[smbtoolbar]

De TOP 5 Bosch stofzuigers

Bosch maakt al vele jaren stofzuigers en is daarmee één van de bekende spelers op de markt. In heel veel huishoudens wordt met een Bosch stofzuiger dagelijks de vloer gereinigd. Je kunt van het merk Bosch verschillende stofzuigers kopen, welke je kiest hangt af van je eigen voorkeur. Daarnaast is het belangrijk om te weten wat je met de stofzuiger gaat doen. Stofzuigen uiteraard, maar niet ieder huis is hetzelfde. In een huis waar 1 of 2 personen wonen die beiden de hele dag de deur uit zijn voor hun werk, is een andere stofzuiger nodig dan in een huis met een jong gezin of met huisdieren die verharen. In dit artikel ga ik in op de 5 beste stofzuigers van het merk Bosch die op dit moment verkocht worden.[wp-compear id=”626″]

Bosch stofzuiger met of zonder steel?

Bosch stofzuigerIn de meeste huishoudens wordt een “gewone” Bosch stofzuiger, ook wel sledestofzuiger gebruikt. Dit is een stofzuiger die tijdens het werk horizontaal op de vloer staat. Er zitten wieltjes onder zodat hij gemakkelijk over de vloer kan bewegen. Zo’n Bosch stofzuiger is geschikt voor vrijwel alle vloeroppervlakken.

Een Bosch steelstofzuiger is een optie als je bij voorbeeld hoogpolig tapijt hebt dat wat zwaarder is om te stofzuigen. Je kunt op een steelstofzuiger wat meer kracht zetten tijdens het zuigen. Daarnaast kun je gemakkelijker in allerlei lastig bereikbare hoekjes komen of achter kasten en banken langs stofzuigen. De slang van een gewone stofzuiger ontbreekt en zit je dus ook niet in de weg. Vaak is het stofreservoir van een Bosch steelstofzuiger wel kleiner, je moet dus vaker de stofzak verwisselen.

Handig voor kleine ongelukjes: De Bosch kruimelzuiger

Je kent het vast wel: Je hebt net gestofzuigd en dan valt er iets om wat een enorme rommel geeft op het tapijt. Of de kinderen hebben met een boterham, een koekje of zoutjes zitten kruimelen op de grond. Dan pak je snel even de Bosch kruimelzuiger. Dit is een handig en snoerloos hulpmiddel waarmee je gemakkelijk en snel een klein oppervlak schoonmaakt. Een Bosch kruimelzuiger is niet geschikt om het hele huis mee te reinigen, dit is qua werken ook verre van comfortabel. Maar je kunt hem gebruiken op het aanrecht, op de zitmeubels en tafels. Kortom, ook op plaatsen waar je met de stofzuiger niet gemakkelijk bij komt. Daarnaast is de Bosch kruimelzuiger snel gepakt en net zo snel weer opgeruimd.

Een Bosch stofzuiger zonder zak voor optimaal gemak

Van een aantal merken stofzuigers, onder andere Bosch, kun je ook zakloze stofzuigers kopen. Een Bosch zakloze stofzuiger heeft, zoals al blijkt uit de naam, geen papieren stofzak die je eens in de zoveel tijd moet verwisselen. In plaats daarvan wordt het opgezogen afval opgevangen in een reservoir dat eens in de zoveel tijd moet worden geleegd. Afhankelijk van hoe hard de stofzuiger moet werken, moet je het reservoir soms na iedere stofzuigbeurt legen. Dit soort stofzuigers zijn met name geschikt voor mensen van wie het huis niet snel “vuil” wordt. Als je huisdieren hebt die verharen in huis, dan is dit misschien een wat minder handige keus. Door de vele haren die worden opgezogen, zal je het reservoir van een Bosch zakloze stofzuiger zeer regelmatig moeten legenBosch zakloze stofzuiger

Welke Bosch stofzuiger zakken moet ik kopen?

Heb je een Bosch stofzuiger die stofzuigerzakken gebruikt, dan zal je deze regelmatig moeten vervangen. Ik kies er zelf voor om een stofzuigerzak minstens 1 of 2 keer leeg te halen voordat ik hem weggooi. Je kunt het vuil doorgaans vrij gemakkelijk uit een stofzuigerzak krijgen, mits je hem boven een afvalbak houdt. Het vuil in de zak is “droog” vuil, dus geen bezwaar om het met je vingers uit de Bosch stofzuigerzakken te halen. Als je de stofzuigerzak leeg maakt, kun je hem prima nog een keer gebruiken. Je kunt Bosch stofzuigerzakken kopen die door de fabrikant op de markt worden gebracht. Daarnaast zijn er ook alternatieven. Grote warenhuizen en winkels voor huishoudelijke artikelen verkopen stofzuigerzakken van alternatieve merken, die je prima in je Bosch stofzuiger kunt gebruiken. Let wel op dat je zakken voor het juiste merk en type koopt. Doe je dat niet dan past de stofzuigerzak niet goed past, dan zal het opgezogen vuil naast de zak belanden.

Accessoires bij een Bosch stofzuiger

Bij een stofzuiger worden vrijwel altijd accessoires geleverd. Zo ook bij een Bosch stofzuiger. De Bosch stofzuiger accessoires zijn bedoeld om je het werken met de stofzuiger gemakkelijk te maken. Zo kun je met een plintenzuiger gemakkelijk de plinten langs de vloer schoonmaken. Maar ook voor lastig bereikbare hoekjes is de plintenzuiger prima te gebruiken. De kleine borstels die bij sommige stofzuigers worden geleverd kun je gebruiken om meubels af te stofzuigen of om in moeilijk bereikbare hoekjes te komen. Je kunt de meeste Bosch accessoires gebruiken door ze rechtstreeks op de stofzuigerslang te bevestigen.

Bosch In’genius BGL8507 Review

De Bosch In’genius BGL8507 werd geïntroduceerd in mei 2015. Het is een stofzuiger met een maximaal vermogen van 750 Watt, die gebruik maakt van stofzuigerzakken. Deze stofzuiger valt qua prijsklasse in het wat duurdere segment. Pluspunten van de Bosch In’genius BGL8507 zijn onder andere de goede zuigkracht en het geluidsniveau. Daarnaast zijn veel kopers zeer te spreken over het lange snoer van 15 meter, waardoor je tijdens het stofzuigen de stekker niet halverwege in een ander stopcontact hoeft te steken. Als minpunt wordt genoemd dat de accessoires niet in de stofzuiger zelf zijn op te bergen. Maar al met al is het een prima stofzuiger die hoog scoort als het gaat om gebruiksgemak en mogelijkheden.

Vind hier de beste prijs en nog meer reviews van de Bosch In’genius BGL8507!

Bosch Relaxx’x BGS5330A Review


De Bosch Relaxx’x BGS5330A is een zakloze stofzuiger. Dit betekent dat het opgezogen vuil wordt opgevangen in een stofreservoir. Dit moet je regelmatig leeg gooien. Zodra de stofzuiger minder goed presteert, is dit meestal een indicatie dat het reservoir moet worden geleegd. De prijs ligt rond de 240 euro, het vermogen van deze stofzuiger is 800 Watt. Kopers van de Bosch Relaxx’x BGS5330A zijn met name te spreken over het geluidsniveau dat zeer acceptabel is. Het legen van de opvangbak wordt als zeer gemakkelijk ervaren. Als minpunt wordt onder andere de stugge slang genoemd en het feit dat de stofzuiger soms wat minder goed “volgt”. De Bosch Relaxx’x BGS5330A scoort goed op duurzaamheid, vormgeving, gebruiksgemak en mogelijkheden.

Vind hier de beste prijs en nog meer reviews van de Bosch Relaxx’x BGS5330A!

Bosch Free’e BSGL53121 Review


De Bosch Free’e BSGL53121 is op de markt sinds mei 2015. Het is een stofzuiger die gebruik maakt van een stofzak met een inhoud van 4,5 liter. De stofzuiger heeft energielabel B. Het vermogen van de hedendaagse stofzuigers ligt lager dan enkele jaren geleden, maar door een verbeterde zuigtechniek presteert ook deze Bosch Free’e BSGL53121 prima voor huishoudelijk gebruik. Hij scoort goed op de punten duurzaamheid, gebruiksgemak en mogelijkheden. Als voordeel wordt onder andere het lange snoer genoemd waardoor je zonder van stopcontact te wisselen overal in huis kunt komen.

Vind hier de beste prijs en nog meer reviews van de Bosch Free’e BSGL53121!

Bosch BGL35MOV20 Move on Review


De Bosch BGL35MOV20 Move on is te koop sinds mei 2015. Het is een stofzuiger voor een scherpe prijs, je koopt hem in verschillende internetwinkels voor een prijs rond de 100 euro. Deze stofzuiger heeft een vermogen van 1200 Watt. Het energielabel is wat lager dan van duurdere stofzuigers, omdat de Bosch BGL35MOV20 Move on wat meer energie verbruikt en een geluidsniveau heeft van 75 dB. Het lange snoer van 15 meter zorgt er wel voor dat je overal gemakkelijk bij kunt, het is niet nodig om tijdens een stofzuigbeurt steeds van stopcontact te moeten wisselen. Deze stofzuiger gebruikt een stofzak van vier liter. Sommige gebruikers ervaren dat het snoer soms vanzelf oprolt tijdens het stofzuigen. Maar kopers zijn ook weer erg tevreden over de goede zuigkracht en de scherpe prijs van deze stofzuiger. De Bosch BGL35MOV20 is ten slotte uitgeroep als “Beste Koop” door de consumentenbond.

Vind hier de beste prijs en nog meer reviews van de Bosch BGL35MOV20 Move on!

Bosch Zoo’o BSGL5ZOO2 Review


Bosch bracht de Bosch Zoo’o BSGL5ZOO2 in september 2014 op de markt. Deze stofzuiger van Bosch heeft een zogenaamde turboborstel. Dit is een borstel met ronddraaiende borstelkop. Dit vergemakkelijkt het opzuigen van met name honden- en kattenharen. De turboborstel kan soms wel voor problemen zorgen, als er haren en ander opgezogen afval tussen zit draait hij niet meer en moet je dit er met de hand tussenuit halen. Mede daarom zijn sommige kopers niet heel erg te spreken over deze stofzuiger. Wel worden bij de Bosch Zoo’o BSGL5ZOO2 veel handige accessoires geleverd zoals een parketborstel.

Vind hier de beste prijs en nog meer reviews van de Bosch Zoo’o BSGL5ZOO2!

[sgmb id=1]


Tags: , , , ,

Categorised in:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *