Laminaat beschadigd? Bekijk de stofzuiger voor harde vloeren!

Heb je een laminaatvloer, dan ben je vast en zeker bekend met krassen op je vloer na een stofzuigbeurt. De harde wielen van de stofzuiger maken bijvoorbeeld krassen op de grond, of de kop is niet zacht genoeg en je zorgt met één veeg voor een behoorlijke beschadiging. Vervolgens irriteer je je enorm aan de beschadigingen, waar je maar niet omheen kunt kijken. Daarnaast kun je bij sommige stofzuigers het idee hebben dat ze helemaal niet goed zuigen op harde vloeren. Gelukkig zijn er stofzuigers die speciaal geschikt zijn voor deze soorten ondergrond. Hier ontdek je welke stofzuiger voor harde vloeren de beste is.

Philips FC9334/09 PowerPro Compact

Specificaties:
TriActive zuigmond, inclusief Turboborstel
4 Star Rating

Dyson Cyclone V10 Absolute - Beste Keuze 2018

Specificaties:
Krachtige V10 motor, 60 min. accu duur
5 Star Rating

Miele Complete C3 EcoLine Black Diamond

Specificaties:
Energieklasse A+, snoer lengte 8,5 mtr.
4.5 Star Rating

Dyson V8 Absolute Pro 2017 - Beste Reviews

Specificaties:
Speciale Up Top borstel en miniborstel
4 Star Rating

Prestatieklasse op harde vloer

Stofzuigers worden onder andere beoordeeld op de prestaties die zij leveren op harde vloeren, zoals laminaat en andere houten vloeren. Deze beoordeling wordt opgenomen in het energielabel dat aan de stofzuiger wordt toegekend, onder ‘prestatieklasse op harde vloer’. De waarde die hieronder wordt geschaald, geeft aan hoeveel stof de stofzuiger opneemt op een standaard houten paneel met naad. De waarde wordt uitgedrukt in letters, van A t/m G. Letter A staat voor de beste prestaties, dus het opzuigen van een groot percentage stof, terwijl letter G voor de slechtste prestaties op dit gebied staat. Ga je op zoek naar een stofzuiger die speciaal geschikt is voor het schoonmaken van bijvoorbeeld houten vloeren, dan is het dus verstandig om vooral te letten op een goede beoordeling in deze prestatieklasse.stofzuiger voor harde vloeren

Beschadiging voorkomen

Naast dat een stofzuiger voor harde vloeren ervoor moet zorgen dat deze veel stof opneemt als je ermee over je vloer gaat, wil je ook dat deze geen beschadigingen op je vloer veroorzaakt. Vooral op laminaat en houten vloeren zijn krassen die door een stofzuiger gemaakt worden soms erg goed zichtbaar. Het fijne is, dat een stofzuiger die hoog eindigt in de prestatieklasse op harde vloeren, meestal ook zorgt voor minder beschadigingen op dit soort vloeren. Dit komt, doordat op harde vloeren de stof meestal het beste opgenomen kan worden door middel van een parketborstel. Een parketborstel is een borstel die langere haren heeft dan normaal. Naast dat op deze manier veel stof kan worden weggezogen, is een dergelijke borstel dus ook zacht voor de vloer, wat zorgt voor minder krassen en andere beschadigingen.

Philips FC8723/09 Performer Expert: beste stofzuiger voor harde vloeren

Heb je een laminaatvloer, houten vloer of een andere harde vloer, dan is het dus heel goed om te letten op de ‘prestatieklasse harde vloeren’. Er is veel keuze in stofzuigers die op dit gebied goed scoren. Ben je op zoek naar een stofzuiger met de hoogste score in deze prestatieklasse, die daarnaast een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding biedt? Dan is de Philips FC8723/09 Performer Expert een echte aanrader. Dit is een degelijk apparaat, die over het algemeen erg goed wordt beoordeeld op zijn zuigkwaliteit. Daarnaast heeft deze stofzuiger een erg goede prijs wanneer je hem vergelijkt met andere stofzuigers die dezelfde kwaliteit en mogelijkheden bieden als deze. En met de meegeleverde parketborstel is je harde vloer zeer zeker in goede handen.

stofzuiger voor harde vloeren

Vind hier de beste prijs en nog meer reviews van de Philips FC8723/09 Perfomer Expert!

Goed voor allergieën

Hierboven werd al kort gesproken over het feit dat de Philips FC8723/09 niet alleen goede prestaties levert op harde vloeren en een goede zuigkwaliteit levert, maar ook vele andere mogelijkheden biedt. Een van de pluspunten van deze stofzuiger voor laminaat, is dat deze weinig stof uitstoot door gebruik van het HEPA-13 filter. Dit is dus goed voor de gezondheid, en al helemaal ideaal voor mensen die kampen met een stofallergie.

Andere voordelen van de Philips FC8723/09 Performer Expert

Naast de bovenstaande pluspunten, kent dit apparaat nog meerdere voordelen. Zo heb je hiermee een bereik van maar liefst 11 meter. Daarnaast heeft deze Philips bij de beoordeling energieklasse A meegekregen. Een fijne bijkomstigheid als je veel geeft om het milieu en tegelijkertijd geld wilt besparen. Verder maakt deze stofzuiger niet te veel geluid, iets wat veel mensen toch wel belangrijk vinden. Heb je al snel last van een hard geluid, dan kun je dit apparaat zachter laten werken door het verbruikte vermogen naar beneden bij te stellen met behulp van de – toets bovenaan de zuigerbuis. Wil je de stofzuiger weer even wat krachtiger laten werken, dan druk je weer op de + toets. Raakt de zak voller, dan heb je bij de meeste stofzuigers last van een afnemende zuigkracht. Dit is echter niet het geval bij deze Philips FC8723/09 dankzij de Airflow Max-technologie die de stofzak gelijkmatig vult. Je kunt gewoon nog even door zuigen met dezelfde kracht, tot je tijd hebt om de zak te vervangen. Al met al biedt deze stofzuiger voor harde vloeren dus een uitstekende prestaties en zijn er veel mogelijkheden, voor een zacht prijsje.

Wil je terug naar de homepagina? Klik hier…


Tags: , , ,

Categorised in:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *