen en met TriActive borstel is het gemakkelijk om alle soorten tapijt te stofzuigen. Dierenharen verdwijnen in een mum van tijd met de turboborstel. Als je kat een vast plekje op de trap heeft gevonden en de trap vol ligt met kattenharen, dan is deze stofzuiger voor dierenharen een must. Hij is compact en licht in gewicht, waardoor je snel de trap van dierenharen kunt ontdoen.

Voordelen

• Voorzien van een TriActive zuigmond waardoor die geschikt is voor zowel harde als zachte vloeroppervlakken. Dit voorkomt het wisselen van borstel.
• Met 4,2 kilogram een lichte stofzuiger die gemakkelijk te tillen is.
• Met de turboborstel kun je heel gemakkelijk dierenharen uit je tapijt zuigen zonder dat de haren in de borstel vast komen te zitten.

Nadelen

• Met 79 decibel een zeer gehorige stofzuiger.
• De stofzuiger is niet voorzien van een regelbare zuigkracht.
• Het snoer is 6 meter. In grote ruimtes kan er behoeft staan aan een langer snoer.

Klik hier voor de laagste prijs van deze geweldige Philips FC9334/09 PowerPro Compact!

Miele Complete C3 PowerLine Cat & Dog

Deze stofzuiger is erg duur, maar daarvoor heb je dan wel een Miele. Miele staat voor kwaliteit en duurzaamheid, dus het is een investering voor de lange termijn. Deze stofzuiger is speciaal gemaakt voor het opzuigen van dierenharen, doordat het voorzien is van een filter en een zeer goede turboborstel die de dierenharen gemakkelijk opzuigt. Met de speciale meubelzuigmond zijn dierenharen gemakkelijk van meubels te verwijderen. Maar als je de hond veel meeneemt in de auto, dan kan met deze zuigmond ook heel gemakkelijk de dierenharen uit de auto worden verwijderd.

Voordelen

• Onder de kap van de stofzuiger kunnen alle kleine zuigmonden opgeborgen worden.
• De stofzuiger is voorzien van een AirClean filter dat huisdiergeurtjes in de zak houdt.
• Het snoer rolt zich heel gemakkelijk op door slechts eenmaal op de knop te drukken.

Nadelen

• De stofzuiger heeft een geluidsniveau van 76 decibel wat vrij hoog is.
• Met meer dan 8 kilogram behoort deze Miele stofzuiger tot één van de zwaarste stofzuigers uit deze prijsklasse.
• De aanschafprijs is behoorlijk hoog.

Klik hier voor de laagste prijs van deze geweldige Miele Complete C3 PowerLine Cat & Dog!

Dyson V8 Absolute 2017

Dyson heeft de afgelopen jaren naam gemaakt met stofzuigers van goede kwaliteit die er qua design ook nog eens fraai uitzien. Standaard zijn alle stofzuigers van Dyson zakloos, ook deze steelstofzuiger. De turbofunctie is ideaal om te gebruiken voor het gemakkelijk opzuigen van dierenharen en omdat dat stofzuiger zeer gemakkelijk in bediening is heb je snel de neiging om eerder de stofzuiger er even bij te pakken. Voor dierenharen is er dus geen aparte turboborstel, maar ben je afhankelijk van de turbofunctie. Dit kan deze Dyson minder geschikt maken om grondig honden- en kattenharen te verwijderen. Vooral omdat de accu snel leeg is bij langdurig gebruik van de turbofunctie.

Voordelen

• Deze draadloze en zakloze steelstofzuiger van Dyson heeft een zeer fraai uiterlijk.
• Er is een gemotoriseerde miniborstel bijgeleverd dat hem ook geschikt maakt als kruimeldief en voor het opzuigen van dierenharen.
• Met de speciaal bijgeleverde parketborstel kan je een parketvloer zonder te krassen stofzuigen.

Nadelen

• De Dyson steelstofzuiger is wel vrij gehorig met een geluidsniveau van 82 decibel.
• Bij het gebruik van de gemotoriseerde turboborstel verliest de accu erg snel zijn vermogen. Met ongeveer 10 minuten stofzuigen in de turbostand is de accu al leeg.
• Er wordt geen extra accu bijgeleverd om snel te wisselen als de andere accu leeg is.

Klik hier voor de laagste prijs van deze geweldige Dyson V8 Absolute Pro 2017!

Wat is de beste stofzuiger tegen dierenharen?

De beste stofzuiger met huisdieren is vooral afhankelijk van je eigen wensen en eisen. Alle stofzuigers die voorzien zijn van een turboborstel zijn zeer geschikt om te gebruiken als je huisdieren hebt en je de dierenharen snel en grondig wil verwijderen. Wat een stofzuiger extra goed als stofzuiger voor huisdieren maakt is als de stofzuiger ook nog voorzien is van een speciale filter die de geurtjes niet uitblaast maar in de stofzuiger houdt. De overige eisen zijn vooral afhankelijk van welke vloer(en) je hebt en je wensen met betrekking tot de verschillende te gebruiken borstels voor deze vloeren.

 


Tags: , , , ,

Categorised in:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *